vrijdag 2 december 2011

De supermarkt in met Junior..

Vandaag is jongste zomaar een dagje vrij. Lukte niet op school om genoeg leraren te leveren en dan krijgt ie een briefje mee dat inmiddels al bekend is.. z'n gezicht ook toen hij gisterenmiddag uit school kwam. "Goed nieuws" was z'n vrolijke verduidelijking toen ie binnen kwam... "Oh, weer vrij morgen zeker?" raadde ik. "Yep!" zei hij vrolijk. "Mooi, dan kan je fijn mee als ik boodschappen ga doen" zie ik zo vrolijk mogelijk. "Okee dan..." kwam er iets minder enthousiat uit....

Vanochtend sliep hij eerst uit. Ja, logisch als je 15 bent... Viel nog mee hoor, zo tegen tienen kwam hij zomaar uit zichzelf ontbijten.. Meestal moet ik hem achter de p.c. vandaan halen, maar vandaag was ie met het goede been uit bed gestapt.

Tijdens zijn ontbijt ruimde ik even een laatje op. Is zo mijn gewoonte momenteel. 1 Kastje per dag. En in deze la zaten veel dingen van hem, dus het was handig dat hij in de buurt was. Met zijn goedkeuring ging het meeste de container in.. Daarna sprong hij onder de douche en natuurlijk computerde hij nog een poosje. Ik had hem al voorbereid dat we 's middags na het eten de voorraad binnen zouden halen.


Deze tijd hebben we gelukkig gehad..


Best gezellig is het met hem in de winkels. En ook wel praktisch. Hij duwt het karretje, kan overal bij, helpt de spullen op de band leggen en daarna weer met inpakken. En dat allemaal vrolijk en uit zichzelf. Leuk te zien dat die weerstand van gisteren compleet verdwenen is op dat moment..

Ik prijs hem daarmee. zeg dat ik het zo handig vind als ie erbij is... waarop ie zegt:" Maar ik ben toch ook wel lief, toch?" "Jaa, tuurlijk!" Krijgt ie dan terug... En als we later in het groene vol bepakte autootje zitten zeg ik om hem uit te lokken dat ik dit normaal gesproken helemaal alleen doe. (Trek er een beetje zielig gezicht bij...). En dat het dan als hij weer thuis komt lijkt of ik niets gedaan heb die dag. Waarop hij zegt:" Is dat dan niet zo mam?" met en grote grijns. En dan: "Kijk niet zo creepy!" Haha, hij blijft een puber, die grote zoon van mij!!

11 opmerkingen:

 1. Gezellig, zo met z'n tweetjes winkelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om zo samen boodschappen te doen. Handig hoor, zo'n grote zoon. Ik zit helaas :) nog in de fase van het plaatje. Al hangt die van mij meer aan de zijkant van het karretje om alles wat hij ziet in het karretje te kunnen stoppen. *Zucht*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahhaaa wat een heerlijk verhaal!! Ja van zo'n opmerking zou ik kromme tenen krijgen en ook hard moeten lachen hoor!!!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, heerlijk zo'n puber!
  Af en toe zit die zoon van mij al in de pre-puberteit geloof ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klein zijn ze vertederend en groot zijn ze stoer. Leuk, zo met je zoon Trudy.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellig zo'n dagje met z'n tweetjes! Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk,zo samen boodschappen doen.
  Daar zul je later nog eens dankbaar aan terug denken.

  Fijn week-end
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk zo'n knul, ik heb met een grote glimlach je verhaaltje zitten lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt helemaal gezellig zo met je zoon samen ,en een paar extra handen is toch weer prettig.
  Fijn weekend,Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik geniet er ook altijd van om samen met zoonlief boodschappen te doen. Hij is 19 ondertussen en vraagt bij het tillen bezorgd of ik wel voorzichtig doe.............. Zalig toch.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...