vrijdag 9 december 2011

Buurman de kerstboomverkoper..

Allereerst.... DANKJEWEL! Voor al jullie fijne reacties! En ja hoor, natuurlijk zijn wij positief. Ik zei vanavond tegen Jan dat ik nodig nu een blogje moest schrijven, omdat anders misschien wel gedacht werd dat ik hartstikke depri zou zijn... Waarop hij (met een grijns) vroeg: "Ben je dat niet dan, want dan lijkt het allemaal wat echter!" Nou, dat het echt is weet ik ook wel, maar om het nu meteen zwaarder te maken dan dat het nu is... nee. Daar ben ik niet zo van. Alles op z'n tijd.....


Dus... verder met de orde van de dag (avond). 't Is weer kerstboom-koop-tijd. Daar waren we al achter sinds een weekje. Onze buurman verkoopt ze al jaren en het "feest" begint al voor sinterklaas.


Dit  bord komt dan aan de weg:


En de tractor met platte wagen, vol met bomen, rijdt zo 3 keer per dag langs om een nieuwe lading te brengen. De verkoop begint meestal al heel vroeg.Vanaf maandag werd er al volop gekocht. Gezellig hoor, die bedrijvigheid in de buurt! Vanmiddag stapte ik uit mijn groene autootje en hoorde ik een kindje uit volle borst "O denneboom" zingen. Zooo schattig klonk dat!


Dus vanavond: op naar de buren. Een poosje wikken en wegen;


en toen hakten we de knoop maar door. Niet zo heel erg groot is de boom dit jaar. In het begin toen we hier net woonden reikte de boom tot aan het (toch al hoge) plafond. Leuk met kleine kinderen, als ze zo verwonderd naar zo'n boom omhoog staren. Nu vinden we een iets kleinere boom ook wel goed. De kids worden groter, dus vulling heeft dit huis toch wel ; )

En dit is 'm geworden:


Eens even op het raam van de achterdeur geklopt om te betalen. We hadden hem ook zo mee kunnen nemen, maar da's niet zo ons ding... En toen op weg naar huis:


So..... da's ook weer geklaard, dat klusje. Nu eerst even onder het afdak laten drogen, morgen naar de gang en dan zo langzamerhand de kamer in. Op temperatuur laten komen, ook wel gezegd. En dan ga ik denk ik zondag maar eens tot versieren over. Eerst morgen de kerstdozen "uitmesten". Weer een mooi item voor mijn kasje-per-dag!!

10 opmerkingen:

 1. Samen met de kruiwagen de kerstboom ophalen. Geweldig! Hoe gemoedelijk dat bij jullie gaat.

  Afgelopen zomer waren we met de boot bij jullie in de buurt en weten we dus hoe mooi het stukje Nederland is waar jullie wonen.

  Een fijn weekend en ik ben benieuwd hoe de boom eruit gaat zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tis wel een mooi exemplaar! Ik hoop dat je heerlijk kan genieten van het mooimaken van je boom!
  Hartelijke groeten,
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier met het optuigen van de boom, fijn weekend!

  Hartelijke groetjes,
  Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Trudy,
  Wat heerlijk dat je bij de buren je kerstboom kunt kopen. Wij moesten wel even verder weg, maar toch hier net even buiten het dorp heeft een boer oom z´n kerstbomenverkoop, daar hebben we de boom verleden week gehaald. We wopen tenslotte toch in de polder nietwaar... Die boom staat nu al bijna een week in de kamer en ik ben ´m nog lang niet zat hoor...
  Ik wens jullie een heel fijn weekend, geniet van het versieren...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heej Trudy,
  Ik ben meteen lid geworden van je 1 kastje per dag blog! Jij inspireert me. Heel gek is trouwens ook dat ik volgens mij kerstpullen kwijt ben. In ieder geval een witte streng lichtjes. fjoew waar is dat nou gebleven..... Fijn weekend Trudy!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat makkelijk zo'n buurman ;-)
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk hoor,dat je even bij de buurman een kerstboom hebt kunnen kopen.
  Hoef je gelukkig niet zo ver.
  En hij is klein,maar fijn.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, die tijd komt nu he. Wij hebben gisteren ook van alles versierd. Wel weer gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gezellig hoor! Fijn weekend en veel plezier met optuigen. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. DAT ben ik dus vergeten. Het laten op temperatuur komen van de boom.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...