donderdag 15 december 2011

Ho ho ho......

Nee, het was niet eens kerstsress gisteren. De avond daarvoor stapten we het bed in en zei Jan doodleuk dat ie wat last had van pijn op de borst. Oeps. "Moet ik nu gaan bellen?" was mijn logische antwoord... "Neee" zei ie, "Volgens mij is het gewoon een spiertje ofzo...."

Gevolg: slecht slapen natuurlijk. Steeds luisteren of ie nog regelmatig ademt en na een korte nacht ging de wekker om 6.00. Het ging wel was z'n antwoord toen ik er naar vroeg. Maar hij vond het wel een goed idee even naar de huisarts te gaan.

Het hoosde gisterenochtend. Fleur even in de auto naar de trein gebracht. Mirte naar school. Junior was gelukkig thuis en Jan verzekerde me dat dat écht wel kon. Terug en toen met Jan naar de huisarts. Een uur of 10 inmiddels. De huisarts constateerde inderdaad een geirriteerde of misschien wel ontstoken aanhechting van een spiertje. Pffff.... heel onschuldig volgens haar...

Op naar schoonmoeder. Jan z'n vader leeft niet meer, hij overleed 15 jaar geleden. Maar gisteren was het 50 jaar geleden dat ze trouwden. En dat kun je niet maarzo voorbij laten gaan. Ik had een krans met vogeldingetjes meegenomen en na het kopje koffie hing Jan die nog even op. Leuk.

Op naar huis. Eten en een half uur later had ik een afspraak. Toen ik om 2 uur weer thuis was moest er gekookt worden, Mirte moest weer vroeg aan het werk. Nog even een kastje na die tijd en een blogje erover schrijven. Mirte eten, wij daarna en dan nog weer een afspraak.


plaatje van www.


Om half acht was ik thuis en óp. De hele avond sliep ik en zelfs vanochtend lukte het allemaal niet zo. Dus weer even terug naar bed en nu ben ik nog steeds in de vertraagstand. Je merkt na zo'n dag toch dat je energie ook op kan. Dus vandaag: even wat rustiger aan. Hopelijk laten de omstandigheden dat toe..... Jullie ook een fijne en vooral rustige dag toegewensd!!

16 opmerkingen:

 1. Hey Trudy dat was even schrikken voor jullie. Ik zat mijn adem in te houden tijdens het lezen maar gelukkig loopt het goed af. Doe rustig aan he want we moeten de feestdagen nog doorkomen. liefs en denk goed aan jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verstandig dat jullie toch even naar de dokter zijn gegaan!
  En dan nu een lekker rustig dagje. Ook slim.

  Liefs uit Vlaanderen, waar we wachten op de storm die schijnt te gaan komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja eis...ik weet er alles van....gelukkig dat jullie ook zo verstandig waren om de huisarts te raadplegen en het idd een spiertje was.
  Beter 2x teveel dan 1 x te laat raadplegen, toch.
  NU maar eens zelf een beetje rust nemen!!!! De kerstdagen staan voor de deur en dat is al druk genoeg.
  Wens je een fijne relaxte dag toe.
  Liefs, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel verstandig. Even een tandje terugschakelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Neem maar lekker even je rust!
  Gelukkig dat het meeviel met Jan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat het meeviel maar het is toch even schrikken.
  Het scheelt wel dat Jan er zelf niet zo'n moeite mee had.
  Dat zal toch iets gerust stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. pijn op de borst.... op zeker spelen en naar de dokter was een wijs besluit. gelukkig 'eind goed al goed'! en hopelijk kan je deze nacht wat geruster slapen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat zijn even angstige momenten Trudy. Logisch dat alle spanning er nu uit komt en je even gas terug moet nemen.
  Gelukkig liep het goed af, dat is een hele geruststelling.
  Neem vandaag maar even lekker je rust meis.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pff... schrikken! Wat kan je moe worden van zo veel hectiek, niet gek ook. Rust nu even uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In zo'n geval is het inderdaad beter om even naar de huisarts te gaan. Gelukkig viel het allemaal mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Daar wordt je bang van hè? Ik heb erg veel last van de aanhechtingen van de spieren in mijn knieën, ribben/borstbeen. Het is een nare pijn.

  Goed om even rustig bij te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Soms kan het inderdaad even teveel worden allemaal en dan moet je even gas terug nemen! Fijn dat in ieder geval alles goed is met Jan! Fijne avond, groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Trudie,
  Ik was afgelopen maandag tot en met woensdag vrij, maar had zoveel ingepland voor die drie dagen, dat ik gisteravond helemaal total loss op de bank zat en dacht dat ik griep ging krijgen. Pijnlijke benen, rus, nek en ik had het koud... Paracetamolletje in en vandaag om 6.00 uur weer op, want ik moest weer werken. Vanmorgen ging het wel, maar toen ik om half vier thuis kwam was ik echt helemaal op. Ik kon zelfs niet meer helder denken... Sjonge, mijn energie was ook helemaal op hoor... En dan heb ik geeneens kerststress gelukkig... Nu, na het eten gaat het wel weer, maar straks moeten we nog naar een verjaardag en morgen gewoon weer werken, gelukkig pas om 15.00 uur, maar dan wel weer tot 22.00 uur.... En zaterdag ook weer een afspraak om met mijn meiden naar Rotterdam te gaan. Tegen de tijd dat het zondag is, gelukkig ook vrij, ben ik helemaal gesloopt. En we doen het onszelf aan denk ik, want als ik niet zoveel wil doen in mijn vrije dagen, zou ik lang niet zo moe zijn... Maar het is allemaal zo leuk om te doen natuurlijk....
  Afijn, jullie allemaal wens ik een heel fijne rustige avond toe,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 14. pfffff, lijkt mijn dag wel, maar als ik stop of rust neem stort ik in. misschien moet je naar Jan kijken en dat spiertjespijn als tip nemen en het inderdaad wat rustiger aan doen, succes! groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een dag, gelukkig wel alles goed met je man.
  Schrik hoor dat soort dingen.
  Geniet nog even van de rest van de week.

  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik hoop dat je inmiddels helemaal schrikvrij bent en weer wat bent bijgekomen. Het blijft altijd moeilijk om een evenwicht te vinden tussen leuk en moeten.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...