donderdag 8 december 2011

Crisis dichtbij...

Tsja... we weten het natuurlijk allemaal wel dat het de laatste tijd niet erg voorspoedig gaat met ons landje. Je ziet er genoeg van op t.v..... maar vaak is het toch een beetje ver van je bed.

Hier thuis ook hoor. Goed, we kijken natuurlijk best waar we ons geld aan uit geven, en ik ben heel bewust aan het opruimen en roeien met de riemen die we hebben, dat wel... maar hele erge noodzaak van bezuinigen, dat was er nog niet.

Was... sinds gisteren voelt het allemaal een beetje anders. ´s Ochtends toen ik aan de ontbijttafel zat met de kinderen kwam Jan thuis uit de nachtdienst. Met een brief van het werk. Waar in stond dat er 2 fabrieken gaan sluiten bij hun. Eind 2013. En in één van die fabrieken daar werkt hij. Oeps. Dat komt koud op je dak zo ´s morgens vroeg. En ik moet zeggen dat het nog flink aan het bezinken is.plaatje van www


Hij heeft het geluk dat ie bij een zaak werkt die goed zorgt voor z´n werknemers. Er is een goed sociaal plan en mogelijkheid tot omscholing. Ook krijgen de werknemers de laatste 2 jaar dat ze er nog werken elke maand een bonus. Dat om de sjoege erin te houden natuurlijk, waarom zou je anders nog gemotiveert zijn...

Ik besef dat er mensen zijn die het veel erger treffen. Je hoort (ook in onze omgeving) van gevallen van fallisement en dat ze dan van de ene op de andere dag op straat staan. Jan heeft 2 jaar om te bedenken wat hij wil en eventueel wat bij te scholen en daarbij hebben ze het financieel ook goed voor ons geregeld.

Alleen... over 2 jaar is ie 50... En dat is natuurlijk niet zo`n fijne leeftijd om op straat te komen staan. Daarbij hebben we kinderen die allemaal dan nog studeren, wat ook het nodige kost. Het moet allemaal nog een plaatsje krijgen in ons hoofd...

Natuurlijk bekijk ik het ook positief. Wil niet altijd zeggen dat je er persè slechter uit komt. Ook die voorbeelden maakten we van heel dicht bij. En daar houden we ons nu maar aan vast dan. Maar dat er veel door onze hoofden gaat is èèn ding wat zeker is. Wordt vervolgd....

40 opmerkingen:

 1. Logisch dat je schrikt. Het staat ook zo haaks op de festiviteiten van zijn jubileum kortgeleden. Maar jullie zijn een goed team, dus redden jullie het wel! Sterkte en liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje Trudy dat is zeker schrikken zeg.
  Gelukkig hebben jullie even de tijd om na te denken maar zoals Sanneke zo goed verwoord jullie zijn een goed team. Dikke knuffel. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is zeker schrikken! Maar ik sluit mij bij mijn twee voorgangers aan. Jullie zijn een goed team. Samen komen jullie er wel. Soms lijkt het in eerste instantie erger dan het is. En valt het achteraf wat mee.

  Ik wens jullie heel veel strekte!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is zeker geen fijn bericht. Zijn er mogelijkheden om als kleine zelfstandige verder te gaan?
  Ik wens jullie veel sterkte met het bedenken van oplossingen. Het komt vast in orde. Heb vertrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jeetje daar word je niet blij van.. en dat zo kort voor kerst.. wel fijn dat jullie nog even tijd krijgen om je in te stellen op de nieuwe situatie.. ik hoop dat er een goede oplossing voor jullie komt!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat valt zeker rauw op je dak...
  Gelukkig maar dat de werkgever jullie wel allerlei dingen aanbied, dat zie je niet overal.
  Sterkte! En ik hoop van harte dat het allemaal goed mag komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje dat is wel even schrikken Trudy. En ik kan me ook voorstellen dat het kopzorg geeft, maar laat je niet door angst beheersen, daardoor wordt je belevingswereld zo klein en kun je alle nieuwe kansen niet zo goed meer zien.

  Veel kracht voor de komende tijd.

  Hartelijke groetjes, Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Poeh, dat is zeker een naar bericht, zeg. Ik hoop dat jullie er goed door komen samen, hou elkaar goed in het snotje (maar dat doen jullie sowieso al, volgens mij)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heftig hoor, maar net wat je zegt hij heeft nog even de tijd om te zoeken naar iets anders.
  Ik weet uit ervaring hoe naar onzekerheid is, maar probeer vooral positief te blijven.

  groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Logisch dat het je niet in de koude kleren gaat zitten , want het komt nu wel heel erg dichtbij

  Sterkte met alles wat komen gaat. En de moet erin blijven houden

  Groetjes
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Logisch dat het je niet in de koude kleren gaat zitten , want het komt nu wel heel erg dichtbij

  Sterkte met alles wat komen gaat. En de moet erin blijven houden

  Groetjes
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 12. jeetje, weer één van de vele bedrijven/fabrieken die sluiten! dat valt zeker als een koude douche over jullie hoofd. gelukkig is het 'maar' voor binnen 2 jaar. En hopelijk brengt tijd raad! Liefs, hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kan me goed voorstellen dat dit even moet bezinken .Ik hoop dat er goede opties zullen zijn
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is schrikken! Kan me voorstellen dat er dan heel wat door je hoofd spookt! Sterkte hoor!

  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. O Trudy, wat erg... Ik weet hoe dit voelt. Bijna twee jaar geleden ben ik van de ene op de andere dag ontslagen na bijna 10 jaar dienst. Gevolg van de crisis, werd mij ook gezegd. En ik was ook net een paar maanden ervoor 50 geworden..! Dan stort je wereldje wel in hoor. Gelukkig ben ik niet de kostwinner van ons gezinnetje, maar toch... Ik kreeg van Ben alle tijd om het op een rijtje te zetten en daar ben ik nog steeds erg blij om (wat is hij toch een gouwe) en ik ben inmiddels alweer ruim een jaar aan het werk. Maar het gevoel van afgedankt te worden... bah... dat laat littekens na hoor...
  Ik wens jullie sterkte met het eerst maar eens verwerken van dit nieuws...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jeetje Trudy,zoiets komt toch wel hard aan.
  Ik hoop dat het allemaal goed zal gaan aflopen en dat Jan toch goede vooruitzichten heeft.
  Heel veel sterkte de komende tijd.


  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ohhhh....dat is even schrikken Trudy. Gelukkig dat ze een goed sociaal plan hebben op je mans bedrijf.
  Mijn man was 48 toen hij en alle anders collega's op straat kwamen te staan en dan valt het zeker niet mee, gezien de leeftijd, om iets anders te vinden. Mijn man is toen voor zichzelf begonnen, heeft gelukkig nog steeds werk, maar dat het minder wordt zien wij ook.
  Ik hoop dat je man straks door omscholing en hulp van het bedrijf weer een baan vindt waar hij met plezier naar toe gaat, want dat is ook belangrijk.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat zijn geen fijne berichten om mee thuis te komen... het duurt nog even en gelukkig heb ze een goed sociaal plan, dus ik hoop dat het toch nog op iets goeds uitdraait!

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jeetje, dat is zeker schrikken. Je hoopt altijd, dat het je deur voorbij gaat, maar het kan iedereen in deze tijd overkomen. Hopelijk, kan je man, met omscholing en dergelijke, weer een baan vinden. Ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit vervelende nieuws. Liefs Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Absoluut geen fijn bericht. Helaas een bericht dat steeds meer mensen te horen krijgen. Ik hoop dat je man een andere baan vindt en dat jullie tot die tijd samen een weg vinden om met dit nieuws om te gaan. Succes en sterkte!

  Liefs, Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat zal zeker hard aangekomen zijn! En dat heb je ook niet zomaar even verwerkt. Er zullen steeds nieuwe vragen naar boven komen. Voor Jan is het ook moeilijk om nu nog ineens te bedenken wat je wilt. Ik wens jullie dan ook veel succes met het maken van plannen etc. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Vervelend zo'n bericht, zeker in deze maand. 3 jaar geleden kreeg ik zo'n zelfde boodschap en gelukkig ook met een heel goed sociaal plan. Bij mijn huidige werkgever vallen de komende 2 jaar klappen dus voor de zekerheid letten we hier nu ook extra op de kleintjes want van sociaal plan geen sprake.

  Laat het even op jou (en Jan) inwerken, gelukkig hoef je nog geen overhaaste beslissingen te nemen. Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 23. O, dat is niet zon mooi nieuws. Strekte en gelukkig hebben jullie 2 jaar de tijd om goed na te denken. En als je man net zo positief is als jij, of maar een helft daarvan,gaat het goed komen.(Ik vind je verhalen altijd zo enthousiast en positief) Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Spannend en vervelend zeg. Hopelijk komt het nog goed, maar ja, de tijden zijn niet gunstig he. Veel sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Bah wat schrikken. Ik wens jullie veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jeetje dat is schrikken zeg...Hopelijk keert hij tij nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Heftig inderdaad! Dan komt het echt dichtbij. Maar de omstandigheden er om heen zijn in ieder geval goed. Fijn dat het wat dat betreft een prettig bedrijf is.

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Poeh, dat is schrikken zeg! Zeker als je al zo lang voor een bedrijf werkt. Sterkte gewenst met alle beslissingen er omheen!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ja helaas hoor ik het de laatste tijd enorm vaak in mijn omgeving. Maar het is echt niet leuk.
  Wel goed geregeld maar toch... De kop ervoor zeggen wij dan in Fr land. Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat knap dat jullie nog zo positief kunnen blijven. Ik wens jullie heel veel sterkte en een nog leukere en betere baan dan nu...

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat vervelend als je zoiets meemaakt. Veel sterkte om dit een plekje te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. nou das echt geen leuk nieuws.... hopelijk komt t weer goed met een andere baan....sterkte !!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Nou, lekker dat extraatje potten en alvast rondkijken voor iets anders. Gelukkig hanteren ze een redelijke termijn.

  Sterkte en hoofd omhoog, borst vooruit. KOmt vast wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hopelijk vind hij snel een nieuwe baan. Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wow, dat is nog eens een bericht. Mijn blog werkt nog niet geweldig, want mijn bloglijst met alle updates doet het niet... dus ik kom via de reacties die bij mij geplaatst zijn op je blog. Want de lijst met blogs die ik volg staat er natuurlijk ook niet, wel lastig, maar kan nog niet vinden waar het hem in zit... vandaar mijn late reactie.

  Gelukkig heb je man wel 2 jaar de tijd om te bedenken wat te doen en wat hij wil. Ja zijn leeftijd is misschien niet altijd handig, maar zijn ervaring natuurlijk wel... Dat is ook tegenwoordig juist een groot pluspunt. Er mopperen heel wat mensen/bedrijven heel wat af over personeel dat te weinig ervaring heeft.

  Sterkte om dit een plekje te geven in jullie hoofden, zal nog wel een tijdje rondspringen...

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...