donderdag 26 januari 2012

Boven het maaiveld....

'k Was eigenlijk van plan om het heel ergens anders over te hebben vandaag. Over de erwtensoep die ik maakte vandaag en de boerenkool en... Ik had zelfs al een foto van mijn gasstel gemaakt. Lijkt wel voor een weeshuis, niet?Is voor vandaag én morgen hoor... niet dat je denkt...Maar toen kwam Fleur de keuken in. "Aahh"zei ze, "da's ook niet leuk".  Ze had een berichtje van Mirte op haar mobiel. Dat Mirte een 9.5 voor haar natuurkunde tentamen had gehaald. En nu zul je denken: "Hoezo niet leuk?"Nou dat kwam daarna....

"Zou jij alstjeblieft een beetje blij voor mij kunnen zijn?" vraagt Mirte. Niemand is dat hier voor mij... 't Is schijnbaar lastig te begrijpen dat iemand die vaak goede cijfers haalt dat  helemaal niet zomaar gewoon vindt, en vooral dat ze daar heel hard voor geknokt heeft!

Bah, ik moet het toch gewoon even kwijt. Waar blijft het sociale gevoel tegenwoordig? Ik weet zeker dat Mirte wel belangstelling voor klasgenootjes toont. Maar als je toch je kop boven het maaiveld uitsteekt moet je schijnbaar oppassen. Dan wordt het afgedaan met: "Ja, jij... jij hebt toch altijd goeie cijfers?!?"

We hebben Mirte een berichtje teruggestuurd. Met: "Waaaaaaahhhh... goed zeg!!!! Hier zijn er wel 2 heel erg blij voor je hoor!!!!" Hopelijk is dat een beetje een pleister op de wond....

17 opmerkingen:

 1. Ik voel met je mee! Hier ook zo'n meid, bovengemiddeld.

  Zeg maar dat ze het heel goed doet en vooral positief moet blijven over zichzelf. Leuk idee, zelf een sms naar haar sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat sneu voor je dochter dat haar klasgenoten niet wat positiever reageren,zeker als ze zelf wel heel sociaal is,misschien jaloersheid? Ik hoop wel dat ze door jullie weer opgevrolijkt is met dat lieve Berichtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk! Ik hou van stamppotten. Verder ben ik niet zo'n warm eten mens.

  Wat ontzettend goed van Mirte, en 9.5 voor natuurkunde. Petje af. De anderen zijn gewoon jaloers, wat wel erg jammer is.

  Lief het berichtje! Daar vrolijkt zij vast van op!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed een 9,5! Ik ben blij met jullie hoor ;-)
  Ik denk dat het gewoon een beetje jaloezie is van de anderen....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is best iets om erg trots op te zijn,zo'n hoog punt.
  En ik moet lachen om de foto.
  Dat wordt vast smullen bij jullie.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Héél herkenbaar!!!!! Meisje van 13 die altijd hard werkt voor haar cijfers, vooral voor haar talen zich een slag in de rondte werkt, haalt ook hoge cijfers. Dat wordt door anderen vaak niet als fijn ervaren. Er zijn er zelfs een paar gemeen...

  Haar vriendin van de lagere school had dezelfde cito, heeft ook dyslexie, in de Brugklas exact dezelfde cijfers als onze dame, haalt inmiddels véél lagere cijfers... omdat ze er minder aan trekt. Dus er zijn veel overeenkomsten, alleen de inzet dit jaar niet.

  Ik merk aan mijn grote meid, dat ze niet meer durft te zeggen wat ze heeft gehaald, terwijl ze daar héél trots op is. Maar ze krijgt daar negatief commentaar op of het wordt weggewapperd... ach jij... Maar ze werkt er wel hard voor hoor.

  Dus voor Mirthe voor haar superm 9,5 SUPER!!! En ook nog eens voor een exact vak Natuurkunde. Chapeau!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja! Niels kwam hier laatst thuis met een onvoldoende. Oei zei ik, en hoe erg is die onvoldoende? Ik heb een 9, kwam er toen verdrietig uit. Gelukkig is Niels zich niet zo bewust van zijn klasgenoten. En een 9.5 is natuurlijk geweldig. Ook al heb je er al tientallen gehaald dat jaar. Mirthe: Gefeliciteerd met je prachtige cijfer!!
  Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super! Ze mag onze jongste bijles komen geven (hij mag blij zijn met 'z'n zesje)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat irri! Een nurt ben je dan he. En inderdaad, in plaats dat ze meeleven! Je zou ze toch! Sociaal gedrag een 1, stelletje egoisten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het mes snijdt langs 2 kanten: diegenen die goed studeren en goede punten halen worden vaak niet genoeg geprezen door de ouders/leerkrachten, soms zelfs met afgunst/jaloezie bekeken door de medeleerlingen of -in 't ergste geval- uitgesloten; zij die niet voldoende studeren en daardoor niet goed presteren krijgen ook steeds de wind van voren "zou je niet wat beter je best doen! zit je nu weer computerspelletjes te spelen! hoelang heb je al gestudeerd vandaag? wat een rotrapport is dat nu weer!...." Tja, ik heb eentje (20 jaar is ie nu, de jongste van onze 4-tallige kroost) in die laatste categorie! Ondertussen is hij toch al universiteire studies bezig (kinesitherapie), maar helemaal vanzelf loopt het nog steeds niet. "Hij komt er wel", zeggen onze vrienden dan!
  Tja, 't is allemaal niet zo simpel hé, hoe je moet omgaan met je studerende kinderen!!! Hartelijke groet, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hè wat vervelend voor Mirthe! Die domme jaloezie ook altijd bij mensen. Nou, ik vind haar een kei! Een 9,5 voor natuurkunde nog wel... Ik snapte er nooit iets van en nu nog niet, dus mijn bewondering heeft ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Hilde... ook herkenbaar voor mij. Fleur had altijd moeite met engels. Haar leraar dacht ook dat ze er met de pet naar gooide en reageerde altijd wat ongeduldig. Totdat wij hem vertelden met een 10min. gesprek dat ze er echt heel hard haar best voor deed maar het gewoon niet zag/in zich had. Daarna veranderde zijn houding heel erg naar haar toe en later haalde ze zelfs ruim een 6 voor haar examen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat goed van Mirte!
  Bij ons moet er op dit moment 1 heel hard knokken en die kan er niet tegen dat als een ander meisje een 6 haalt ipv een 10, dat ze dan gaat zitten huilen. Begrijp ik dan van m'n dochter (maar voor 't meisje snap ik 't ook, maar probeer je te beheersen). Ik ben het volledig eens met Hilde. 't Kan soms moeilijk liggen. Maar als het enkel maar jaloezie is, dat is echt flauw en kinderachtig.
  Wees maar blij als je kinderen mooie cijfers halen! En Trudy, idd laat leerkrachten goed kijken waar onvoldoendes door komen en niet zomaar kinderen afserveren (nav je reactie op Hilde)!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Och jee ik snap het helemaal. Heel erg super goed voor Mirthe een 9,5 ! Onze oudste zit nu in een havo/atheneum klas, als hij harder werkt kan ie het atheneum halen, maar dan moet ie wel echt 2 uur blokken. Ik probeer hem wel te stimuleren. Al vind ik HAVO ook al hartstikke goed... Ik vind het wel lastig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wil je mij mailen, (zie daarvoor mijn profiel)dan kan ik je de link toesturen waarmee je mijn besloten blog kan blijven volgen. Als je dat tenminste leuk vindt en ook wil. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach die Mirte, was sneu voor haar. Mijn oudste had dat ook, vooral op de basisschool. Zij ging toen maar fouten maken, om niet zulke mooie cijfers te halen. Zo zonde was dat... Daar kom je dan eigenlijk te laat achter. Goed hoor, van jullie, fijn opstekertje voor Mirte, jullie reacties...
  Geweldig van haar, zo´n mooi cijfer, na zoveel moeite...
  Ik wens jullie een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...