dinsdag 10 januari 2012

Stil.

´t Was een beetje stil in mij de afgelopen dagen. Gisteren en eergisteren had ik er niet zo´n zin meer in. Waarin? Ja, nou gewoon even niet meer. En dan ook niet in bloggen.

Beviel me uiteindelijk ook nog wel goed hoor. Zondag las ik een boek en wandelden we met de hond. Gisteren begon ik in het boek van Kanjerguusje. Lag er al even maar ik kwam er niet aan toe. Nu heb ik eenmaal een begin gemaakt en dan loopt het meestal wel.plaatje van www.


Er is hier veel gebeurt de laatste tijd. 2 Sterfgevallen in de familie, mijn schoonmoeder die gisteren door de scan ging, zij krijgt vrijdag uitslag, en dan nog de verandering op Jan´s werk en Fleur die het huis uit gaat. Normaal handel ik dat wel, maar nu was het allemaal even veel geworden. Tijd om de handrem aan te trekken.

´k Merk dat ik bloggen heel leuk vind, maar het kost natuurlijk tijd. Bedenken wat ik schrijven en opruimen ga, opruimen,  2 berichtjes op een dag blogland in sturen en dan natuurlijk jullie verhalen lezen en soms ook reageren. En als dan thuis even wat meer tijd nodig is voor andere dingen, wordt het soms lastig.

Nu speelt het door mijn hoofd de laptop eens wat vaker uit te zetten. En daardoor ook rust te vinden om andere dingen te doen die ik leuk vind. Of, zoals iemand laatst zo verhelderend zei, rust te vinden door leuke dingen te doen. Maar bij mij duurt het altijd even voor ik de boel op een rijtje heb in m´n hoofd. De goeie dingen vallen me vaak in als ik de tijd neem voor beslissingen. Dus dat neem ik dan maar. Fijne dag allemaal!!

23 opmerkingen:

 1. Ja lieve Trudy dat zijn een heel hoop dingen voor je op dit moment.Kan me voorstellen dat je er even doorheen zit.
  Kun je niet voor jezlef afspreken dat je bijv. maar 1 uur op de computer gaat? Want aan de ene kant vind je het heel leuk.
  Ik merk dat ik het moeilijk vind om dat ding uit te zetten maar na een tijdje word ik er zo rusteloos van. Dus na de koffie gaat ie uit.
  Ik wens je veel sterkte. Verwen jezelf maar eens lekker door dingen te doen die je echt graag wil. liefs Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Af en toe gebeurd en zo veel dat je even een paar passen terug moet nemen om weer even wat rust te vinden. Helemaal gelijk heb je dus...
  En je hebt het ook zo ontzettend druk de laatste tijd. Even een pas op de plaats is dus een heel goed idee.
  Neem je tijd en dan lukt het allemaal vanzelf weer. Lees lekker je boek uit en doe wat leuke dingen lekker voor jezelf...
  We zien je vanzelf weer terug en wij gaan nergens heen...
  Liefs en heel fijne dag...
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Snap je helemaal, doe lekker waar jij je goed bij voelt!

  Liefs Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met het nadenken,maar je komt er wel uit denk ik.
  En iedere dag iets schrijven in blogland,dat hoeft echt niet ,hoor.

  Ook ik ben het boek van KanjerGuusje nu aan het lezen.
  Echt heftig,om het allemaal te lezen,wat er in dat lieve gezin gebeurd is.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik begrijp ook werkelijk niet HOE je het voor elkaar krijgt (kreeg) om elke dag iets te schrijven. Dat hoeft helemaal niet meis. Gewoon even wat gas terug en wellicht heb je dan ook veel meer inspiratie ;-) Anders houd je inderdaad geen tijd over voor andere (belangrijke) dingen !!! Sterkte en suc6 met alles.
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik miste je al, maar snap nu goed waarom. Ook bij mij blijft de computer vaker uit. Niet zozeer een goede voornemen voor het nieuwe jaar maar gewoon door de situatie ingegeven. Als ik heel druk ben, heb ik vaker de neiging om er even achter te kruipen om even van het alledaagse weg te vluchten. Als er weer rust is en tijd om over dingen na te denken, lijkt alles wat er op internet verschijnt allemaal weer even minder belangrijk. Doe wat goed voelt en neem er de tijd voor. Daar vindt je vanzelf weer een balans in.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel begrijpelijk Trudy.
  Denk aan jezelf en probeer tot rust te komen.
  Er gebeuren zoveel ingrijpende dingen in je leven, dat moet allemaal een beetje "zakken"
  Veel sterkte en kracht toegewenst, vooral ook in de situatie van je schoonmoeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wasben verslaafd aan bloggen/ik geef het eerlijk toe. Ook ik was niet vies van 2 X iets plaatsen op een dag. Maar het nekte mij ook. Wat als het alleen dat zou zijn-nee-het is ook leuk om te reageren bij anderen en te lezen om bij te blijven in blogland. Dus pas op de plaats. Je moet vooral doen wat goed voelt voor JOU. Jezelf en familie zijn veel belangrijker. Dus meid-doe het rustig aan. Lieve groet met hart&ziel van Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gewoon de tijd nemen voor jezelf, blogland loopt niet weg. Je moet dingen niet alleen doen omdat je voelt dat het een verplichting is, want dat is het niet. Lees je graag, maar begrijp goed dat ieder mens soms gas moet terugnemen en soms dingen moet veranderen om lekkerder te kunnen doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sterkte met de trieste gebeurtenissen die je de laatste tijd hebt moeten verwerken!
  Neem gerust wat gas terug, tijd om alles op een rijtje te zetten, te lezen,... er is nog een leven naast het bloggen, hoe fijn dat bloggen ook moge wezen.
  Ik zit een beetje met dat zelfde gevoel, neem me steeds voor om wat minder op blogspot te zitten, maar dan krijg ik weer een ingeving voor wat schrijfsels....
  Liefs, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Doe wat goed voelt, ga niet tegen je zin bloggen anders is de aardigheid er snel af hoor! Doe lekker rustig aan, dat hebben we allemaal wel eens nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja Trudy ik begrijp je wel ,veel is je overkomen in korte tijd dat je geen tijd hebt om het allemaal teplaatsen ...ik had dit gevoel met de start van het nieuwe jaar ,ik zat met teveel "informatie" in men hoofd zodat er eigenlijk niks uitkwam ,ook het bloggen niet ...nu en dan eens een blogpauze pakken enja geen computer alleen maar tijd om andere dingen want bloggen is leuk maar inderdaad vraagt veel tijd je kan 1 of 3 logjes maken dan de ronde doen ,je raakt dan niet bij iedereen eens ,ja het neemt veel tijd in beslag ..neem je tijd het gaat je goed doen en nadien volgt de inspiratie en de energie weer vanzelf ..neem je tijd groetjes XX

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik begrijp je heel goed hoor.
  En elke dag bloggen, dat hoeft toch ook niet. Doe ik ook niet. Je staat in mijn lijst, en ik zie vanzelf je berichtje weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik snap heel goed, dat je even aan de handrem trekt, het is ook niet niks allemaal wat er in en om je gezin gebeurt. Een time-out is dan alleen maar een goed plan. Je blog wandelt niet weg en wij ook niet!! Je plopt vanzelf omhoog in mijn lijstje als je weer een berichtje plaatst... dus neem even de tijd, bakkie leut erbij... en ga doen waar je hoofd naar staat.... groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. He Trudy, geheel herkenbaar. Het is echt een onderdeel van je dag als je 2x iets blogt per dag.
  Ik zeg telkens tegen mezelf: wat wil je zelf?
  En soms wil ik gewoon pauze (zoals de weekenden, en de kerstvakantie).
  De mensen om je heen (en jezelf!) zijn altijd belangrijker dan blogs, die zijn uiteindelijk niet blijvend.

  Veel sterkte al deze dingen. Je bent de afgelopen tijd al zo super bezig geweest.

  Nelleke (kastje-per-dag)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik begrijp het ook helemaal ....doe de dingen die je leuk vind en maak tijd voor jezelf ...
  Ik heb ook gemerkt dat in bloggen veel tijd gaat zitten ....(nu heb ik ook wel veel tijd :-) maar toch ....met deze winter die zo zacht is ga je al eens wat vaker naar buiten .....ff de fiets op ....en bloggen mlag ook geen "must" zijn ...

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gewoon doen hoor. Dat voornemen heb ik ook. Even meer tijd inruimen om een mooi boek te lezen of andere dingen te doen. Hoe graag ik ook blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. och lief lief meissie, het is ook veel nu allemaal. Je betn zo n fijne inspiratie en vriendin op digitale afstand een toevluchtsoord. Maar je mag ok wat minder hoor! Twee op een dag is veel. Echt.

  Dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb ook een stapje terug gedaan in blogland, en dat bevalt prima! Let goed op je zelf, neem niet teveel hooi op je vork, verwerk alle gebeurtenissen en veranderingen en sterkte met alles! Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het moet wel leuk blijven natuurlijk! Neem het er van..!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je maakt een heleboel mee en dan moet je gewoon even een stapje terugdoen om in evenwicht te blijven. Ik snap je wel hoor. En wens je heel veel sterkte. Knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. even pas op de plaats, hoe normaal is dat! doe lekker wat je leuk vindt en ik blijf je berichtjes lezen, ook al wordt het minder! lieve groet Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Je moet doen wat goed voor jou voelt op dat bewuste moment. Natuurlijk is het een leuk idee om elke dag een kastje of laatje of wat dan ook op te ruimen en het is heel verleidelijk om je mee te laten slepen door het enthousiasme van anderen die dat dan daadwerkelijk elke dag doen. Maar er is niks mis mee om 1x per week een kasje of laatje op te ruimen, mits je daar zin in hebt en dat VOOR JOU GOED VOELT (om maar een enkel voorbeeld te noemen).
  Dus neem de tijd die jij voor jezelf nodig hebt en doe alleen dingen die op dat moment goed voelen. Dan kom je er vanzelf achter wat voor jou belangrijk is en wat niet.
  Ik heb er alle vertrouwen in dat je, diep van binnen, het allemaal al weet.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...