donderdag 12 januari 2012

Doolhof....

Gisterenavond zei ik tegen Fleur: "Als je naar bed wilt, moet je de deur in van je slaapkamer en dan rechtsaf, daar staat je bed..". Was wel nodig deze aanwijzing, want zo langzamerhand is haar kamer veranderd in een doolhof. Dozen met spullen, een printer, lijsten, een bureau vol met kopjes, soepkommen, bordjes enz. enz...

Ook was het beneden in de hal tot vanochtend zeer vol. Wat dacht je van een extra kastje, een bed en een stoel? Is niet gek dat je je dan regelmatig stoot als je de bocht door gaat richting kamer..  Maar gisterenavond kwam daar verbetering in. Black Moose ( Jan's Volvo) werd volgepakt met al deze dingen. Toch handig als vader in dezelfde stad werkt als waar dochter haar kamer heeft!

Vanmiddag heeft Jan late dienst. En Fleur moet tot 12 uur naar school. Jan vertrok om half 11 naar Nijmegen en Fleur komt dan ook naar haar kamer na de les. Kunnen ze samen het bed opzetten en de kast en stoel alvast even op de plek zetten.plaatje van www.Volgende week volgt dan de rest. In het weekend gaan we het een en ander uitzoeken. De dozen met serviesgoed die ik overhield na het opruimen van kasten moeten nog uitgebreid geïnspecteerd worden en dan gaat het een mee naar de kamer en voor de rest... we komen langs de kringloop op weg naar de kamer, duzz....

Eind van de week wordt het dan tijd voor het echte inrichten en natuurlijk de boodschappen. Gaan we samen halen met de hulp van mijn portemonnee. Kan ze er even tegen voordat ze zelf de knip moet gaan trekken.

Er staat ons dus een actieve week te wachten. Maar het lijkt me heel erg leuk om haar te helpen. Vooral omdat ik het zelf ook heerlijk vond op kamers te wonen. Je beleeft het dan toch weer een beetje opnieuw. Want wat is er nu leuker dan met 5 andere meiden op jezelf te wonen als je 19 bent? En dan ook nog in de buurt van 3 klasgenoten/vriendinnen.....

Maarreh... met die lege hal weet Mirte wel raad.. zij heeft het bed van de vorige bewoonster van de kamer van Fleur overgenomen. Zij gaat namelijk ook op kamers. Maar dat duurt gelukkig nog even. Volgend schooljaar... 1 Tegelijk graag, kan ik net handelen....

14 opmerkingen:

 1. wat een grote stap voor je dochter Trudy ik kom graag meelezen het staat me ook nog wel tewachten ..dozen vullen ,opruimen verhuizen inrichten ..mijn dochters zijn 18 en 21 ..ja is een hele aanpassing voor het ganse gezin ...mijn dochters konden hun studies dcht bij huis doen dus niet op 'kot' zoals wij hier zeggen ik wens veel succes voor Fleur ! komt ze dan in de weekends naar huis ? ..dus volgend schooljaar Mirthe ook ? dat moet wel "raar" doen maar is voor hun toekomst als ouder geef je hun graag die kans ....groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waw-Trudy-ik moet er nog lang niet aan denken-dochterlief op kamers-ik mis haar al als ze op school is. Maar ik groei er vast naar toe. En dan ben ik er ook helemaal voor-op kamers. Is goed voor de ontwikkeling-van dochter en mams. Super leuk om via jou vast mee te maken op de voet. Succes met inrichten-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat kan ik mij voorstellen, 1 tegelijk want anders gaat het wel erg hard hoor!
  Maar het heeft ook leuke kanten, gezellig bij je dochter op visite ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is loslaten. Maar precies zoals je zegt: wat leuk om dit samen te kunnen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat spannend! Voor Fleur en voor jullie.
  Maar ook leuk dat jullie het echt samen doen en regelen.
  Veel succes met de verhuisperikelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is wennen, een kind op kamers. Maar het heeft ook leuke kanten idd. Op de koffie bij je dochter. Je zult zien hoe leuk dat is!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk dat je zo kan meegenieten! Ja ik kan mee voorstellen dat je je eigen tijd weer een beetje opnieuw beleefd.

  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. kleine kinderen worden groot ....
  Mijn oudste woont inmiddels weer thuis, middelste woont op kamers en jongste hoopt komend schooljaar te gaan studeren in Nijmegen of Groningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We leuk om alles zo te lezen. Mijn kinders zijn nog wat te jong, dus ik moet er nog niet aan denken (alleen naar hockey vind ik al spannend, hahaha). Oef, inderdaad 1 tegelijk hoor, anders is het gelijk zo leeg en stil.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat wordt dus een druk maar ook fijn weekje.
  En ja,kleine kinderen worden groot en vliegen op een gegeven moment uit.


  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik vind het toch een beetje eng hoor, zo 'op kot' gaan. mijn 4 zonen studeerden (enfin, 2 studeren nog steeds) tamelijk dicht bij huis en gingen niet op kot. ook een keuze van ons, want 4 kinderen op kot laten gaan is toch een vrij kostelijke zaak! nou, ze vonden het niet zo erg hoor, ze hebben elk hun eigen kamer, en vrij in hun doen en laten.
  Maar ja, 't is juist, op een zeker moment moet je ze toch los laten en gaan ze tenslotte hun eigen weg!
  Succes nog met inpakken en inrichten én loslaten....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Trudy,
  Ze moeten niet te snel na elkaar vertrekken nee... Maar zulke 'op jezelf wonen' plannen zijn dus toch wel heel aanstekelijk, dat blijkt maar weer.
  Ik wens je succes met loslaten, en met de verhuizing van Fleur, en het inrichten van haar kamer...
  En ik wens Fleur heel veel geluk in haar nieuwe onderkomen.
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Spannend hoor! Mijn vader werkte ook in dezelfde stad als waar ik op kamers ging, sterker nog, de straat uit en dan stond ik naast z'n werk. Was altijd handig met de was als ik een weekend niet naar huis ging en ik kon op maandag en vrijdag meerijden ;-) Ik deelde een grote flat met een huisgenoot en we hadden nog al eens feestjes door de week en mijn vader kwam dan vaak even een bakje doen na zijn middagdienst (11 uur 's avonds). Mijn hele vriendenclub was gewend aan mijn pa die even mee kwam doen met koffie ipv bier en dan weer naar huis ging. Hij heeft één keer nogal gek opgekeken, toen was het een halloweenfeest, iedereen verkleed. Nu doodgewoon, 12 jaar geleden nog wat zeldzamer. Iedereen heeft er warme herinneringen aan. Een oogje in het zeil op een leuke manier ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Newe, dat kan ik snappen, beetje kalm aan meiden!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...