zaterdag 28 januari 2012

Naar de grote stad.

Zoals ik al wel eens schreef, nee ik ben geen held. Vooral niet als ik met m'n groene autootje de snelweg op moet. Naar de grote stad in dit geval. Maar ja, nu moet ik wel. Want als je dochter in die grote stad gaat wonen wil je er toch wel heen als het zo uitkomt....

Gisteren waagde ik de stap. En Fleur durfde zomaar bij mij in te stappen. Eerst waren we nog even heel erg druk geweest:

Het begon al 's ochtends vroeg met haar haren knippen. 't Is zo'n beetje standaard toch, bij de schoenmaker zijn de zolen van de kids versleten, bij de scharensliep de messen bot en bij ons thuis moet iedereen net iets langer wachten op een knipbeurt.

Jan's collega's maken wel eens zo'n "subtiele" opmerking van: "jouw vrouw is toch kapster??" Maar nu is deze vrouw niet zo weg van heel kort haar bij man en zoon en als je dan net iets te lang wacht.... En zo is het bij de meisjes omdat ze lang haar hebben. Kan nog wel effies... totdat...

Dus de schaar ging in Fleur's haar en ze vindt de lengte en dikte weer acceptabel. Weet ik tenminste zeker dat ze niet bij zo'n goedkope studentenkapper haar heil haat halen. Stel je voor. Gelukkig durft ze dat zelf ook niet. Ha! Na het knippen moest ze nog wat laatste spulletjes inpakken en toen was het tijd voor de boodschappen.

De eerste boodschappen waren nog voor rekening van paps en mams. En daar moet je natuurlijk wel gebruik van maken. Neee... niet profiteren, dat ligt niet in Fleur's aard. Op naar de drogist en de supermarkt. Pff, dat kost alsnog wat zeg. Maar goed dat er niet elke week een uit huis gaat...

En na een kop soep werd de boel in het groene autootje geladen. Kattebak  en achterbank vol en daar gingen we:

Het is gelukkig makkelijk te rijden, van ons huis naar Fleur's huis (hihi, klinkt dat grappig..). Eerst een recht stuk snelweg. Rechts houden op de rotonde en dan kwam ik vanzelf in de goede baan terecht. Dan weer een recht stuk. Alsmaar rechts houden was Jan's advies en ja... we kwamen er!!

Nadat we de spullen uitgepakt hadden en ik kennismaakte met een van Fleur's huisgenootjes was het tijd voor een kopje koffie bij m'n dochter. En toen weer op weg naar huis. Ja, Fleur ging nog mee. Vandaag moet ze nog werken en vanavond gaat ze naar een vriendin's verjaardag. Morgen is het de laatste dag thuis en dan....
plaatje van www.


Vliegt ze uit!!!

22 opmerkingen:

 1. Toch een heel speciaal moment morgen. Sterkte met de uitvlieger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, de eerste die uitvliegt... Veel sucses allebei!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh lijkt me moeilijk als je dochter uitvliegt... nog niet aan denken. Knap dat je durfde te rijden. Ik ben ook absoluut geen held op de snelweg, dus erg herkenbaar! Maar voor onze kids doen we alles.. toch?
  Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heeel veel succes alletwee, wat gaaf zo samen de boodschappen doen, goed idee !
  het zal wel wennen zijn zeg !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is toch wel een vreemd idee, ook al is het gewoon de tijd om uit te vliegen, dat ze dat binnenkort ook ècht gaat doen.

  Leuk om de "start" boodschappen te doen, kan ze goed beginnen. Geniet van het weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je geeft haar een mooie start.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En dan vliegt ze uit .Het zal wennen zijn Wat leuk om samen de boodschappen te doen met je dochter voor haar nieuwe plek.Geniet nog even van haar thuis zijn ,fijn weekend
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik rij zelf bijzonder graag en manlief minder dus ook naar Tsjechie afgelopen december neem ik het stuur dikwijls over. Ja....ik rij gewoon graag maar kan me ook indenken dat sommige mensen hier moeite mee hebben. Het ging, zoals ik las, echt goed en zul je er een volgend keer zo heenrijden, toch?
  Wat lief dat jullie haar zo'n start laten maken met als gift een volle boodschappenmand. Zal ze echt erg blij mee zijn.
  Wens je een fijn weekend, groetjes, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geniet maar extra dan morgen, van haar en van het samen zijn. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. HOi Trudy,
  Dan is morgen toch een heel gedenkwaardige dag. Zal ook wel een beetje emotioneel zijn, zo´n eerste die haar nest verlaat... Nogmaals wil ik Fleur heel veel plezier en woongenot wensen op haar nieuwe adres. Wil je dat aan haar doorgeven? En dan wil ik jou sterkte wensen, je zult haar best missen hoor, zo gewend ben je dat ze er elke dag is...
  Maar je weet ook dat ze dit graag wil en dat ze niet alleen woont en ook niet aan de andere kant van de wereld. In je groene autootje kun je zo vaak naar haar toe als je wilt.
  Geniet van de laatste uurtjes met je meisje nog thuis...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. spannend hoor...geniet er nog even van!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De eerste die uitvliegt..... een spannend moment. Voor iedereen.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja en dan vliegt ze uit.
  Dat zal best even slikken zijn.
  Had ik ook.
  Maar op visite gaan bij je kind is dan erg leuk.
  Is intussen mijn ervaring.
  Geniet nog maar even heerlijk samen op haar laatste dag in het ouderlijk nest.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt een heel speciaal moment. En dat autorijden.....ik vind vreemde plaatsen nog steeds lastig, en dat terwijl ik als kraamverzorgster heel wat kilometers maakt!
   En wat dat uitvliegen betreft: Ze zal vast nog heel vaak op jullie nestje landen. En je kunt je nu gaan verheugen op bezoekjes aan je dochter.

   Verwijderen
 14. Zo herkenbaar zelfs op de autostrade rijden ,ook ik ben geen held ,wat een speciale momenten koester ze ! en wat leuk gezien de foto van het vogeltje jaa je moet haar laten uitvliegen ,staat mij ook tewachten met mijn 2 dochters ..geniet en koester ieder moment want heel vaak zal nog aan dit moment door de jaren heen aan gedacht worden ..groetjes en tbeste voor je dochter ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Veel plezier om haar echte allerlaatste dag thuis-spannend-ze gaat haar vertrouwde nestje uit. xxx Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Knap van je dat je gereden hebt. Ben zelf ook geen held op de snelweg of er moet iemand naast zitten. Nog erger vind ik in een drukke stad rijden! Spannend voor jullie nu Fleur uit gaat vliegen! Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Vandaag is dan de dag dat Fleur gaat uitvliegen......spannend voor alle partijen ;-)
  Gelukkig durf je naar haar toe te rijden! Goed gedaan!
  Lief dat jullie de eerste boodschappen sponsorden.

  Groetje,
  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh en dan is het zover !!!
  Dochterlief gaat dan écht het nest verlaten.
  Trots maar ook wel met mixed emotions (denk ik)
  Gelukkig kun je met je ootootje naar haar toe.
  En ongetwijfeld zul je dat óók dikwijls doen ;-)
  Suc6 Fleur en een knuffel voor haar mama hihi
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Volgens mij is ze er aan toe! Sterkte met het lege huis en geniet er van, zo'n grote en zelfstandige dochter, iets om trots op te wezen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...