dinsdag 17 januari 2012

Sprokkelen...

Hallo daar was ik weer eens een keertje... Tukker, weet je nog wel, die grote bruine hond van deze familie.

Ik lag al een paar daagjes te balen op m'n kleed. Wat hebben ze het druk hier thuis, schijnt het.... Eerst verdwenen ze zondag naar boven. Een hoop gestommel en elke keer kwamen ze langs het huis lopen richting het groene autootje. Dacht ik toch maarzo dat ik mee mocht naar het bos, stopten ze de plek in de auto waar ik altijd zit vol met spullen!!

En gisteren gingen Fleur en vrouwtje weer weg met het autootje. Met die spullen. En toen ze terug kwamen lagen er weer andere dingen in. Volgens Fleur hele leuke, want ze liet ze helemaal vrolijk aan de andere mensen hiet in huis zien. Dingen waar mensen hun eten in klaarmaken en waar ze mee eten en zo....

En net toen ik dacht dat ze me helemaal vergeten waren, zei vrouwtje tegen Junior dat ze ging wandelen met mij vanmiddag in het bos! Yes!!!

Toen we daar waren mocht ik niet in het water. Dat was ook koud en hard. Ik probeerde het ook maar niet want dan riep vrouwtje de hele tijd NEE!!! Duzzz..... Maar gelukkig heb ik nog een hobby. Hout sprokkelen... Hier zie je hoe ik dat doe:Soms moet je even tussen de bomen door. En als ik dan lang weg blijft roept vrouwtje "Tukker!!!"

Hier zie je dat ik soms stokken kapot schud. Zijn ze net te groot om mee te nemen..

En als ze dan een beetje lang stil staat, ga ik stukjes van de stok afbijten, ook leuk...

Maar ik ben wel altijd hartstikke trots op m'n stokken... Mooi toch??


Soms komen we mensen tegen als ik een stuk of 3 stokken in m'n bek heb. Vragen  ze altijd aan vrouwtje of ze een open haard heeft. Geen idee wat dat is..... Maar maakt me ook niet uit. Ik lig zo weer tevreden op m'n kleed, lekker voldaan van de wandeling van vandaag. Die pakken ze me niet meer af!!!

17 opmerkingen:

 1. hé die Tukker! da's niks voor een hond zo'n huis waar iedereen als gek met spullen van binnen naar buiten en omgekeerd zit te rennen. rennen moet je doen in 't bos, maar voor die 2-potigen dát begrepen hebben....! Wat heb jij het vandaag naar je zin gehad zeg! ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent een ijverige hond,Tukker.
  Jij zorgt ervoor,dat het bos wat opgeruimd wordt.
  Misschien kun je je bazinnetje ook wel wat meehelpen met opruimen in huis bijvoorbeeld.
  Of,met de verhuizing.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha die Tukker, ouwe sprokkelaar;-)
  Je moet het de mensen bij jou in huis maar niet kwalijk nemen hoor, als die verhuizing achter de rug is gaan ze vast en zeker weer wat vaker met jou wandelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo'n verhaal van je hond. Prachtig beest hoor. Lekker dat Tukker zo kan rondrennen en met stokken spelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo te zien heb je heerlijk genoten in het bos. Lekker sjouwen, schudden en bijten op de takken, héérlijk toch.

  Is véél leuker dan heen en weer lopen om spullen te sjouwen, wegbrengen en weer spullen versjouwen...

  Maar ik denk dat het binnenkort wel een stukje rustiger wordt hoor... dan kan je misschien wel dagelijks op je vertrouwde plekje in de tuut mee naar het bos!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja mensen zijn soms vreemde wezens he.
  Volgens mij heb jij wel een heerlijk hondenleven zo op je kleedje.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk dat je zo hebt genoten, Tukker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. HaHHA Tukker moo stukkie, geef je ook de kussen aan Trudy?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha die Tukker,

  Ik dacht ook al: zouden de baasjes een openhaard hebben?! Maar trek je daar maar niets van aan hoor, gewoon lekker genieten op je kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey Tukker, wat leuk om jou ook weer een keertje te zien. Ja, het vrouwtje en de anderen hebben het inderdaad heel druk met allerlei projecten, en dan schiet jij er een beetje bij in hè, maar vandaag heb je dus heerlijk gesprokkeld in het bos. Het ziet er ook wel heerlijk uit hoor, om zo met drie stokken tegelijk rond te lopen, ik wilde dat ik dat ook kon, met boodschappen bijvoorbeeld, dan hou ik lekker mijn handen vrij... maarja, geen bek om spullen vast te houden, hebben wij mensen wel meer last van... Geniet lekker van je kleed, misschien mag je morgen wel weer een keer sprokkelen, als je heel lief bent...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk, gratis hout voor de kachel. Maarre...mag dat wel???

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey Tukker, gaaf man dat je zo'n grote hond bent. Ik ben type swiffer dus die takken zijn meestal te groot en stuiteren over de grond als ik ze probeer mee te slepen. Enne nog even volhouden hoor, nog even en dan is de auto weer leeg en hebben ze tijd zat voor jou! High five van Guusje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Aline.... we hebben geen houtkachel of open haard, dus het hout blijft, helaas voor Tukker gewoon achter in het bos....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ahhh...Tukker, fijn dat je nog even in het bos rond kon hollen. Je moet het iedereen maar niet kwalijk nemen. Straks is de rust teruggekeerd en gaat de aandacht ook weer naar jou. Iets om naar uit te kijken, toch?

  Liefs en een knuffel, Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke hond die Tukker! En wat slim om takken kapot te schudden zodat hij ze mee kan nemen.
  Ik heb sinds gisteren een blog. Kom je eens kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tukker, je hebt helemaal gelijk. Die dag pakken ze je niet meer af en ik hoop dat je ook de stokken hebt mogen houden.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...