zondag 13 mei 2012

Beetje uitstellen...

Vandaag is het Moederdag. Maar hier thuis effies nog niet. Kwam niet zo uit, en ach... wie bepaalt het eigenlijk?

Vorige week zondag ging Fleur weer richting Nijmegen. Ik had al iets opgevangen van Mirte dat zij geen tijd had voor een cadeautje te kopen. ( examen hè, dan weet je 't wel... ). En broer, tsja, die heeft eigenlijk geen idee... dus dat moest zus even doen. Alleen... ze komt dit weekend niet thuis. Hoe dat zo komt?

Fleur heeft zich pas geleden bij een organisatie opgegeven om in de zomer recreatiewerk op een camping te gaan doen. Is iets wat haar al veel langer trok, en nu moest het er maar eens van komen! Ze kwam al snel door de eerste selectieronde heen. En dit weekend is het de tweede ronde.

Het hele weekend duurt deze selectie. Vrijdagavond begon het feest met "one minute of fame". In een minuut moest Fleur duidelijk maken waarom zij juist geschikt was als Topper! Oh, wat was ik vandaag nieuwsgierig hoe het haar verging.

Gelukkig is daar What's app. Niet dat ik dat kan met mijn telefoon maar de rest van het gezin wél. En Mirte was niet minder nieuwsgierig dan moeder, dus zij stuurde een berichtje. Het antwoord liet niet lang op zich wachten...

Ja, ze had het prima naar haar zin! En het minuutje ging eigenlijk ook heel goed. Maar ja, er waren zoveel mensen om haar heen waar het ook prima mee ging. Dus ze kon er geen zinnig woord van zeggen. Spannend dus. Vandaag, aan het eind van de dag, heeft ze en gesprek. En dan hoort ze of ze eindelijk het mooie werk zal mogen doen deze zomer. Duimen jullie mee?

En tsja... dan Moederdag. Nou ja, dat doen wij gewoon volgende week zondag, waarom niet? Natuurlijk zullen er mensen zijn die het allemaal niet zo nodig vinden, dat Moederdag vieren. Maar ik vind het stiekem best leuk hoor. Alleen, dat lange in bed liggen 's ochtends, da's dan weer eigenlijk niets voor mij. Maar natuurlijk laat ik me de rest van de dag graag een beetje verwennen!
Voor al van jullie die vandaag al aan de beurt zijn: Fijne Moederdag!

15 opmerkingen:

 1. Dan schuif je moederdag gewoon nog lekker een weekje op.
  En ik ben benieuwd of Fleur dat werk mag gaan doen.
  Ik zal voor haar duimen.

  Fijne zondag
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik duim mee Trudy met je dochter ! en wat een mooie Loesje's spreuk ...hier wordt ook vandaag niet zo gevierd de oudste is ook niet thuis maarre feitelijk hebben we iedere dag wel een beetje moederdag toch ..vier het gezellig dan volgende week ,wij hier vanavond dan een
  " allen thuis " moment ,dat gaat zo met grote kinderen in huis ..succes voor Fleur groetjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag is schoonmoeder jarig, zij wordt in 't zonnetje gezet. En vwb cadeautjes voor mij: oudste is een weekend weg, middelste heeft opdracht doorgegeven aan jongste, en jongste heeft geen tijd ..... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze dochter heeft ook jaren als recreatieleidster gewerkt op verschillende campings in Zuid-Nederland. Zij vond het echt geweldig maar gesloopt kwam zij na 4-8 weken weer thuis. Wij waren altijd weer blij als ze thuis was, want het was best een pittge klus en je hebt altijd collega's die er de kantjes van af lopen, dus dubbele klus! Vroeg op en heel laat naar bed... (maar wel een geweldige ervaring)!

  Wat maakt het uit wanneer je moederdag viert? Het is dan ook gezellig als iedereen thuis is. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Trudy,
  Ik duim mee hoor, voor Fleur. Wat zal zij een leuke, maar ook heel drukke, zomer krijgen als dat door zal gaan! Wij doen hier moederdag heel anders. Sinds een paar jaar neem ik mijn meiden zo rond moederdag mee uit eten. Alleen de twee meiden, om een keertje alleen met z'n drietjes te zijn, wat niet zo heel veel voorkomt. En dan geef ik hen een cadeautje in plaats van andersom. Zo geef ik mijn eigen draai aan moederdag, omdat ik zo blij ben met mijn twee meisjes...
  Ik wens je volgende zondag een heel fijne moederdag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moederdag kan anytime and anyplace-Jij hebt het dus nog tegoed-en wat in het vat zit verzuurd NIET-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk zeg, ik zal duimen dat ze er wordt aangenomen!
  Fijne zondag dan maar verder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach, een weekje later vieren, wat maakt het uit? Heb je het lekker nog tegoed! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een Moederdag is Moederdag. En of dat nu op de dertiende is of op de twintigste, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat je kinderen aan je denken en dat doen ze zeer zeker. Behalve misschien zoon, maar dat zal niet veranderen. Ik heb gister mijn broer maar ingeseind dat hij vandaag op de koffie verwacht werd bij zijn moeder. Een gezellige dag, ik duim mee voor de campingbaan van Fleur en heel veel plezier volgende week! Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou, allemaal heel erg bedankt voor het duimen hoor! Wij vernemen net van Fleur dat ze aangenomen is! Ze is dus nu officieel een TOPPER!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Alvast een hele fijne moederdag toegewenst volgende zondag:) En inderdaad... wat maakt het uit wanneer je het precies viert... alvast fijne moederdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoe lief, Loesje is goed he!? Bij deze nog een late, fijne moederdag!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...