vrijdag 4 mei 2012

Bye bye Black Moose...

Eerder al vertelde ik jullie over de plannen Black Moose op te knappen. We hebben de Volvo inmiddels een jaar of 4 en hij was duidelijk toe aan een opknapbeurtje. Lang erover gedacht wat we zouden doen: verkopen of opknappen...

Het feit is dat we er al heel veel geld in hadden gestopt, we kochten toendertijd helaas niet de zekerheid die we dachten. Hoewel het een auto was van een kennis, hij koopt en verkoopt Volvo's (en maakte ons toen enthousiast). Maar eenmaal eigenaar van onze B.M. bleek deze vele gebreken te vertonen.

Daar waren we niet zo blij mee, op z'n zachts gezegd. Zo'n beetje elk mechanisch onderdeel aan de auto moest ook wel vernieuwd worden, tot de motor aan toe... Dus wat doe je dan als op het laatst "alleen nog maar" de buitenkant een opknapbeurt nodig heeft...


Jan, Black Moose en ondergetekende in betere tijden...

Het was een echte discussie tussen Jan en mij. Verkopen en wat "nieuws" (natuurlijk ook weer een oldtimer, bloed kruipt waar het niet gaan kan ; ) ) of deze opknappen. Mijn redenatie was dat we nu in ieder geval wisten hoe de auto er aan toe was, gezien we al zoveel vernieuwd hadden.. Toen Jan eenmaal hulp kreeg van een 65 plusser (A) die het echt als een hobby ziet, het opknappen van auto's en ook nog eens voor niets het lassen wilde aanpakken, was de beslissing snel gemaakt.

Vol goede moed begonnen ze. Maar helaas zakte deze moed steeds verder. En toen ik tussendoor eens een kopje koffie dronk aan de keukentafel bij A, werd het me steeds duidelijker dat de moed al niet ver meer van de schoenen af zat...

Vorige week vrijdagavond kwam Jan thuis om te eten. Ik vroeg 'm hoe laat hij die avond weer afgesproken had met A in de garage. Hij keek me aan met een beetje meewarige blik en sprak de woorden:"We stoppen ermee".  Dat deed mij eventjes de mond snoeren ( en dat zegt wat : )

Het bleek dat het drama van gaten en dikke lagen plamuur, die er op sommige plaatsen op waren gesmeerd door kennis tijden het "restaureren" van B.M. , enorme afmetingen begon aan te nemen. En dat, als we dit project zouden doorzetten, lassen wat er gelast moest worden en helemaal strak laten maken en overnieuw laten spuiten (nog best kostbaar) we over een jaar of 2 weer met dezelfde ellende zouden zitten...

Maar wat nu te doen? Jan besloot de boel uit elkaar te halen en op het Volvo forum te zetten. De enthousiaste kopers van de onderdelen lieten al heel snel van zich horen. Zo ook kennis. Inmiddels is, moet ik erbij vertellen, de relatie tussen ons wat ons betreft niet meer belangrijk (zachtjes uitgedrukt).

Kennis gooide een behoorlijk bod op tafel. Het is ons duidelijk dat meneer gewoon verder wilde gaan met dit project en er een ander voor een leuk bedrag mee op wilde schepen. Dat voelt niet goed. Eerst dacht Jan er nog over; "zijn verantwoording", zo redeneerde hij, maar al snel werd duidelijk dat we én het een ander niet aan wilden doen, en het hem ook niet meer gunnen, geld verdienen op deze manier. Dus Jan  sloeg het bod op 100 euro af ; )

Nu verkopen we B.M. in stukjes. De zaken lopen goed. Jan vindt het stiekem erg leuk om te doen, deze verkoop. En zo te zien gaat het ons genoeg opleveren om, samen met het geld dat we al uittrokken voor de opknapbeurt, toch weer wat "nieuws" te kopen. Maar daar wordt door Jan ( door schade en schande heel erg wijs geworden inmiddels) dan wél heel kritisch naar gekeken!!!

11 opmerkingen:

 1. Dus jullie zingen straks: "We hebben enkel en alleen nog maar een fotootje, van het autootje, wè wè.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja, eigenlijk zingen we dat nu al ; )

   Verwijderen
 2. Van een kennis dan nog... toch niet netjes!
  Hopelijk heb je volgende keer meer geluk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat een kennis zoiets durft te verkopen aan iemand die hij dan kent. De vriendschap was snel over als iemand dat bij ons had geflikt.
  Ik hoop dat de volgende auto meer plezier op zal gaan leveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig! Ik schijf net een blog voor een nieuw oudje dat we misschien gaan adopteren komt jou verhaal voorbij, wat een toeval! Kan me voorstellen dat het je aan het hart gaat de Mousse weg te doen. Maar als het te veel geld gaat kosten is zo'n 'hobby'ook niet leuk meer.
  Ik heb net mijn 600tje voor 300 euro (incl. APK) laten maken, een hoop geld, maar een nieuwe kost ook vaak zoveel en dan heb je alleen nog maar een kleine beurt. Dus ik blijf er nog even in rijden en geld in pompen. Pas als ik mee moet rennen (flintstonevisioenen) dan wordt het een ander verhaal.
  Ik hoop dat jullie snel een nieuwe vinden, in een Japanner kun je altijd nog rijden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Trudy,
  Jeetje, dat is nogal wat. Wat een gedoe hè, al zolang aan het sleutelen en dan toch nog het bijltje erbij neer moeten gooien, want het lijkt me wel een goeie beslissing. Dit gaat anders alleen nog maar meer en meer kosten..
  Succes met de verkoop van de onderdelen, gelukkig is daar nog een goeie markt voor...
  En dan op zoek naar een andere gezinswagen..
  Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou zeg, zo'n verhaal komt me wel heel bekend voor. Dit was voor mij ook een rede om mijn kevertje te verkopen. Er zaten ook heel veel geplamuurde plekken op en ook heel gekke plekken die "gerepareerd" waren door de vorige eigenaar met soort van rubber. Heel vaag. Helemaal niet leuk als je er later achterkomt dat je dus eigenlijk gewoon voor de gek bent gehouden. En dan nog wel door een bekende. Ik wens jullie succes met de verdere verkoop van onderdelen en de zoektocht naar een andere auto (old-timer?!?). Als het een kever wordt.. wie weet komen we elkaar nog eens tegen op een kever-meeting ergens in het land :))
  Fijn weekend!
  Liefs, Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. bye bye en welcom new car... ik ben benieuwd naar het volgend project! gelukkig haalt hij op deze manier nog wat geld terug. fijn weekend en groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh jee, wat een verhaal.
  Dat is pech hebben, jullie hebben die ''kennis ''wel naar weet ik niet waar gewenst denk ik.
  Maar fijn dat BM nog wat opbrengt, dan heb je al dat sjacherijn niet voor niets gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een wijs besluit,als Black Moose zoveel gebreken vertoont.
  Weg er mee en het levert ook nog wat op.
  Leuke foto trouwens.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooit konden wij belastingvrij een prachtige Volvo 740 kopen. Zo'n prachtige en luxe auto, heerlijk om in te rijden. Jammer van jullie BM, maar wel een verstandige beslissing. Het blijft per slot van rekening een auto ...

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...