maandag 28 mei 2012

Tóch een kanarie!!

De opvolger van Black Moose is gekocht. En dachten we vorige week nog dat het een Volvo zou worden, niets is minder waar.

Zoals ik jullie al eens vertelde, je hebt hier te maken met echte Volkswagenfans. We trouwden in kevers en ook de jaren erna kwamen er heel wat Volkswagens langs. Van een spijlbusje, een Variant, Kevers en bussen, van alles hebben we gehad. De grootste droom van Jan was dan ook ooit nog eens een camper te bezitten.

Als de kinderen het huis uit zijn, dan... Als we later ouder zijn dan... Zo hadden we het er altijd over. En toen gebeurde er dit:

Vorige week nog ging Jan naar een Volvo kijken. Maar die had wel érg veel slechte plekken. En daarna nog weer eens naar ééntje. Daar zat zelfs purschuim in gespoten en was daarna doodleuk overgespoten. Toen Jan de verkoper daarmee confronteerde zei deze man: Ik verkoop 'm tóch wel...

Maar niet aan ons! Jan had het één en ander geleerd van zijn Black Moose avontuur. Maar ondertussen was er nog steeds niets gevonden. Ik had zoiets van heb geduld, het komt vanzelf op je pad. En já!

Zaterdag kreeg ik 'm voor het eerst te zien. Jan vond hem op M.P. en deed een bod. Tot zijn schik werd dat geaccepteerd. Gisteren ging hij kijken. Enthousiast kwam ie thuis. Een mooie T3 camper. Ziet er goed uit en op de plekken waar er bij andere roest te vinden is, kwam deze goed door Jan's keuring. Kopen en rijden zou je denken.

Maar de mensen verkochten de camper niet voor niets. Helaas liet het busje ze de laatste vakantie behoorlijk in de steek. Vanuit Berlijn gereden hield ie er zo ineens mee op. Motor kapot en ook niet meer te repareren. Voor hen was de keuze snel gemaakt. Daar ze de hele boel door een garage moesten gaan laten repareren werd het voor hen écht te duur. Dus kochten ze een nieuwere camper en deze kwam in de verkoop.

Jan gaat samen met A een nieuwe motor in de bus plaatsen. Heerlijk toch, 2 van die handige mannen die het ook nog eens leuk vinden deze uitdaging!

Vanavond ging ik mee met Jan naar de bus. Er moest een aanbetaling gedaan worden en zo was er voor mij ook mooi de gelegenheid eventjes te kijken wat er gekocht was! ( voor mij heel normaal hoor, kijken na kopen. Dat gaat hier altijd zo, zelfs bij mijn groene autootje).

We kwamen aan bij de mensen thuis en ze leidden ons naar de nieuwe aankoop. Het eerste wat ik eruit flapte toen ik hem zag was: Aggos!! Want hij is zó leuk! Kijk maar eventjes mee:


vooraanzicht.


zijaanzicht.

En dan de binnenkant. De dame des huizes praatte er nog zó enthousiast over, nét alsof ze 'm nog verkopen moest. Het ging haar duidelijk aan het hart, de verkoop.


keukentje, compleet met 2 pits gasstel en koelkast.

slaapplek met nachtkastjes..

Het is geel en het is geen kanarie, schreef ik gisteren. Het grappige is nog wel dat de vorige eigenaar vertelde dat ze de bus gekscherend onze kanarie noemden! Dus tóch wel!

Van de week haalt Jan hem op op de autoambulance. Dan gaat ie rechtstreeks door naar A's garage. Voorlopig moet er nog flink gesleuteld worden, maar of de heren dat nu zo erg vinden ; )

24 opmerkingen:

 1. Die zit nog mooi strak in de lak! Als het alleen de motor is en mevrouw zo liefkozend over het beessie sprak moet het wel goedzitten. De binnenkant is ook prachtig. Gefeliciteerd en heel veel plezier ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aha,dit is dus het geel op wielen.
  Mooi,hoor.
  Ik hoop dat jullie er heel veel plezier mee zullen gaan beleven,maar dat gaat vast lukken.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooo, wat is hij leuk, ik ken iemand die dit ook graag zou willen ;)
  Mijn man is namelijk ook een groot VW fan.
  Wij rijden niets anders. Op dit moment hebben wij 2 oldtimers, een polootje en een kever. Maar we hebben al een hele rits andere ook gehad maar nog nooit een camper.
  Wie weet als onze jongens iets groter zijn.

  Groetjes en heeel veel camperplezier, Yvonn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk zeg! En wat fijn dat je man hem kan repareren!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och wat prachtig! Ik wil er ook zo ene maar ik heb geen handige man!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een dotje. Ik vind de kleur ook geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik word er helemaal blij van, wat zullen jullie hier een fijne vakanties mee beleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad een kanariepietje... Manlief droomt ook over een camper "Als we groot zijn" o nee... "De kids groot zijn". Ik geloof dat je man zich wel vermaakt de aankomende tijd, hahaha, wat heerlijk als die mannen zo handig een oude camper weer leven in kunnen blazen. Superleuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Krijg ik nog een prijs, omdat ik het goed geraden heb? ;-)
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. YESSS! Dat wou ik altijd al hebben! Dank je wel, Trudy :-)

   Verwijderen
 10. fantastisch zeg! en nu op naar het avontuur! liefs, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi! Dat is toch heeerlijk om voor jullie zelf te hebben!! Heel gaaf! Ik hoop dat jullie er heel veel plezier mee gaan beleven. Heerlijk zo vlak voor de zomervakantie..
  Liefs, Herma
  Ps: de spijlbus op mijn blog hadden we gehuurd voor een paar dagen. (jammer-genoeg moestie weer terug) ;)) Maar we zijn een ervaring rijker; het rijden in zo'n bus is zooo leuk!! En, nu sparen om zelf zo'n bus te kopen, dat willen we 't liefst!! Goed rond kijken en dan wie weet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk zeg! Misschien komen we dan elkaar nog eens tegen bij een meeting van de busclub : )

   Verwijderen
 12. Oh-Trudy-helemaal gaaf. Ik zie jullie al zitten-als ie klaar is wordt het een feestje. En wat mooi-die handige mannen-vanaf hier veel klusplezier-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach wat een leuk en gezellig karretje! Daar gaan jullie vast nog heel veel plezier mee beleven. Past helemaal bij jullie. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Trudy,
  Wat geweldig, je eigen camper. En nog wel zo´n mooie ook... Wat zullen jullie daar heerlijke vakanties mee kunnen houden. Zijn de plannen al in de maak? Want het sleutelen zal toch een keer klaar zijn...
  Ik wens je nog een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zwaar jaloers! Geniet ervan. Hier gaan
  jullie vast hele mooie avonturen mee beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leukerd zeg, helemaal gemist! Laat die zomer maar komen....

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...