dinsdag 22 mei 2012

Zomerrecept.

Jongens, wat is het weer heerlijk weer vandaag. En dan is het ook helemaal niet erg om om kwart over zes naast je bed te staan. Er zijn dagen dat ik daar meer moeite mee heb ; )

Al een hoop gedaan voor het vroege tijdstip. Bedden opgemaakt, was opgehangen (buiten natuurlijk!), brood gekocht, gesneden en in de vriezer gedaan, afwasmachine uitgepakt.... Maar natuurlijk ook wat aandacht aan mezelf gegeven. Ik ben gewaarschuwd.

Lekker een douche genomen, en natuurlijk even haren weer in de plooi. Een wandeling met Tukker. Nou ja, wandelingetje dan, want hij houdt het helaas nog nauwelijks vol. Veel slapen, pijnstillers en kleine stukjes lopen is nog steeds nodig jammer genoeg. En nu zit ik lekker truttig met een kop koffie, de laptop op schoot en koffietijd aan. Héérlijk!

Vanmiddag heb ik nog de nodige afspraken, dus ik ga zo nog even het eten voorbereiden. Het wordt een beenham uit de hooikist. Met gebakken aardappeltjes en een spitskoolsalade. Oh ja, trouwens, gisteren hadden we ook een lekkere salade. Uit nood geboren. Hoe dat zo?

Nou, Fleur kookte eergisteren spaghetti. En ik gaf haar een vol pak, er niet aan gedacht dat dat teveel was, daar we er maar met z'n drieën van hoefden te eten. Dus er was nogal wat spaghetti over.

Nu vind ik het een uitdaging om zo weinig mogelijk eten weg te gooien. Eerst kwam ik op het idee bij de spaghetti nog wat saus te maken en het dan voor late dienst van Jan of voor Fleur in te vriezen. Maar dan moest ik ook nog weer wat anders koken gisteren. Dat kon anders. Dus bedacht ik deze:
Een pastasalade met spaghetti!Wat erin ging?

. Ong. 150 gr. spaghetti. Al gekookt en afgekoeld, en in stukjes gesneden.
. 1 preitje in ringetjes gesneden.
. een paar augurkjes.
. een paar zilveruitjes.
. een halve komkommer. Zaadlijsten eruit en in stukjes gesneden.
. een stuk of 5 cherrytomaatjes door de helft.
. een mootje zalm. Zouten en peperen en even aanbakken en iets laten afkoelen.
. een zak garnalen uit de vriezer van de Aldi, ook even bakken en iets af laten koelen.

De hele handel door elkaar mengen en dan gaat er slasaus met yoghurt door. Kant en klaar gekocht, dat wel (lekker makkelijk...) . Oh ja, en een beetje dille en zout en peper naar smaak.

Hij viel bijzonder goed in de smaak. Het is ook echt zo'n salade bij deze zomerse temperaturen. Wij aten er nog een kopje soep bij, maar een lekker brood kan natuurlijk ook prima. Eet smakelijk hoor!!

11 opmerkingen:

 1. Dat ziet er heerlijk uit zeg! Ik was ook al vroeg op pad zodat ik vanmiddag gewoon rustig aan kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm,ziet er heerlijk uit die pastasalade,ga ik volgende keer ook eens maken als er restjes zijn...

  Groetjes,

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er zalig uit. Helaas houdt manlief niet van salades. Voor mezelf maak ik vaak iets met lof, appel, tomaat en olijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmm dat ziet er heer-lijk uit :-)
  Met deze zomerse temperaturen altijd lekker en makkelijk.
  Wens je een fijne dag !!! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe vanmiddag ook niets meer .... Behalve lekker buiten genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Creatief zeg! Ziet er lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er erg lekker uit,Trudy.
  Wat je met restjes al niet kunt doen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een goed idee! Zeker met dit weer. Vanavond hebben wij een maaltijdsalade gegeten. Lekker makkelijk.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed idee. En je hoeft er eigenlijk geen recept voor te hebben, je pakt gewoon wat je hebt. Wij doen het ook graag bij warm weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goedemorgen Truud-we zijn er vroeg bij-heerlijk fis nog buiten. De deur is open en alle vogeltjes roepen ons al-en de wekker gaat boven als een gek tekeer-kan dochterlief het mooi uit doen. En wat betreft je spagettysalade-goed plan. Nog nooit gegeten zo maar lijkt me heerlijk fris! Behalve de garnalen. Ben blij dat ik vandaag vrij ben want het weer sloeg gister in als een bom. ALLES buiten regelen voor verkoeling e.d. Dat was voor veel mensen schakelen-en vandaag genieten met STAR. Naar de markt in Wageningen-staat een hele goede visboer. Dus vanavond gebakken kabeljauw en salade. Beterschap met Tukker en maak er een mooie dag van-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Trudy,
  Wat heerlijk zeg, zo´n zomerse salade. Ik hou er ook niet van eten weg te gooien en meestal worden overgebleven porties dan ook ingevroren, zodat ik versgemaakte porties heb als Ben weer voor 2 weken weg is. Ook heel handig.
  Maar deze ga ik een keer maken hoor, klinkt verrukkelijk...
  Ik wens je een heel fijne woensdag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...