dinsdag 8 mei 2012

't Hoeft niet allemaal meteen af...

"Vroeger" had ik daar vaak last van... als ik iets begonnen was op een dag moest het dezelfde dag af ook. Het project "een kastje per dag" heeft me geleerd dat dat helemaal niet nodig is. Er zijn belangrijkere dingen dan klusjes doen...

De mensen waarmee je in huis woont bijvoorbeeld. En de aandacht die je aan hen wil geven. Ik zou niet willen dat mijn kinderen later een beeld hebben van een moeder die alleen maar liep te rennen overdag. Omdat dit nog moest en dat nog niet af was en ook nog een afspraak vanavond en... Nee.

Mirte zit momenteel vlak voor haar examens en de weinige tijd die ze zich gunt voor even een kopje thee en een praatje probeer ik ten volste te benutten. Vragen hoe het gaat momenteel en wat haar bezig houdt. De lat ligt torenhoog momenteel bij haar, er moet een 8 gemiddeld komen. En dat op een VWO examen... Best lastig als moeder om dat zo te zien, maar als het haar ambitie is, respecteer ik dat wel.

Junior heeft de hele week toetsen. En Qua planning is ie niet erg sterk. Dat betekent, dat als je het niet in de gaten houdt, dat er 's avonds om een uur of 10 nog een keer een proefwerk uit z'n hoge hoed wordt getoverd. Dat wil je niet als moeder. Dus... het oog van, in dit geval...

Gisteren had ik hele plannen. Buiten het reguliere werk om wilde ik de buxus snoeien en er stond ook nog het plakken van een houtjes-krans op de planning. Van allebei heb ik een stukje gedaan. 5 bollen in de voortuin gesnoeid, vandaag ga ik de andere 5 snoeien.
Om morgen weer een paar te doen. Er staan er veel, dus als ik alles dezelfde dag zou willen doen, heb ik zeker weten geen armen meer over op het laatst.

En de krans? Daar ben ik best een eind mee gekomen.
Gelukkig heb ik een crea-hoekje voor mezelf op de slaapkamer en kan het hele boeltje zo blijven liggen. Ik verheug me nu al op de volgende keer plakken. Het is eigenlijk helemaal niet vervelend, zo'n projectje in de maak in het zicht!


23 opmerkingen:

 1. Knap dat je al die bollen zelf snoeit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn prachtig! Ik vind jou creabea haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes voor Mirte. Het is niet altijd leuk als je kind zoveel van zichzelf eist. Gemiddeld een acht is bijna niet haalbaar op het VWO. Mijn dochter kwam iets lager uit maar had het gemiddelde niet nodig om verder te studeren omdat ze niet naar de universiteit wilde :-) Hopelijk blijven er kleine genietmomentjes over voor moeder-dochter. Heb je je handen vol aan Junior? Of geef je hem stiekeme zetjes: heb je morgen een proefwerk?

  Leuke foto's. De krans wordt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zet m'n voelsprieten uit en geef mijn ogen goed de kost... dan kom je een aardig eind wat Junior betreft. Een heel strenge aanpak is niets bij hem. Hij is nu eenmaal een kind met een autistische stoornis en daar moet je als moeder m.i. rekening mee houden. Zo blijft het hier gezellig en doet ie toch wat nodig is ; )

   Verwijderen
 4. Hier een knul op VWO die hopelijk gaat slagen en dus gemiddeld 5,5 moet halen ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inge, mijn dochter geeft soms bijles ; )

   Verwijderen
  2. 't Is wat ver uit de buurt ;-)

   Verwijderen
 5. Die krans wordt zeker en vast prachtig. Met welk hout maak je die en hoe begin je eraan?

  Liefs,

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak dit met het snoeiafval van de leilindes, die bij ons voor het huis staan. Daar knip ik de grofste gedeelten vanaf en die knip ik dan weer in stukjes.Die plak ik dan met een lijmpistool op een strokrans, die kun je al voor een prikkie bij de Action kopen. Lijm voor het lijmpistool trouwens ook. Met de fijnere takken draai ik kransen.Die zie je toevallig nog in het berichtje van afgelopen zondag. Ik heb trouwens nog zoveel takken over, dat ik erover denk ooit eens een workshop te geven voor dit soort kransen!

   Verwijderen
 6. Hallo Trudy,
  Wat een bedrijvigheid bij jou thuis. Twee hardlerende kinderen die op z´n tijd zeker even aandacht en een steuntje in de rug nodig hebben en dan daarnaast je eigen klusjes... De buxussen zien er heel mooi uit. Flinke klus vind ik dat altijd, ik heb nu nog 1 buxusblok in de tuin en die is zo geknipt, omdat hij rechthoekig is, maar vroeger had ik een aantal bollen en als je ze mooi rond wilt houden, moet je toch goed je best doen. Je krans ziet er fantastisch uit hoor. Heel leuk bedacht.
  Wens Mirte en Jan jr. heel veel succes van me... Ik duim voor allebei...
  Ik wens je nog een heel fijne namiddag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij zijn jouw kinderen best al heel blij met jou. ;-) En Mirte moet wel oppassen dat ze niet overwerkt raakt. Wat een ambitie zeg... Ik vind het respectabel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellig hoor en ook een mooie tuin Trudy! Ik kon iedere keer niet bij jou reageren hoop dat het nu wel lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zijn je buxussen mooi.
  En kransen heb ik nog nooit gemaakt,maar als ik dat zo zie bij je,lijkt het me wel erg leuk om te doen.
  Ik heb ook twee kransen staan,maar die komen van het tuincentrum.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat herken ik ook, het hield mij zelfs wel eens tegen om iets te beginnen omdat ik het toch niet kon afmaken..nu heb ik ook geleerd het in deeltjes te doen.
  Hier beginnen de examens ook voor de middelste, we gaan duimen voor onze kinders!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke krans! En een spannende tijd voor julie met alle examens. Volgens mij ben jij een hartstikke gezellige thee-moeder :) die altijd klaar staat! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zou het komen door de "ouderdom". Het niet meer willen moeten van alles tegelijk. Ik ben mezelf flink tegengekomen-ik kan HET niet meer. Ik kan me maar op 1 opdracht tegelijk focussen. En oog voor studerende hardlerende kids is heel belangrijk. Maar dochterlief ziet ook dat er hier op z'n tijd heel hard gewerkt moet worden voor de kost. Ben benieuwd hoe zij het zelf later gaat doen?! Lieve groet met hart&ziel van Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik werk teveel minimaal 50 uur en daardoor schiet het huishouden erbij in, mar gezamelijk eten met de meiden en aandacht probeer ik te hebben.... op zondag ben ik vaak de klos! hoewel ik doordeweeks echt wel lichte dingen doe, komt er op zondag toch wel een hele lijst op mijn bordje te liggen... pffff een winkel behouden en ernaast werken omdat je beiden niet kanof wil opgeven is zwaar. Dit zat niet in de planning na 7 jr relatie om nu alles alleen te doen. dus ik zeg.... Geef je kids de aandacht en inderdaad doe stap voor stap aan je klussen. succes.groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 14. leuke log, geeft me inspiratie voor een eigen logje.
  studerende kinderen in huis, het is me wat hé. mijn jongste ( 2e jaar universiteit) zit maar steeds op de pc die stomme games te spelen. ik zie hem zelden of nooit studeren. als ik in zijn kamer kom en hem weer op die pc bezig zie zeg ik 'zou je nu niet eindelijk eens een keertje in gang schieten, volgende maand komen de examens er aan!'. dan antwoordt hij: 'ja, maar ik heb zonet al gestudeerd'. geloof ik dus geen barst van! statistisch gezien onmogelijk: telkens als ik zijn kamer binnen kom is hij aan 't gamen en nooit tref ik hem eens achter de leerboeken aan!!! zeer bizar toch! mijn andere zonen moest ik niet zo op de hielen zitten.
  Je ziet, je hebt er van alle soorten. zouden meisjes dan toch betere studenten zijn? Hoedje af voor jouw Mirte hoor!
  Wat een prachtige buxussen!!! ik heb er ook enkele, maar krijg die niet mooi rond gesnoeid. heb je een tip voor mij, hoe doe jij dat zo'n mooie ronde bolletjes toveren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eh tsja... ik knip de bollen met een klein buxusschaartje met de hand. Maar het feit dat ik al 32 jaar kapster ben doet 't 'm misschien ook wel een beetje ; ))

   Verwijderen
 15. Mirthe sterkte met je examens. Onze Willeke mag ook. Staat nu ook zo hoog, maar is ongelooflijk gespannen. Is Mirthe ook zenuwachtig?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mirte is vooral nerveus omdat ze zichzelf opgelegd heeft een 8 gemiddeld te moeten halen... best lastig. Jouw Willeke ook veel succes hoor!

   Verwijderen
 16. Mijn middelste moet ook examen doen, VMBO. Ze heeft haar praktijkgedeelte al achter de rug, dat ging erg goed. Volgende week woensdag heeft ze haar eerste examen. Ze doet enorm haar best. Ze heeft dyslexie en best wel veel moeite met leren, maar heeft tot nu toe geen enkele onvoldoende op haar cijferlijst staan. Ik ben dan ook reuze trots op haar! Ik zal wel blij zijn als de examens achter de rug zijn, wat een zenuwengedoe voor ons als moeder, he?
  Junior, veel succes met je toetsen en Mirte veel succes met je examens!
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jouw middelste ook heel veel succes Thara!!

   Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...