woensdag 2 mei 2012

Kleur en fleur op de kast.

In de tuin naast ons huis staat een seringenboom. Al heel erg lang, denk ik zo. En ondanks dat we veel hebben moeten ruimen in die tuin om er een beetje structuur in te maken toen we hier kwamen wonen, deze moest blijven staan.

´k Heb nu eenmaal een zwak voor bomen. En vooral deze heeft ons altijd veel plezier gegeven. In de winter dient ie voor een ophangplek voor vogeldingetjes. ´t Is zó leuk om vanaf de eettafel de vogels heel fanatiek te zien eten eraan! Dus vaak zit ik ´s ochtends met een kopje koffie daar dan even van te genieten.

En als dan de lente komt komen de bloemen er weer in. Heerlijk, die geur die je ervan hebt. Als het net geregend heeft is het helemaal raak...

Voor een paar jaar geleden heeft de boom helaas een rigoureuze snoeibeurt moeten ondergaan. De zijmuur van het huis moest opnieuw gestuukt worden en er werden nieuwe zinken dakgoten geplaatst. Om ruimte te creëren heeft Jan een groot gedeelte van de takken weg moeten halen.

Maar het is nét onkruid. En dit jaar zitten er alweer volop bloemen aan de boom. Zoveel dat ik er zelfs al wel weer wat af kon knippen. In het kader van het item van Veronique dook ik de kelder in en viste ik daar een paar vazen tevoorschijn.

Een schilderijtje om het geheel af te maken en dit is het resultaat:


Een vrolijk plaatje en een heerlijke geur in huis! Top toch?

16 opmerkingen:

 1. Schitterende seringentakken,Trudy.
  Ja,ik heb ook een zwak voor bomen.
  Het zijn de groene reuzen in de natuur.
  En die moeten met eerbied benaderd worden.
  Toch ?

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Trudy,
  Wat mooi zeg. Ik vind seringen zo prachtig en de geur heerlijk. Ik hoop dat de takken lang goed blijven in je kleurrijke vazen. Heel mooi geheel zo hoor. Echt een plaatje...
  Ik wens je nog een heel fijne week verder,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niets zo lekker als de geur van seringen-we hebben ook een boompje ervan in onze tuin. Kan niet wachten om takken op de vaas te zetten-en wat een mooi schilderijtje van een lief meisje. Past helemaal in de stijl. Geniet ervan-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig. Ik ben ook dol op die geur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt er weer een mooi tafereel van gemaakt. Heb even naar de sering van de buren gekeken: die heeft niet zoveel paarse bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik loop in onze tuin van geurende struik naar geurende struik, steek overal mijn neus in, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmmm... jouw blog moet ik nu toch echt eens aan mijn favorieten gaan toevoegen. Ik ben al eens langs geweest en toen vergat ik het en was ik je blog kwijt. Dus nu gelijk maar even doen, want je blogjes lezen lekker weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet er erg gezellig uit zeg. O en die seringen wat zal dat heerlijk ruiken. Ik moet ook maar is een seringen boom in mijn tuin zetten. Mmmm het is bijna moederdag .....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk die geur he? wij hebben er ook eentje met paarse bloemen, geniet er elke dag van! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Schitterende foto`s en zoo lekker seringen en ze zijn ook erg mooi,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk plaatje. Seringen zijn mooi, maar helaas staan ze bij mij vanwege hun sterke geur nooit lang binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een fijn sfeertje op jouw kast...mooi ook dat marmeren blad!

  Veel groetjes, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind ze ook zoooo heerlijk ruiken! je krijgt er echt een heerlijk gevoel van. De sfeer van vroeger van langs het tuinpad van mijn vader.......die komt boven drijven als ik Seringen ruik. Daarom heb ik ze ook in mijn tuin hoor. Goed idee om ook wat binnen te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Seringen. Die kreeg ik vroeger thuis altijd op mijn verjaardag van mijn moeder ( uit eigen tuin). Hoewel ik nu zelf een witte sering in de tuin heb, blijf ik de blauwe hierdoor zo speciaal vinden.

   Verwijderen
 14. Prachtig, je seringen.
  Wij hebben vorig jaar 2 jonge boompjes in onze tuin gezet.
  Ik was echt bang dat ze winter niet hadden overleefd maar gelukkig zitten er groene blaadjes aan maar jammer genoeg nog geen bloemen.

  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...