zondag 20 mei 2012

Ruimte!!

En dan vandaag... vandaag is het hier thuis Moederdag. Een weekje uitgesteld omdat Fleur vorige week niet in beeld was voor ons. Zij was op een selectie weekend van Top recreatie. Een organisatie die de animatie op campings verzorgd. Fleur is aangenomen! Nu kan ze eindelijk het werk gaan doen deze zomer wat ze altijd al gewild heeft! Misschien komt één van jullie haar tegen deze zomer op de camping...

Ik werd verwend vanochtend. Jan maakte samen met de kinderen een lekker ontbijt klaar en er waren ook cadeautjes:


leuke nieuwe borden,
kleur en fleur in de tuin,
een mooi lijstje met toepasselijke tekst.

Eerst dacht ik nog dat het een beetje belerend bedoelt was, deze tekst. Maar het tegendeel was waar volgens Fleur:" Nee, mam, het is juist een uitspraak die je op het lijf geschreven is!" zei ze verontwaardigd. Best lastig, zo positief over mezelf denken...

En als ik dan toch op dit onderwerp terecht ben gekomen, mezelf dan hè... ik merk dat ik wat te leren heb momenteel. Bij bijna alles wat ik tegenkom komt de rode draad "ruimte voor mezelf" heel duidelijk naar voren. Ik heb een aantal jaren geleden een flinke burn-out gehad, en als ik niet oppas ga ik rechtstreeks de volgende tegemoet...

Ik ben nogal van verantwoordelijk voelen. En van schuldig voelen. Een héle slechte combinatie helaas! Dus, er móet ruimte komen. En voor mij is dan de enige manier nee zeggen, uitbesteden en me-time plannen. En dat laatste zal dan ook letterlijk in de agenda moeten, 't is niet anders. Want m'n fles, daar zit nog maar een heel klein bodempje in. Dus die zal bijgevuld moeten worden om er weer voluit uit te schenken!!

18 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Wat een leuke bordjes heb je gekregen voor je moederdag. En zo´n mooie margriet is ook altijd heerlijk... Leuke spreuk ook... Ik ben bang dat ik net als jij zou reageren, zo van, doe ik het niet goed dan...?
  NEEM ECHT TIJD VOOR JEZELF TRUDY, zeker als je de symptonen herkent... Als het niet goed met jou gaat, heeft dat zijn effect op je gezin en dan ga je je nog meer schuldig voelen... Dus plan goed en veel me-time in.. Ik zeg het zo makkelijk tegen een ander maar moet er dus zelf ook heel erg voor waken...
  Maar geniet eerst maar eens lekker van deze verlate moederdag... je hebt het dubbel en dwars verdient...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Truud-wat ben je verwend-de borden vind ik super-my taste-en de margriet en lijst heel lief. En toen schrok ik: wat ik las over jou-dat had ik niet verwacht. Je komt zo nuchter over-een ieder heeft zijn zwakheden-de jouwe is goed je grenzen aangeven.
  Het is echt belangrijk-want een lange tijd zonder jou kunnen ZIJ&Wij niet-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verwennerij .En wat fijn dat je Dochter aangenomen iss.Maarrrrr als ik het laatste stukje lees denk ik wel ,pas goed op jezelf hoor want je bent het waard!!!
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Snel vullen die fles. Je bent hard nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De borden zijn geweldig, lijkt wel geborduurd dat randje! Hopelijk lukt het je om een stapje terug te nemen. Zal niet lastig zijn, ik weet alles van schuldgevoelens en hoeveel energie die kosten!! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een pracht-borden,Trudy.
  En als het bloggen ook misschien wat te zwaar voor je wordt,een of twee stukjes per week,of even een time-out,dat is echt niet erg,hoor.
  Pas op de plaat maken,is gewoon op zijn tijd weleens nodig,zeker als je al eens een burn-out gehad hebt.
  Heel veel sterkte.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke cadeautjes heb je gekregen. Héél goed van jezelf dat je jezelf in bescherming neemt en signaleert dat je over je grenzen gaat. Je hoeft je niet schuldig te voelen, niemand verwacht dat van je en NEE zeggen mag ook best.
  Ga er voor jezelf tegenaan, dat is de beste bescherming!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een leuke moederdag heb je gehad zeg! Leuke borden!
  Ik hoop dat je wat kans vindt om die fles van jou terug te vullen ... echt doen hoor! Heel belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. fijn dat je zo in de bloemetjes bent gezet, dat doet altijd deugd!!! Maar, ooo ooooo, opletten geblazen, geen tweede burn-out toelaten! goed dat je de symptomen herkent, zo kan je tijdig ingrijpen. weten jouw familieleden hiervan en kunnen zij jou helpen bij het inpassen van me-time? en voel je absoluut niet schuldig als je me-time neemt! iedereen heeft trouwens geregeld tijd nodig voor zichzelf. begrip en sterkte wens ik je!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je een leuke borden gekregen! En een mooie lijst met supertekst!

  Heel goed om me-time in te plannen. Ik moet ook oppassen en ik ben blij, dat ik vorig weekend een beslissing heb genomen over mijn werkuren. En het lucht op... nu zorgen dat ik het niet ga vullen met huishoudelijkheden en ècht me-time uurtjes plan... maakt niet uit wat ik ga doen als het maar voor mezelf is en vooral ter ontspanning!!

  Ik hoop dat jouw fles snel weer gevuld is...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. DOEN NU!!! Die agenda leeg maken. Ik weet ook wat het is om een burn out te hebben gehad dus maak alsjeblieft die agenda leeg en doe iets waar je van houdt!!!

  Veel succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik denk maar zo: als je jezelf goed voelt en tijd voor jezelf neemt kun je ook een betere moeder en vrouw zijn. Dus het is zeker niet egoistisch die tijd te nemen. Je verdient het. Dat vinden je kinderen ook, aan de mooie cadeaus te zien :) Relaxze.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hey lieve Ladybird ik heb ook een spreuk; als je niet goed voor jezelf zorgt kun je ook niet goed voor anderen zorgen.
  Altijd luisteren naar je lichaam.
  Mr. X betaalt nu al 10 maanden de tol van zijn jarenlange stress en ik ben nooit meer de oude geworden na de burn out.
  Het eerste wat ik in therapie leerde was om egoistischer te worden. Is erg moeilijk maar het is te doen hoor.
  En neem inderdaad een dag of halve dag voor jezelf. Al zit je dan de hele middag op de bank met een Libelle en een kopje thee, niet schuldig voelen het is jouw dag.
  Ongelofelijk dat wij vrouwen ons altijd maar verplicht en schuldig voelen. Zo zit een man echt niet in elkaar hoor en die hebben groot gelijk. liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Reacties
  1. Zorg alsjeblief heel goed voor jezelf.
   Ik weet zo goed hoe het is als je toch nog even vol wilt houden. En ook hoe het daarna is...Hoe moeilijk het is terug te vechten naar een fijn leven. Laat het niet gebeuren. Alsjeblief.

   Verwijderen
 15. Rustig aan jij! Burn out is geen pretje (zelf vorig jaar gehad en als ik het druk heb merk ik het nog) dus neem het serieus.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Sterkte met 'nee' zeggen. Maar iedereen kan het leren, en je weet waar je het voor doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel herkenbaar !!!
  Bewust tijd voor jezelf plannen, zo belangrijk maar soms zo moeilijk te realiseren. Voor je het weet verval je weer in hetzelfde patroon van "gewoon doorgaan" ;-) Niks mis mee zolang lichaam en geest niet gaan protesteren. Succes met plannen Trudy. Ik weet het is soms moeilijker dan je denkt.
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...