vrijdag 11 mei 2012

Je eigen plan trekken!!

Ik kwam laatst deze zin tegen:

"Van geld dat we niet hebben kopen we dingen die we niet nodig hebben om indruk te maken op mensen die we niet mogen."

Tsja. Da's een doordenkertje. Maar helaas denk ik waarheid voor veel mensen. Indruk maken op mensen die we niet mogen?? Waarom in hemelsnaam??

Om het gevoel te hebben dat we er mogen zijn? Aandacht? Nou, ik kan je wel vertellen, ik doe er niet aan mee.

Ik denk maarzo dat wát je ook doet, mensen toch wel hun oordeel klaar hebben. En dat het er dan eigenlijk helemaal niet toe doet wat het is dat je doet, maar meer voor henzelf om het gevoel te hebben dat ze beter of meer zijn. Bah.

Dus... trekken we hier thuis lekker ons eigen plan. Vermijden we meewarige blikken als Jan over zijn auto verteld. En laten we de mensen lekker in hun eigen sop gaarkoken als ze weer eens de opmerking geven dat "zij niet zouden kunnen leven in een huis wat niet strak is."

Ik denk dat het er toch in de eerste instantie om te doen is dat je lekker in je vel zit. Jan zit momenteel prima in z'n vel. Hij geniet met volle teugen van de verkoop van de onderdelen van z'n auto en zit helemaal verlekkerd op internet te kijken wat de opvolger gaat worden.

En ik geniet van onze tuin, het lekker gezellig maken in huis en van de meest onbenullige huishoudelijke dingen. Wat zal ik vandaag weer eens op tafel zetten? 24Kitchen erbij aan, misschien heeft Rudolph vandaag een ideetje of ga ik voor een recept van Jamie vandaag??

Mirte is nu naar school, zij heeft gisteren samen met andere eindexamenkandidaten héél veel balonnen opgeblazen. En in het kamertje van de afdelingsleider gestopt. En ook de toiletten zitten ermee vol. Camera mee, en daar ging ze vanochtend om half acht. Ben heel benieuwd naar haar verhaal, en dat komt straks zeker uitgebreid met een kop thee erbij. Heerlijk toch?

Dus, om nog even terug te komen op de eerste zin in dit blogje, nee. Wij gaan voor onszelf. En kopen geen dingen die we niet kunnen betalen. En al helemaal niet om indruk te maken op anderen. Wij zijn gewoon tevreden met wat we hebben en wie we om ons heen hebben. En dát... dat zouden meer mensen moeten doen!!!

25 opmerkingen:

 1. Truud-zoals je ziet op mijn blog-trek ik altijd mijn eigen plan. En werkelijk-naar mate je ouder wordt-heb ik sch..t aan wat een ander vindt. RESPECT is mijn motto. Respect voor een ander maar ook respect voor mij of voor ons. En wat betreft jullie huis-prachtig. Ik hou van mensen met karakter-en warme gezinnen-alvast een fijn weekend-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zouden zéker weten meer mensen moeten doen!! Wat heb je er aan om anderen te pleasen terwijl je ze niet mag... en het doet van geld dat je niet heb.

  Fijn dat je man een èchte hobby heeft, want er zijn véél mensen die alleen maar op de bank hangen te kijken naar een vierkant ding (mobiel, MP3-speler, iPad, laptop, flatscreen...).

  Ik ben trouwens héél benieuwd naar het ballonnenverhaal, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die afscheidsstunts op school! Morgen heb ik een reunie van m'n oude middelbare school, benieuwd wat voor herinneringen het boven gaat halen ;)
  Wat de rest betreft heb je helemaal gelijk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De laatste alinea zou ik ook geschreven kunnen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Trudy,
  En wat heb je gelijk...!
  Natuurlijk is het het belangrijkste dat we lekker in ons vel zitten. We gaan lekker voor onszelf, zeg je, en dat is helemaal goed. Ik heb ook geen boodschap aan mensen die alleen maar willen hebben wat de overburen hebben en dan mooier en groter..
  Doe lekker je eigen fijne ding, weet dat je man en kinderen gelukkig zijn, dan ben je het zelf ook. Klinkt zo natuurlijk, maar is echt een waarheid als een koe.
  Ik wens jullie allemaal alvast een heeeeeeeel fijn weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Groot gelijk! Ik probeer het ook altijd te doen, maar soms moet ik mezelf er op betrappen dat ik bijvoorbeeld pas aan de schoonmaak ga als ik bezoek verwacht... tja, voor wie poets ik dan eigenlijk? Mijn man is daar helemaal anders in en ik kan gelukkig veel van hem leren, zeker op het vlak van je niet aantrekken van wat andere mensen denken of zeggen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die quote las ik laatst ook ergens, zo ontzettend waar! Ik doe er ook niet aan mee hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan daar ook zo moe van worden, van mensen die denken dat ze meer zijn...
  Gewoon jezelf durven zijn, puur en eenvoudig. Dat is klasse!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. helemaal mee eens Trudy!! ik zie het ook om mij heen gebeuren dat er spullen gekocht worden omdat de buren ze ook hebben.. zo jammer.. want wordt je daar blij van?? ik niet.. ik word blij van de zon die schijnt op het moment.. van de vogeltjes die af en aan vliegen.. van hier en daar al een vlinder.. en van de tuin die groeit en bloeit op het moment!!
  heel fijn dat jij ook zo geniet van je gezin en de kleine dagelijkse dingetjes, zo belangrijk!!

  fijn weekend!
  lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mee eens, helemaal!!!

  Liefs, Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk om dit stuk te lezen. En wat is die zin waar. Maar ook als we geld hebben kopen we dingen niet we niet nodig hebben om mensen te imponeren die we niet aardig vinden ...

  Hartelijke groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gelijk heb je Trudy,ik doe daar ook niet aan mee. Hou me zelfs niet bezig met wat anderen denken,wat anderen ervan zouden vinden. Leef lekker mijn eigen leventje en voel me er fantastisch bij!!

  liefs,

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Klinkt goed! En ik vraag me ook vaak af wat mensen bezielt om dingen te zeggen als: 'Ik zou zo niet kunnen leven.' Dat is toch ook niet aardig?!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Helemaal mee eens! Ik geloof echt niet dat je er gelukkig van wordt als je steeds maar van alles doet en laat om wat anderen er van vinden! Dicht bij jezelf blijven, kijken naar wat je zelf (als gezin) belangrijk vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mensen werken zich tegenwoordig kapot voor de luxe. Hup babies naar de creche en werken maar. Ik snap niet dat ze dat zelf niet inzien. En hoeveel ze hun kinderen te kort doen. Ik zie om me heen echt zoveel zielige toestanden voor kinderen maar.....eerlijk is eerlijk materialistisch hebben ze alles wat je je maar voor kunt stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik schud mijn hoofd maar eens bij die eerste zin ,zo triest .Ook hier leven we ons leventje zoals wij willen en wat anderen doen is hun zaak.Een mooi herkenbaar blog.Fijn weekend
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lat een ieder toch lekker z'n huis inrichten zoals diegene zich er lekker bij voelt. Als je het nou fijn vindt om heel veel spullen om je heen te hebben, so what? Daar heb jij dan toch geen last van? Ga zelf dan maar fijn in je lege strakke huis zitten, mij best. Je hebt groot gelijk Trudy, gewoon je leven leiden waar jij en je gezin het prettigste en gelukkigste bij voelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik las die zin laatst op facebook en dacht. Ja dat klopt als een bus. Ik heb het in mijn heel directe omgeving gezien. Mooie auto, mooi huis, mooie alles... maar dan ineens is alles weg. Laat ieder maar zijn eigen leventje leiden zoals hij of zij dat wil. Ik heb genoeg en meer dan voldoende aan mijn eigen. En ben super tevreden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het zit inderdaad niet in dingen en spullen maar in jezelf. Mooi stukje!

  Benieuwd wat je gaat koken?

  Fijn weekend in ieder geval...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zo is het maar net Trudy; wij trekken ook al jaren ons eigen plan, erg prettig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik en mijn lief doen daar ook niet aan mee haha,alles wat wij doen,doen wij voor ons zelf en wij houden van een leefhuis,lekker genieten,net als jullie dus,fijn weekend,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Yep, die zin staat op mijn blog. Ik zie het in onze straat. 3 auto's, eten bestellen, huis vol stouwen met de nieuwste snufjes, 3 x per jaar op vakantie, elke week nieuwe kleren, om wat? Om te weten dat je leeft? Dat je nog geld hebt en dat het moet rollen? Om iemand de ogen uit te steken?
  Treurig en niet nodig. Geluk zit in jezelf en in de kleine dingen. Daarom schreef ik gisteren over mindfullness. bewust ervaren wat je doet, al is het maar gewoon een kop thee drinken of naar een bloem kijken. Meer is niet nodig om gelukkig te zijn. Zeker niet 3 auto's....(je kunt maar in 1 tegelijk rijden)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ben het helemaal met je eens,Trudy.
  Het zijn de kleine dingen die het doen.
  En als je daar niet tevreden mee bent,of niet van kunt genieten,ben je een arm mens.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...