vrijdag 18 mei 2012

Dankbaar zijn...

Oh wat zijn er dagen dat dankbaar zijn best lastig is... als het allemaal eventjes niet zo loopt als je wilt. Als aan het eind van je geld nog een stuk maand zit. Als (zoals bij ons) je hond al mank loopt na een stukje lopen. Terwijl dat stukje niet eens zo ver was en al helemaal niet glooiend of zo. En dat terwijl Tukker ook nog onder de pijnstillers zit op het moment.

Maar ook Mirte, die zich een slag in de rondte leert en dan nog onzeker is over het komende examen en de examens die ze al gemaakt heeft. En als je je schuldig voelt doordat je het idee hebt dat je het nog lang niet iedereen zo naar de zin kunt maken als je zelf wilt. Omdat er ook nog zoiets is als ruimte voor jezelf. En als je dat niet bewaakt wordt het natuurlijk allemaal niets.

Ben je al gestopt met lezen? Want zo gezellig is dit stukje nu ook nog weer niet tóch? Zo'n klagend mens, en wat heeft ze nu helemaal te klagen???


plaatje van www.


Nee dan deze familie... of dit meisje. Ik ben elke keer weer onder de indruk van de wijze hoe zij met hun tegenslag omgaan. Nee niet alleen onder de indruk, ik heb er zeer grote bewondering voor! Dus nu even over de andere boeg:

. Ik ben dankbaar voor het feit dat wij Tukker nog hebben , ondanks dat hij al vanaf z'n derde jaar flink H.D. heeft!

. En ik ben dankbaar voor Mirte, die zo vreselijk ambitieus is. Zij is vastbesloten straks wat voor de wetenschap te betekenen. Zij wil straks in het onderzoek voor medicijnen tegen kanker een doorbraak maken, hoe fanatiek kan je zijn? En daar ben ík de moeder van!

.En nee. Ik kan het momenteel niet iedereen naar de zin maken, maar ik doe m'n best! En volgens mij kom ik daar een aardig eind in!

. En natuurlijk ben ik dankbaar voor de gezelligheid hier in huis. Fleur is een paar dagen hier weer onder dak, en ondanks dat ze een tas was meenam en die natuurlijk zo snel mogelijk weer schoon moet zijn (zondag weer mee...) geniet ik van de bedrijvigheid in huis. Heerlijk... gisteren weer met z'n vijven aan tafel!!

. En oh ja, Femmy... voor jou ben ik ook dankbaar. Ik kan altijd mijn sores kwijt bij jou. Maar we lachen ook samen wat af, gelukkig maar. Vandaag ben je jarig en morgen kom ik gezellig eventjes langs. Gefeliciteerd alvast hoor, als je dit nu leest! Hoe bijzonder, zo'n vriendin als jij. Al een jaar of 37, inmiddels! 10 Jaar waren we toen we elkaar ontmoetten!!

Poeh, heb ik het stuk toch nog een beetje kunnen redden. Want ik realiseer me natuurlijk wel, dat jullie helemaal niet op geklaag zitten te wachten. en als ik het zoals hier omdraai, dat ik er dan zélf ook verder mee kom. Want die kleine citroentjes die het leven mij geeft... daar kun je nog bést lekkere limonade van maken!!!

15 opmerkingen:

 1. Onze eerste Rottweiler had ook HD. Maar dat kwam pas later. Zo zielig, als je ziet dat ze pijn hebben.
  Je doet het goed: je mag best eens je citroenen benoemen, beter dan ontkennen. En dan daarna weer voor de limonade te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms mag je dat best doen hoor. Je hart luchten. Niks mis mee. Je hoeft niet altijd mooi weer te spelen. Voor mij in ieder geval niet.Ik vind je blog gewoon leuk en gezellig om te lezen. Ik blijf toch wel komen hoor. Mij krijg je niet zomaar weg. ;-) Dus schrijf gewoon wat je wilt en wat je op je hart hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi logje! Je hebt me weer even met mijn beide
  voetjes op de grond gezet!
  Zat ik hier daarnet weer te klagen over dat rotweer van de laatste tijd en besef ik maar weer
  dankzij jou dat ik helemaal niet te klagen heb!
  Jou laatste zinnetje van die citroentjes vind ik
  geweldig!
  heel veel liefs

  Ps. af en toe eens wat klagen mag hoor....niks
  mis mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je mag best je hart luchten Trudy! Juist door lucht te geven aan je gevoelens, kun je ze omzetten naar iets positiefs. Dat blijkt wel uit je logje. Als je alles binnenhoudt, komt het op onverwachte momenten toch alsnog omhoog!

  Ik denk zelfs dat een post waarin je ook negatieve gevoelens durft te beschrijven veel mensen zal helpen: want als je alleen maar positieve dingen leest van een ander, krijg je het idee dat jij de enige bent die het wel eens moeilijk heeft, en dat is ook geen fijn gevoel.

  En het leven is ook niet alleen maar leuk!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja zo zie je maar Trudy dat je alles weer kunt relativeren he? Maar het is wel eens lekker om het van je af te schrijven! Sterkte met deze hindernisjes, hopelijk schijnt gauw de zon weer! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dikke kus hoor, want oz je het schrijft is het ook. En ik ben dol op citroenen limonade!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klagen is zooooo lekker.
  Ik weet dat er blogjes zijn waar alleen positieve dingen gebeuren en dat irriteerd mij weleens omdat ik dan zo aan mezelf ga twijfelen.
  soms als ik lees over vriendschappen ofzo en dat het bij een ander ook niet zo goed loopt dan denk ik; gelukkig. het hoeft niet aan mij te liggen.
  En daarbij is het ook nog eens JOUW weblog hoor dus jij mag schrijven wat je wil.
  En een dag jezelf lekker zielig voelen is ook niets mis mee hoor.
  Ik wens je een fijn weekend toe. Met heel veel vlinders.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe erg ook: het leed van anderen doet je telkens weer beseffen hoe goed het leven voor jezelf is .... Count your blessings .....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Truud-ook hier gaat niet alles over rozen-gelukkig eigenlijk-want dan waardeer de andere kant des te meer. En eigenlijk hebbben wij niets te klagen in vergelijking met de linken in je blogverhaal. Kippevel. Gezondheid en humor da's eigenlijk alles. En een beetje geld...-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Trudy,
  Ja, soms zit het mee en soms zit het tegen. En soms zit het wat meer tegen dan anders. Maar dan mag je daar best over bloggen hoor, we zijn allemaal maar mensen, met onze mee- en tegendagen... En natuurlijk kan het best allemaal nog veel erger, maar ik vind niet dat daarom al onze tegenslagjes maar in de prullenmand moeten verdwijnen. En als je je hart niet even kunt luchten op je blog, waar dan wel...
  Ik wens je een heel fijn weekend, waarin alles weer wat zonniger is...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In ieders leven loopt het niet altijd op rolletjes.
  En dat is een troost,Trudy.

  En je laatste zin :
  Want die kleine citroentjes die het leven mij geeft... daar kun je nog bést lekkere limonade van maken!!!

  Dat vind ik nog eens een bewijs van veel optimisme.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik spui genoeg op mijn blogje maar net als jij probeer ik aan alles toch een zo positief mogelijke draai te geven. Geen idee of dat op mijn blogje zo over komt trouwens :-)

  En die citroentjes-spreuk ... die ga ik onthouden, vooral als het weer even 'zuur' is zoals vandaag bij puberdame. Morgen drinken we er vast weer een grote kan limonade op ...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Soms gaat alles even niet zoals we het zouden willen,en dan even je hart luchten is toch niets mis mee.Ook ik vind die laatste zin heel erg mooi.Fijn weekend
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Iedereen spuit wel eens wat hem dwars zit... Zoals je zegt, daar kan je best lekkere limonaden van maken, die moet ik onthouden als ik zelf weer eens een citroen tegen kom!!

  Maar eh... even stoom afblazen is alleen maar goed hoor!

  Een héél fijn weekend, met elkaar en de jarige oma!! (Ik was nog niet helemaal bijgelezen)...

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...