donderdag 10 oktober 2013

Rotte bananen.

Tsja, als je zo'n titel voorbij ziet komen krijg je al snel visioenen van stinkend fruit, veel fruitvliegjes en mopperende tieners. Nou, alleen dat laatste was waar.

Junior ergert zich een beetje aan het gedrag van zijn moeder (ik dus). Ik gooi niet zo snel meer heel erg rijp fruit weg tegenwoordig. En laatst liet ie zich nog aan zijn oudste zus ontvallen dat ie dat knap irritant vond. En dat ie stiekem al eens een paar van die gespikkelde bananen weggegooid had :)

Maar vandaag was ik hem voor. Op de fruitschaal had ik zomaar weer een aantal gespikkelde exemplaren klaar liggen. Klaar om verwerkt te worden in heerlijke bananencake. Zo gedacht, zo gedaan. Kijk, hier is het resultaat: (of eigenlijk 1 van de twee, ik kwam op het idee 2 kleine te maken).




Toen ik eenmaal lekker in de kook/bakmood zat ging ik verder dan dit. De verschrompelde nectarines in de koelkast heb ik samen met een paar appels met plekjes ook maar verwerkt. Tot appel-nectarine compote. 4 potjes vol had ik, een mooie aanvulling op de voorraad!




Daarna was ik niet meer te stuiten ;) Ik had ook nog een recept van appelbrood vers in mijn geheugen. Een risico dat je neemt als je veel in blogland vertoeft... dus maakte ik een brooddeeg van bruin zonnebloempittenbroodmix en deed daar tijdens het kneden al rozijnen door. Uitrollen, reepjes snijden en samen met partjes appel puzzelen om zo een quichevorm vol te krijgen. Ik had weer teveel, dus maakte ik er nog maar een klein exemplaar bij:




Toen Jan thuis kwam van zijn werk, zag hij het aanrecht vol staan:


Hihi..  dit is een fotootje van na de koffie...

Natuurlijk namen we een lekker stukje bananencake bij de koffie. En die is goed gekeurd! 't Is wel een beetje veel eten allemaal, zo voor ons drietjes. Maar ik denk dat ik voor het brood en de cake nog wel een plekje in de vriezer heb. Want wie wat bewaard.... mmmmm!

16 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit Trudy! Hier wordt het (heel) hoog tijd om nog eens appels te gaan plukken, of wellicht rapen ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat appelbrood staat ook in mijn geheugen gegrift ;) hhahahah wat een risico's loop je in bloggerland he... maar wel lekker en leuk. hoe heb je dat nou precies gedaan die appel en 't deeg of staat dat duidelijk in het recept? Heb je het recept van de gulle aarde? Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het idee van "de gulle aarde" maar gebruikte gewoon kant en klare broodmix van de lidl. Die bruine met zonnebloempitten, heerlijk!

      Verwijderen
  3. Ik heb van de week ook appelbrood gemaakt, lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ziet dat er allemaal lekker uit Trudy!
    ik hoop dat het hier binnenkort wat rustiger wordt zodat ik ook weer
    eens kan gaan bakken!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Trudy,
    Wat een lekkers heb je allemaal gemaakt. Die bananencake ziet er prachtig uit en ook het appelbrood lijkt me verrukkelijk... En dan ook nog een paar potjes compote van je overrijpe fruit. Je bent wel heel lekker bezig geweest jij... En nu smullen maar...
    Ik wens je een heel fijne dag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijk aanrecht vol heb je daar zeg! Zalig hoor, lees veel over bananenbrood maar nog niet geprobeerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jan boft maar! Dat lijkt me aangenaam thuiskomen!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, dat is het énige lastige van een baktic... je moet het allemaal opeten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb vanochtend de buurtjes blij gemaakt met appelbrood. Vonden ze helemaal niet erg ;)

      Verwijderen
  9. Zo héé wat een mooi resultaat.
    Ik vind bananencake ook altijd zo lekker. En gelukkig ben ik de engige dus heb ik dagen wat te smikkelen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. oh heerlijk, dat appelbrood ga ik ook snel weer eens maken zoooo lekker en herfstig :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha je titel,schoot gelijk in de lach,maar wauw wat heb je veel lekkers gemaakt,ik wou dat ik daar het geduld voor had,fijne zondag,lieve groet Musje.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heerlijk, letterlijk dus. Lekker bakken en fröbelen met "oud" fruit. Als mijn jongste zoon ook maar een ieniemienie klein stipje op de banaan ziet, moet ik deze echt gaan redden. Een bananencake... geen slecht idee.

    En ik moet toch maar op zoek gaan naar het recept voor appelbrood!
    Leuk en lekker logje hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Bananencake lekker hier favoriet maar wat denk van stroopwafelcake . Hier op de markt koop je kruimels van de stroopwafel randjes en past in de cake

    Julia

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...