dinsdag 28 februari 2012

Een kastje per dag?!?

Oh, wat begon ik in november fanatiek... Elke dag ging er een kastje overhoop, om er na de klus trots een foto van te maken. Als jullie op mijn andere blog keken, zagen jullie meer prut langs komen dan mij lief was. Zelfs vuilniszakken zette ik op de foto, en als ik een dagje er niet één op de foto zette kreeg ik een verzoekje..

Heerlijk was het. 's Ochtends bedenken welk kastje er nu weer aan moest geloven en dan het rustige gevoel ervaren als dat ook alweer opgeruimd was. "Had ik járen eerder aan moeten beginnen", dacht ik dikwijls tussendoor. En met de dag werden de kasten netter. En het huis leger. 

'k Weet zeker dat er mensen zijn die nog zullen denken "Hoezo leger" als ze hier de deur door komen, maar ik ben er nu eenmaal niet één van less is more. Ik ben dol op spulletjes en dat zie je ook hier. Gezellig vind ik dat. Maar wat er nu staat vind ik mooi. En past bij ons, duzzz....

En tóch zat me nog wat dwars. Ineens stopte het opruimen want ik liep tegen de administratieblokkade aan. Een kast propvol papieren die uitgezocht moesten worden. 'k Zag er geen heil in. Vertelde dat tegen Jan en die bood spontaan aan te helpen.

Doet ie vaker hoor. Hij is nergens te beroerd voor. Maarreh, wanneer, dat is dan nog niet helemaal duidelijk. Want plannen, dat staat niet zo op z'n lijstje. En het probleem is, op die van mij ook niet. Leuke combi dus ; (
We roepen dan ook regelmatig dat we eens even moeten plannen tegen elkaar. Maar wanneer we moeten plannen, tsja da's dan... nou ja..

En toen... en toen kwam ik gisterenochtend thuis en zag ik dit:Met jas aan nog op de foto gezet. In de spiegel het bewijs...Top toch? Hij had de stapel formulieren die in dit hoekje zich weer een berg hadden gevormd erbij gepakt. En hij zocht uit en stopte alles in ordners die ie bij de Action had meegenomen. (Nee niet ik, sinds de opruiming vind ik dit soort winkels bijna eng. Was volgens mij ooit de oorzaak van het dichtslibben..).

Dus er is een begin. En nu kan ik het misschien weer overnemen? Ik schrijf dit maar eens op, misschien werkt het als de bekende stok achter de deur. En dan morgen... Kom je me morgen controleren hier, want misschien......

16 opmerkingen:

 1. Heerlijk als alles weer netjes geordend in mappen zit. Heb het laatst zelf ook net gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar, ook hier ligt het stil, ik geniet van alle opgeruimde kastjes maar loop nu tegen de garageklus aan met veel veel rommel van de man, die ook gaat meehelpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lieverd! Lekker als ze zo meedenken. En wat een kop met haar zalig(mijne heeft ook zo,n hoofd haha) hebben we nog meer gemeen. en nu bijhouden he!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Samen sta je sterk. Fijn he als iemand je helpt.Fijne Avond. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie je staan,in de spiegel met jas aan.
  HiHiHi.
  Moet lachen,dat je er meteen een foto van maakte.
  Dit is dus wereldnieuws,Trudy...als ik je goed begrijp.
  Goed hoor,dat opruimen bij jullie.
  Wij hebben veel rommel weggedaan,toen we verhuisden.
  En nu waken we er voor,dat het niet weer opnieuw vol wordt.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Marja.... oeps... daar zit ik dus aan vast ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig verhaal. Wij hebben ook ordners. Leeg. En stapels papieren op het bureau. Onze accountant begint ook altijd al op tijd met het vragen naar bepaalde papieren. Kunnen we zoeken. Misschien ga ik ook maar eens een kast per dag plannen. Morgen kom ik weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha de administratie, dat laat ik ook mooi aan manlief over! Gezellig bij jullie trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow dat is heel lief, het stokt hier ook wel wat maar de kastjes blijven hartstikke netjes gelukkig! Heerlijk weer een stok achter de deur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. nou dat is toch geweldig dat hij spul aan het uitzoeken is.

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik had je daar al gemist. maar hier ben ik nog steeds niet goed op weg, komt ook mede door de papieren die uit gezocht moeten worden. Maar knap dat je al zo ver bent

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach wat lief dat hij dat voor je doet en dat zomaar helemaal uit zichzelf. Ik miste je al in je kastjesproject en dacht dat je er de brui aan had gegeven. Leuk dat je nou weer verder gaat! Ik blijf je volgen hoor. Hier en daar. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed bezig!! Een tip voor de volgende keer: even plannen wanneer je plannen gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O, wat super van je man. Ook nog mappen gehaald. Super!! Manlief en ik roepen ook geregeld dat we wat moeten plannen, maar dat plannen moeten we eigenlijk plannen om te kunnen plannen... etc. etc. etc. hahahaha.

  Oh, papier.... ik krijg er de kriebels van. Ik heb twee giga-tassen weggewerkt, uitgezocht, gesorteerd, weggegooid en in mappen gestopt. Ook nog een aparte stapel papier doorgeworsteld en nu moet ik nog één bakje van het archiefrekje die uit 3 bakjes bestaat. Waarvan één lopend bakje (is nog in uitvoering e.d.) en ééntje is van manlief z'n werk, kan ik niet uitzoeken, moet hij doen... Maar dat éne bakje... is nog steeds niet gedaan... Erg hè... en ik krijg mezelf er ook niet toe...

  Zal ik een stok achter jouw deur stoppen als jij er eentje achter mijn deur zet????

  Ik ga namelijk nog van dat bakkie dromen, want hij staat op de grond bij mijn bed... ik zie hem elke ochtend en avond... grrr

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...