zondag 12 februari 2012

Op de valreep...

Nu kon het nog. Even schaatsen met Fleur. Vandaag is ze nog thuis en zo te horen is het ook de laatste dag dat het nog kan op natuurijs. We togen naar dezelfde schaatsbaan als waar ik deze week met Mirte al was.

Zij bleef thuis vandaag. Druk met huiswerk en als Fleur en ik niet thuis zijn is het tenminste rustig. Wij zijn van het type klets, en als je elkaar dan niet meer dagelijks ziet is er genoeg in te halen.

Maar dat kon vandaag ook prima op de schaats hoor. Om 13.00 ging de baan open en toen waren wij al van de partij. Best lekker rustig zo voor de grote stroom dachten we zo. Voor 2 euro per persoon mochten we naar binnen. Daar aangekomen hebben we de schaatsen in de kantine aangetrokken. Van de week met Mirte had ik niet aan die mogelijkheid gedacht met als gevolg dat we al ijskoude handen hadden bij aanvang...

´t Is zó leuk in die kantine... de tijd heeft er stil gestaan, zo lijkt het. Kijk maar even gezellig mee:
Die banken... daar zou ik er zo een van in de hal willen hebben. Mirte begreep daar van de week helemaal niets van, maar ja, die is toch meer van ietsje strakker en nieuwer. En dan dat loketje zo. Waar ze heerlijke chocomel en natuurlijk snert verkochten. Alles voor een klein prijsje hoor.
Nee, ´t is er niet chique, maar daar gaat het m.i. ook helemaal niet om.. Enfin... de schaatsen zaten aan de voeten..
Dus het werd tijd om naar buiten te gaan. Hier een impressie:
Vanuit het raam links..
En rechts. En dan natuurlijk nog een foto van Fleur op de schaats:
´t Was nog een beetje balanceren hoor, maar het ging steeds beter! Na een tijd geschaatst te hebben gingen we voor de chocomel:
Oké, oké, geen mooie mok maar het bekertje voldeed ook prima hoor. Daar werden de handen ook heerlijk warm van. Na de pauze schaatsten we nog een aantal rondjes en nu zitten we heerlijk na te genieten op de bank. Lekker zo nog even een schaatsmiddagje! Dat pakken ze ons niet meer af!!

10 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo samen met je dochter iets leuks doen. Ieder kind heeft een beetje je onverdeelde aandacht nodig zo af en toe. Mooie dochter heb je hoor! Nog een gezellige zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke dag onze oudste heeft 40 kilometer geschaatst met zijn oom! Zo knap hij is nu helemaal afgedraait. Heb nog een hele fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een beetje spijt heb ik wel, want ikheb dit jaar niet op de schaatsen gestaan en ga het ook niet meer doen. 13 dagen achter elkaar werken geeft weinig tijd en weinig energie. maar bij jullie ziet het er gezellig uit! top... fijne zondag. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo met je meiden schaatsen.Doet me denken aan heel veel jaren geleden ,dolle pret hadden we met onze kinderen.En leuk zo'n beetje ouderwetse kantine.
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's,van een heerlijke middag.
  Ja,de ijspret is weer afgelopen de komende week.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy,
  Het is duidelijk; jullie hebben enorm genoten. Wat heerlijk om dat zo fijn met je dochter samen te doen. Lekker met z'n tweetjes en dan ook alle aandacht voor elkaar.
  Die kantine ziet er geweldig uit, lekker sfeertje hangt er, prachtig die oude banken, wil ik ook wel hebben ja...
  Ik wens je nog een heel fijne avond en een heel mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fijn dagje. Heerlijk om dat samen met je dochter te ondernemen. Het kon nog vandaag, schaatsen. Fijn dat jullie zo genoten hebben.

  Het ziet er leuk uit, die kantine, heel sfeervol.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Samen genieten op de schaats en een warme choco!

  Fijne avond. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lekker dat jullie zo genoten hebben op het ijs! Helaas gaat het weer dooien, maar dit neemt niemand jullie meer af :-)
  Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is toch de WINTER op zijn mooist !!!!!
  Héérlijk om zo even saampies te kunnen genieten :-)
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...