maandag 13 februari 2012

Hoe leuk!!

Ik had er al eens van gehoord. Het boek "Het Muizenhuis". Er stond een interview over in de Flow en dat sprak mij allemaal enorm aan. Prachtig te lezen hoe Karina Schaapman na een burn-out zichzelf verloor in het maken van het huis.


Mooi te lezen hoe ze bij zichzelf kwam nadat ze zichzelf verloor in haar te drukke bestaan..

En toen op het briljante idee kwam er een boek over te maken. Mooi hoor. Ik kon het dan ook niet laten het Fleur cadeau te doen voor kerst ; ))

Ook schreef Karina dat de inspiratie tot dit alles voortkwam uit een boekje uit de jaren 50. Het Muizenboek van Clinge Doorenbos. Ik herinnerde me dat boekje wel. Ik vroeg me af of ik dat ooit al eens bij de kringloop gekocht had. Maar na wat zoeken was het nog steeds niet in beeld. En de kasten zijn aardig opgeruimd hier, duzz....

Vorige week was ik bij mijn vriendin. Zij had een aantal kratjes met boeken op de grond in de kamer staan. Of ik daar ook nog even in wilde neuzen. Nu ben ik wat voorzichtiger geworden in het aannemen van spulletjes. Als je me met het opruimen op mijn andere blog gevolgd hebt snap je vast wel waarom.

De boeken waren bestemd voor het plaatselijk mannenkoor. Die staan elke dinsdag met een kraam op de markt hier in het dorp. Daar verkopen de heren vrijwilligers tweedehands boeken. Met veel plezier als ik het zo zie. Ze hebben het altijd erg gezellig.

Mijn vriendin en haar moeder rijden geen auto. En toch waren ze van plan al deze boeken mee te slepen naar de markt. En dan met gladheid en kou... Ik bood aan de boeken even mee te nemen. Ik haal toch elke dinsdag brood op de markt. Dus dan is het nog een kleine moeite.

Stonden de heren er afgelopen dinsdag niet. De boeken werden in de gang gezet en voorzichtig ging ik toch eens snuffelen. En wat kom ik tot mijn grote verrassing tegen? Het Muizenboek waar Karina haar inspiratie vandaan haalde! Ook Fleur vond het helemaal leuk, dit boekje. 't Is in rijm geschreven en ook de tekeningen zijn zó schattig!
Grappig is dat toch... ook nu komt iets wat ik graag wil vanzelf in beeld. 't Blijft toch een beetje een wonder zoiets...

16 opmerkingen:

 1. Dat moest zo wezen. Ik geloof wel dat als je ontzettend sterk met iets bezig bent en het erg graag wilt hebben het vanzelf op je pad komt.
  Gelijk van haar gekocht of gekregen zeker?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat is mooi, het komt dan gewoon naar je toen...interessant interview denk ik trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Saartje... ik mocht uitzoeken, dus ik kreeg het!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat leuk, ik heb ze ook allebei! Dat oude muizenboekje vond ik vroeger al zo leuk en dat nieuwe boek heeft echt mijn hart gestolen (ik had er rond kerst ook al een blogje aan gewijd) Wat toevallig dat je vriendin dat boek had!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige prenten zeg in het boekje. Zo mooi om bij weg te dromen. Ik wens je een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heeee.... die muisjes ken ik van vroeger!! krijg acuut nostalgische gevoelens!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezellige plaatjes. Je zou er zo zelf bij willen springen.

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat vind ik ook erg bijzonder Trudy dat je het boek zomaar tegenkomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een lief boekje....ik hou zo van die oude nostalgische plaatjes!
  Groetjes van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is nog eens een verrassing.
  En inderdaad,wat een leuke tekeningen in Het muizenboek.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt wel en wat ontzettend leuk zeg!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Trudy,
  Wat een fantastisch toeval dat je net dit boekje in het krat zag zitten... Heel mooi!!
  Ik wens je een heel fijne verdere week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat boekje staat bij meisje van 9 in de boekenkast, is van mezelf geweest, ik heb het gigantisch veel gelezen en gigantisch veel voorgelezen... Ik heb ook nog een groter boek van ook met muisjes en ontzettend leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...