woensdag 22 februari 2012

Lekker kletsen.

Doe ik graag. Sterker nog, ik ben er echt zo één die achter antwoorden komt tijdens het kletsen. Ik heb het dus ook gewoon nodig om mijn gedachten mee op een rijtje te kunnen zetten. En toen kwam het bloggen in mijn leven...


plaatje van www


In het begin heb je nog onderwerpen zat. Niemand kent je en dus vertel je over je leventje, de mensen om je heen en natuurlijk de dieren en over hoe je over dingen denkt. De eerste keer dat ik daarover schreef was toen ik echt niet wist waar ik die dag anders over moest schrijven..

En ik kreeg heel veel positieve reacties op dat schrijfsel! Wow hoeveel gelijkdenkenden bleken er ineens te zijn! Leuk hoor, maar ik ben er ook echt van de boel een beetje luchtig te houden. 'k Heb er moeite mee te roddelen op de blog en negatieve dingen te schrijven over mijn omgeving. Als ik dat al doe is het vaak met een knipoog en al helemaal niet zonder dat ze dat zelf als eerste gelezen hadden.

Soms zitten er ook dagen tussen dat ik het even niet meer weet. Een schrijversblok noemen ze zoiets toch? Dan kruip ik achter mijn laptop en laat de toetsen hun werk doen. En gelukkig werken die, zo ook nu, heel vaak best wel mee. Maar ja, dan kan het natuurlijk zijn dat iemand anders denkt:"Wat een onzin!"

Nou, so be it. Ik ben ik en als ik ga schrijven wat ik denk dat anderen willen lezen wordt het 'm volgens mij niet. Beetje eenheidsworst krijg je dan in blogland. Dat zou zonde zijn! Dus wat ik eigenlijk wil zeggen in dit stukje ( hè hè ze komt weer tot een conclusie..) is.. Schrijf lekker over wat je bezig houdt. Zonder daarover te twijfelen! Want je bent hartstikke uniek mét al je gekkigheden erbij! Ik lees ze zó graag, 't is niet voor niets dat ik een ellenlange leuktelezenlijst heb! Fijne dag vandaag!!!!

21 opmerkingen:

 1. Hahaha dit zou zomaar mijn blog kunnen zijn, mag ik hem copypasten? Heb ik ook weer wat leesvoer erop staan ;-)
  Nee hoor, grapje, ik verzin zelf wel iets of iets onzinnigs :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Groot gelijk, schrijf over datgene wat jij leuk vindt of wilt delen. Anderen mogen dan zelf weten wat ze ermee doen. Lezen of niet. Maar niemand hoeft zich gedwongen te voelen om al of niet over een bepaald onderwerp te schrijven.
  Net wat je zegt, iedereen is zo anders, dat maakt het juist ook zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeiemorgen Trudie, Hadden mijn woorden kunnen zijn, gewoon dicht bij jezelf blijven, en schrijven wat je leuk vind en bezighoud. Ik volg je al een tijdje en lees je stukjes met veel plezier.Binnenkort ga ik ook beginnen met een kastje per dag. Ik wens je een fijne dag. Warme groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ach ja, inderdaad gewoon schrijven wat je bezighoudt dat maakt je uniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ieder blogt op zijn of haar eigen manier.
  Juist de variatie hierin maakt het gezellig, boeiend en afwisselend.
  Je leest toch ook niet altijd dezelfde boeken en/of tijdschriften ;-)
  Fijne dag !!! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Trudy, helemaal mee eens. Je moet schrijven waar je je goed bij voelt. En als je je even rot voelt, kan dat ook. Lezen en laten lezen. Geniet van je dag en tot je volgende blog. Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hé, ik sta niet in je lijstje. Snik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En zo is het! En ik vind het heerlijk om je stukjes te lezen. Ja zelfs deze. Ik krijg vast na een tijdje ook een blogburnout maar dat zien we vanzelf wel. En nu ga ik lekker aan de koffie. x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. No hard feelings. Mijn andere blog is http://rammelaars.blogspot.com :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja ik denk weleens dat het een rommeltje is op mijn blog, omdat ik niet over één bepaalde stroming blog, maar over alles wat mij bezig houdt. Het is een lappendeken, met allemaal stukjes van mij. Ik kan het wel uit gaan splitsen over allerlei verschillende blogs, zodat het overzichtelijk wordt voor de mensen die maar voor één stukje mij komen, maar dan voel ik me zo opgedeeld, dus dat doe ik maar niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Doe ik hoor, mijn instelling is dezelfde als jouwe...zonder eenheidsworst dan natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het een heerlijke uitlaatklep, het leegt mijn hoofd, en ik vertel ook gewoon wat ik die dag uitgespookt heb. Waar ik tegen aan loop met oudste, of wat ik doe in huis een kastje of een verfklus of gewoon omdat ik op de sofa zit met een pot pillen.

  De reacties die ik krijg geven aan dat dingen herkenbaar zijn, of dat ik iets goed heb aangepakt of gewoon beterschap, sterkte of ze liggen in een deuk. Geweldig toch!

  Raar hè. Maar het is toch een soort van dagboek (dat ik in het zo'n ècht dagboekje misschien 3 dagen achter elkaar volhield, hahaha). Inmiddels schrijf ik bijna 3 maanden bijna elke dag een stukje... en lees ik graag andere blogs... heerlijk toch!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Schrijf jij maar fijn over wat jou bezig houdt. Ik lees je blogjes graag en vind het altijd zo gezellig en knus hierzo. Echt waar hoor. En je ellelange leeslijst was mij al opgevallen.;0(

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lekker blijven schrijven hoor ,ik kom graag lezen!Zelf heb ik regelmatig geen enkele inspiratie [ zoals nu even]Maar dan zijn er zoveel leuke blogs om te lezen
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja...ik geniet altijd weer van de
  stukjes die je schrijft dus.....blijf
  doorgaan hoor Trudy.....zo gezellig hier.

  Wens je een fijne dag, trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En ook dit is weer heel leuk geschreven,Trudy.
  Ga maar lekker door.
  En als je even geen inspiratie hebt,dan mag je gerust eens
  een dagje overslaan.
  Is echt niet erg.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hé goed stuk! Bedankt voor je advies!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Net even wat bijgelezen. Je hebt groot gelijk dat je schrijft zoals jij wilt en waarover. Soms heb je inspiratie en tover je zo een leuk stukje uit de toetsen. Een andere keer wil het voor geen meter. Dat lijkt me heel menselijk. Je bent als mens ook niet elke dag blij of gelukkig.
  En je bent niet de enige die al pratend dingen ontdekt. Hier ook iemand die zo in elkaar zit.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...