zondag 5 februari 2012

Ha, gezellig!!

Hee, wat leuk dat je even langs komt! Klop je laarzen even af op de mat en kom gezellig door. Bang voor honden? Ze doen geen vlieg kwaad hoor, met z´n tweetjes. Hoogstens zijn ze blij dat je er bent en huppelen ze een beetje. Geluid komt er niet uit. Ik denk dat ze inbrekers nog gezellig verwelkomen, maar ja...

Ik zat net even te genieten van een kop chocomel met een warme stroopwafel. Even in de magnetron en lekker dat dat is! 
Jij ook? So.... alsjeblieft! Poeh zeg.. ´k was de hele dag lekker bezig geweest. Mijn schoonmoeder is weer thuis en vanochtend ben ik even wezen kijken hoe het weer beviel, slapen in eigen omgeving. Heel goed gelukkig. Nog even wat kleine klusjes gedaan, en ik heb met haar afgesproken voorlopig maar even elke dag zo rond een uur of elf even langs te gaan. Ik denk dat ik morgen Pepper ook meeneem. Vinden ze vast allebei fijn!

Natuurlijk moest er gewassen worden dit weekend. Even wennen zo´n dochter op kamers. ze heeft zelf wel een wasmachine tot beschikking maar daar wast ze voorlopig alleen de donkere was in. Jan was zo slim om met haar blauwe handdoeken en washandjes te halen, dus die kunnen mooi bij haar spijkerbroeken en zwarte kleding. De rest neemt ze nog even mee. Ze heeft al genoeg dingen om aan te wennen, alles op z´n tijd.. Maar gelukkig lukt dat wennen al heel goed!

Toch wel lekker zeg, zo even genieten op de bank. De winter heeft toch ook wel wat. Ik had een tijd geleden de winterspulletjes al naar beneden gehaald, maar toen sloeg het eigenlijk nog nergens op... nu gelukkig wel. Kijk even mee:

Houten schaatsjes voor het raam:
Winterpoppetjes aan de kroonluchter:
En een dienblaadje in de keuken met winterdecoratie:
Als je nu door het keukenraam kijkt past buiten er ook leuk bij:
Buiten, daar ben ik nog niet zo aan toegekomen helaas. Maar dat wordt zeker deze week nog goedgemaakt. Er zijn plannen voor schaatsen met Mirte dinsdag. Dan is ze een dagje vrij en we hebben een hele leuke schaatsbaan een paar dorpjes verderop. En aangezien ik gek op schaatsen ben maar Jan meestal last van z´n voeten krijgt ben ik allang blij met dat vrije dagje van Mirte! 

Ook gaan we nog de sneeuw in met de honden. Gelukkig hebben ze er in de tuin al wel van genoten maar een lekkere wandeling in het bos is toch wel leuker nog! 

Nou, ik ga zo maar eens koken. Fleur koos voor vis vandaag en dat verzoek ga ik graag inwilligen. Leuk dat je er was hoor! Je handschoenen? Die had ik even op de kachel gelegd. Lekker warm dacht ik zo! Tot ziens en een fijne avond nog hoor!!


18 opmerkingen:

 1. Wat een heeflijk, gezellig winterlogje!
  Eet smakelijk voor straks en geniet nog maar fijn even van Fleur's gezelschap voordat ze weer naar haar kamer gaat.
  Fijn dat je schoonmoeder weer lekker thuis is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He gezellig is het bij jou,nee ben niet bang voor de honden ,ben juist dol op honden.En die chocomel met stroopwafel gaat er wel in.Fijn dat het met je schoonmoeder goed gaat en dochter weer gezellig thuis het weekend.Laat die handschoenen maar liggen trouwens,die draag ik eigenlijk nooit!!Jij ook een fijne avond,Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaaaaaaaaah daar was ik juist even aan toe een heerlijke mok met warme chocolademelk en een warme stroopwafel erbij... Dat is genieten. Fijn dat Fleur al aardig haar draai vind op kamers. Wel lekker dat ze de was stapsgewijs opbouwt, want het is anders best wel schrikken alles zelf regelen en doen.

  Hè, hè... gezellig hier met die winterspulletjes. Klopt helemaal met het plaatje buiten... Ik heb ook schaatsen ophangen voor de wintersfeer. Mijn oude schaatsen van vroeger hangen aan een oud kapstokje in de gang. De meeste kinderen vinden het maar gek als ze binnenkomen schaatsen bungelend aan te treffen, maar ik vind het net als jij wel gezellig.

  Ik ga weer eens op huis aan, tot ziens en een héle fijn avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de warme handschoenen. Ik vond het erg gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wasw net terug van 'n wandeling bij 't kasteel toen ik dacht: kan wel effekes bij Trudy 'n heerlijke mok chocolademelk drinken met 'n warme stroopwafel en meis...wat een warm welkom. Het was heerlijk...heb er echt van genoten. Nu snel huiswaarts want ik heb nog 2 hondjes thuis zitten die ook nog even in de tuin de sneeuw in willen. Fijn dat je m'n handschoenen hebt voor verwarmt...voelt zo lekker aan.
  Ik wens je een heerlijke avond, lieve groetjes, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was even heel fijn om bij je op visite te zijn,Trudy.
  En bedankt dat je mijn handschoenen verwarmt hebt op de kachel.
  En de chocolademelk met stroopwafel was heerlijk.
  Dankjewel.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier stond er vandaag ook vis op het menu. Ik had er echt zin in. Niet erg winters, maar wat geeft dat. Straks weer warme choco om het goed te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super gaaf geschreven-je blogje-ik voelde me helemaal welkom. Had wel liever thee gehad dan chocomel(jakkie). Dat doen we de volgende keer!!! Als ik je weer kom bezoeken. Mooie avond nog-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Zilly... er is ook altijd thee hoor, hier lust ook niet iedereen chocomel... dus je kan altijd binnenwippen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank je wel voor de chocomel mmm lekker hoor !!!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohhh... wat is het gezellig bij jou! Warme chocolademelk en en stroopwafel, je kunt mij geen groter plezier doen.
  Ik ben niet bang voor honden. Fijn dat je mijn handschoenen op de kachel hebt gelegd, mijn handen voelen heerlijk warm aan.
  Ik kom gauw nog eens langs!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt voor de heerlijke choco en de warme handschoenen! Lief wat je allemaal doet voor je schoonmoeder.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gezellig zo om even bij je op de thee te zijn en die schaatjes die hangen daar echt zo leuk! Groetjes Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dankje voor de gastvrijheid, vond het erg gezellig. Groetjes aan je schoonmoeder en dat ze maar snel verder mag opknappen. Tot de volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Trudy,
  Nou het was even heel gezellig bij je, en lekker warm weer, mijn handschoenen, dank je...
  Wat fijn dat Fleur het goed heeft op haar nieuwe adres, en ja, natuurlijk help je haar zo nog een poosje met haar was. Ga lekker genieten van de sneeuw met de honden en van het schaatsen met Mirte, heerlijk...
  Goed dat je schoonmoeder weer thuis is, hopelijk blijft het voorlopig goed gaan met haar...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat gezellig! De eerstvolgende keer dat ik naar de winkel moet (bind mezelf even vast anders vlieg ik nu meteen heen) neem ik ook weer stroopwafels mee. Oh wat mis ik dat nu!! Je wordt bedankt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Bedankt voor de chocomel, stroopwafel en de winterse rondleiding! Super leuk!
  Groetjes van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een warm welkom, heerlijk. En nog een hoop mooie kiekjes ook

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...