donderdag 2 februari 2012

Wat zou het mooi zijn...

Ik las gisteren een stukje in de Margriet van Alie B. Er werden hem allerlei vragen gesteld en een van die vragen was waar hij toch die originele gedachten vandaan haalde. Ik vind hem ook een  fantastische persoonlijkheid moet ik zeggen. Zo heerlijk onbevangen zichzelf.


Zijn antwoord op die vraag was dit: "Ik denk dat mijn originaliteit vooral te maken heeft met het feit dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet. Ik praat redelijk onbevangen omdat ik het niet erg vind als ik iets stoms zeg. Ik wil ook niet slimmer overkomen en daarom zit er weinig ruimte tussen wat ik denk en zeg. Natuurlijk stel ik me kwetsbaar op als ik iets niet weet, maar dat is de enige manier om vooruit te komen."

Fantastisch vind ik zo´n levenshouding. Ik denk dat het allemaal een stuk makkelijker erop werd als er meer mensen dit zouden durven. Ik zeg expres durven want ik denk inderdaad dat het spannend is je kwetsbaar opstellen. Maar stel je voor zeg.... wat zou het mooi zijn!!!

11 opmerkingen:

 1. Ik ben gek op Ali B. juist omdat hij zo is en hij is erg gevat. Ik vind niets ergers dan mensen die meepraten alsof ze ergens verstand van hebben terwijl je duidelijk ziet dat ze dat niet heben. Ik doe dat absoluut niet en als ik iets niet begrijp en wil weten vraag ik dat gewoon.Weet je dat dan vaak demensen die zo interessant doen vaak zelf het antwoord niet weten? dus wie is er dommer?
  Ik noem een voorbeeld; iedereen had het toen over Haiti en hoe vreselijk het was en weet ik veel wat. Toen vroeg ik, waar ligt dat eigenlijk Haiti? Ik wist het echt niet en wilde het weten. Nou niemand wist t. Ik nu wel hoor.
  Heel vaak lezen mensen een regeltje of 2 uit de krant en gooien die eruit maar als je verder vraagt........daarom doe ik daar nooit aan mee en vraag ik dus gewoon hoe of wat en heb ik weer iets geleerd of ik zoek het op op internet.
  Veel sterkte met je schoonmoeder en liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er bestaat een hele mooie quote:
  "Grenzeloze kwetsbaarheid is onkwetsbaar"
  Dat is ook hier van toepassing :-)
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Konden we allemaal nog maar zo onbevangen zijn. Heerlijk zou dat zijn, gewoon jezelf zijn. Weg met het geconditioneerde (aangeleerde)gedrag. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook erg leuk als iemand gewoon is zoals die is, en ik vind hem ook een prettig persoon om te zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind Ali B zo'n leukerd ,zo heerlijk zichzelf.Ik durf mezelf ook best wel kwetsbaar op te stellen ,maar soms pfff wat kunnen mensen akelig doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb dat ook gelezen in de Margriet.
  Hij is nog echt kind gebleven,onbevangen en open.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Trudy,
  Wat heerlijk als je jezelf zo kunt openstellen. Het is natuurlijk ook de beste manier om achter dingen te komen, door te laten weten dat je iets niet weet. Domme vragen bestaan niet, toch? Alleen domme antwoorden. Dus vragen wanneer je iets niet weet, zoals wij onze kinderen leren te doen, is de allerbeste en allereerlijkste manier. Helemaal goed die Ali...
  Ik wens je nog een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jaa we leven in een tijd je moet zo het " perfecte " doen en zeggen en nadenken want je kan zo rap iemand kwetsen mensen zijn kwetsbaarder ook geworden en verwachten ook direct het geen wat ze willen horen ,mooi als je ieder in zijn eigenwaarde laat zeggen wat ze willen een goed antwoord of niet ,we zijn geen robotten en vragen zijn er om gesteld teworden ik kende die Alie niet ..weer wat bijgeleerd van jou Trudy :) fijne avond x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind hem inderdaad een fantastische persoonlijkheid. Met humor en inderdaad zo onbevangen praat hij, heerlijk relaxt. De quote die je die je ons laat lezen is een hele mooie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zegt zijn manager tegen hem...

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...