woensdag 8 februari 2012

Pasen!?!

Dat dacht Jan toen hij vanmiddag boodschappen ging doen. Meestal doe ik dat nog net zo lief zelf. Ben er helemaal niet rouwig om als het weer moet. Lekker shoppen in de supermarkt is wel aan mij besteed.

Een boodschappenlijstje maak ik tegenwoordig niet meer. Zo´n gedoe. Ik loop het huis even door en scan dan bij wijze van spreke wat er nodig is. Dat sla ik op in mijn hoofd en óp naar de supermarkt.  Maar vandaag liep het even anders..

Vanochtend eerst Jr. weggebracht en toen door naar een afspraak. Daarna naar schoonmoeders huis om te stofzuigen en de was op te hangen. Zij zelf was met Jan naar het ziekenhuis voor de nacontrole van de operatie. Alles was prima hoor, maar er was toch een tegenvaller voor haar. Voor de zekerheid moet ze toch aan de chemo, terwijl de vorige arts haar op het hart had gedrukt dat dat niet nodig zou zijn. Ze was verontwaardigd dat de vorige arts dat gezegd had. En gelijk heeft ze...

Om een uur of twaalf waren we thuis. Even eten en toen stelde Jan voor de boodschappen te doen. Kon ik even thuis "aarden". Heb ik soms even nodig, tijd alleen thuis. Ik moest wel koken en er moest nodig opgeruimd worden, maar dat vind ik niet erg hoor. Alles in een rustig tempo, daar knap je ook van op.

Jan kwam thuis toen ik nét Fleur op had gehaald bij het station. Met de boodschappen. Opvallend veel Nivea producten had ie. Bleek een aanbieding van Eredivisie live aan vast te kleven. Alleen maar in het weekend... alsof dan voetbal leuker is..

En toen had ie nog wat. Een mega grote zak paaseitjes. Hij zei op onnozele toon dat ie toch echt dacht dat het bijna Pasen was... Stond overal in de winkels PASEN... PASEN... PASEN... Dus dat zal toch niet lang meer duren zei ie. Grapjas... dat ie toevallig ook heel erg van chocolade houdt is een bijkomstigheid volgens hem  : ))


plaatje van www.


Ook kwam er nog een sixpack bier tevoorschijn, stond ook niet op het lijstje, dat ik voor deze keer wél gemaakt had... Ik vroeg hem of ie misschien de vijftigste klant was vandaag. Dat smoesje gebruik ik zelf altijd als ik bloemen meeneem, of als ik  een tijdschrift weer niet kan laten liggen. Jaaaa, zei ie en ik mocht kiezen tussen bloemen of bier. Vind je vast niet erg dat ik nu voor het bier koos?? Mannen......

11 opmerkingen:

 1. Hier wordt iedereen toch weer blij van, van zo´n leuk verhaal. Ach ja, voor je schoonmoeder is het wat minder leuk natuurlijk. Chemo is nogal wat. Ik hoop maar dat het haar alles mee zal vallen, tegenwoordig zijn er niet meer zoveel bijverschijnselen en die er zijn, zijn prima te bestrijden... Toch heel rot voor haar, zo´n domper.
  Maar de rest, die megazak paaseitjes... ik had laatst al een kleintje meegenomen, alleen maar om aan te geven dat de pepernoten nog niet weg zijn of kijk wat er al in de winkel ligt... Maar ze waren wel snel op natuurlijk.. heerlijk.
  Thuis ´aarden´, dat is een mooie, zelf ben ik graag ook zo nu en dan alleen thuis. Dus komt het mooi uit dat Ben er niet altijd is... Al vind ik twee weken aarden wel wat lang hoor... Maar ik vermaak me prima hoor, dus dat gaat hartstikke goed...
  Ik wens jullie een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaha, dat is een goeie... die moet ik onthouden als ik een bloemetje of tijdschrift zie... Ik heb ze vandaag links laten liggen, hoewel de tulpen wel heel vrolijk zaten te wenken. Maar toch maar niet gedaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha..... dan wordt je teruggepakt met je eigen woorden!
  Manlief mag zaterdag weer boodschappen doen, ben benieuwd of Pasen bij hem ook zo vroeg valt dit jaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, jullie zijn er vroeg bij, ik zag de eitjes ook al overal liggen :-)
  Wat rot voor je schoonmoeder zeg, echt een enorme domper. Kan me voorstellen dat ze boos is!
  Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier valt pasen ook vroeg: ik kocht vorige week al een grote zak chocolade-eitjes.

  Dat van die vijftigste klant ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha je brengt me op ideetjes wat ''kiezen'' betreft.Nee paas eitjes heb ik hier nog niet gezien .Ik weet niet eens wanneer pasen valt ,ff googlen dus!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat rot voor je schoonmoeder, sterkte voor haar, dat valt niet mee zo'n kuur.
  Echt nu al eitjes?????? Ik dacht dat we ons eerst nog in de Valentijn moesten storten van de middenstand....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een tegenvaller voor je schoonmoeder.
  Ik zag ze vandaag ook overal liggen,de paaseitjes maar ben er aan voorbij gelopen.
  Mannen kunnen nooit alleen aan de boodschap he (haha).

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad een goeie grap. hihi. De paaseieren lagen eind januari al in de winkels. Ik ga proberen ze te boycotten.
  Bah wat een tegenvaller voor je schoonmoeder. Veel sterkte want er komt natuurlijk ook heel wat op jullie schouder terecht zo te lezen. fijne dag. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een tegenvaller voor je schoonmoeder. Maar misschien valt het mee. Sterkte....

  De paaseitjes heb ik ook zien liggen. Ik loop er langs met mijn ogen dicht. Mmmmmm..... best moeilijk hoor!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zag de paasspullen gisteren in de supermarkt. Wat mij betreft echt veel te vroeg maar het zal vast niet vroeger zijn dan vorige jaren.
  Ik wens je schoonmoeder veel sterkte. Echt balen voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...