woensdag 29 februari 2012

Kleur en fleur in de keuken...

(Oeps... dit is voor de rubriek kleur en fleur van veronique het blogje van vorige week... ik heb het goede logje op nr. 9 gelinkt!).

Nee, de echte Fleur is momenteel niet meer zo vaak in de keuken te vinden... Niet in deze hier thuis in ieder geval. Sinds zij op kamers woont is het plekje op het aanrecht, dat ze regelmatig in beslag nam als ik aan het koken was en zij net thuis kwam bezet door broer of zus. Maar dat wil nog niet zeggen dat er niet genoeg kléur in deze ruimte is voor de nieuwe rubriek van Veronique...

Toen ik vorige week erachter kwam dat ze weer een nieuw idee voor woensdag had, was ik er heel blij mee. 't Is niet zo moeilijk kleur te vinden hier in huis, en dan druk ik me voorzichtig uit. Kijk maar gezellig mee:
Tsja... 't is geen grote keuken, en al helemaal niet up-to-date... Maar dat scheelt mij niets. Alles wat er in staat is in de loop van de jaren bij elkaar gezocht, gekregen en gekocht en ik voel me er helemaal in thuis!!

De vensterbank... hier staan ook weer spulletjes met ieder zo z'n eigen verhaal. Trommeltjes van de kringloop, een mooie thermoskan ooit van de meisjes gekregen met een verjaardag en die blauw-witte bus kreeg ik van mijn vriendin. Inmiddels weten de mensen om me heen wel waar ze me blij mee kunnen maken!


We kregen voor onze verjaardag een cadeaubon van een winkeltje hier in het dorp met zulke leuke spulletjes... We zochten daar dit rek voor uit met het groene pannetje op de voorgrond. 'k Heb nog dagelijks plezier van dit rek, zo handig als je even snel een dingetje nodig hebt tijdens het koken!!


Nee, ik ben niet zo van een servies in één stijl. Ik koop regelmatig één schaaltje als ik die leuk vind. En dan krijg je dit beeld. Staat op de koelkast in de keuken. Handig joh!


Dit rieten mandje is een souvenir uit Frankrijk... De bekers zijn van de Hema en de Xenos. We gebruiken ze dagelijks met de lunch...

En dit? Deze gebruiken we dagelijks. Elke ochtend zet ik een pot thee en dat blijft dan warm op dit lichtje. Het theelichtje, daar kwam mijn vader ooit mee aan. Eerlijk?? Ik vind het mooi van lelijkigheid! Maar ik gebruik het met plezier en wil het nooit meer kwijt!!

Best een vol kruiphok hè, die keuken van ons... Maar dat komt natuurlijk ook doordat er geen bovenkastjes in zitten. Zullen er ook nooit komen hoor. Fleur vatte laatst nog zo mooi samen waarom... Ze gaf aan ze zelf ook absoluut niet te willen hebben later. "Hoe moeten anders je kinderen op het aanrecht kunnen zitten???" En wat mij betreft heeft ze helemaal gelijk!!!!

29 opmerkingen:

 1. Ziet er heel feurig en gezellig uit. Fijne dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk al die bij elkaar gevonden en gekregen spullen. Veel leuker dan zo'n 100-delig servies met allemaal de zelfde spullen zonder verhaal. Die rode bussen zijn ook echt leuk zeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super, je bent een mens naar mijn hart! Neerzetten wat je leuk vindt, geweldig!

  Groetjes, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellige boel bij jou! Ik vind de oude weegschaal mooi! Haha en de opmerking van Fleur, zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb precies voor het raam een stukje aanrecht, naast de achterdeur en daar kunnen twee kinderen zitten en die zitten daar ook geregeld. Op dat plekje staan twee schemerlampjes (smalle exemplaren) en dan trommelen ze met hun voeten met sokken tegen het deurtje, dat nèt niet wil sluiten door ouderdom, hahaha.

  Gezellig hoor al die spulletjes, herkenbaar dat je iets krijgt het is niet mooi (maar wel lief), maar je gebruikt het zo dagelijks dat je het niet meer kwijt wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Via Vero kom ik op je blog en tjee ben gewoon onder de indruk van je post,dit is gewoon jou keuken,waar jij je gelukkig invoelt,een prachtige en dierbare verzameling vol kleur,zo zou het moeten zijn,ik ben nogal is,hoe moet ik het zeggen,van het moet allemaal passen,maar dat hoeft helemaal niet,ik vind de kommetjes in elkaar gestapeld supergaaf en de drinkbekers van Xenos heb ik ook,ik wens je een fijne dag en ik ga je volgen,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezellige fleurige boel bij jullie......
  Groetjes Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt een hartstikke gezellige keuken! Ik ben ook niet van dat strakke en hele moderne hoor. En dat theelichtje? Ik vind 'em leueueueuek!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Valhalla... die rode bussen zijn vroeger van mijn moeder geweest. Die kocht nieuwe en ik vond het helemaal niet erg om deze te krijgen ; ))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat heb jij een super lekker kleurige keuken...
   Voor mij zou het niets zijn,( heeft met het opruimen en onderhoud te maken, ik heb chronisch tijdgebrek, dus hier moet het allemaal wat simpeler) maar ik vind het bij een ander altijd prachtig...kan dan mijn ogen uitkijken.

   Verwijderen
 10. Wat heb jij toch een leuk huis Trudy. Wat zou ik graag zo ee huis willen. Een huis met een ziel hoorde ik gisteren op TV zeggen over een oud huis. Ik woon dus in een woonwijk en echt er zijn zat voordelen hoor, ruimte, weinig onderhoud, goed geisoleerd maar ik wil ook een huis met een ziel. fijne dag en liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijk, gezellige en vrolijke keuken heb je.
  Fijne dag,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ohhhvrolijke kleurtjes genoeg bij jouw Trudy.
  Ik had ook eigenlijk niet anders verwacht en weet je wat
  ik ook zag....een zo'n hele mooie oude weegschaal!!!
  Wens je een kleurrijke dag, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt gewoon een heerlijk, gezellige keuken, niets mis mee,toch??

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een heerlijke en gezelige keuken heb je!
  Er valt ook heel wat te zien,ik zou ook zo bij je op het aanrecht komen zitten.
  Gezellig kijken hoe je aan het koken bent...
  Ik deed dat bij mijn moeder thuis ook altijd!
  Mijn dochters en man trouwens doen het ook weer..Gezellig!!
  Ik ga je volgen hoor! Groetjes Petra,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Juist heel gezellig zo´n keuken!
  Helemaal naar je eigen smaak,
  fleurige groet,
  Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wát een vrolijk en kleurrijke keuken !!!!!
  Dat zie ik graag niet alles zo precies gestyled.
  Lekker functioneel ...
  het doet me aan de keuken vroeger bij ons thuis denken.
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Trudy,
  Nou, jouw keuken is een en al fleur en kleur, en niet alleen op woensdag. Heerlijk sfeertje heb je daar, ik kan me heel goed voorstellen dat jouw kinderen graag bij je op het aanrecht zitten, terwijl jij aan het koken bent. Het is een echte leef-gezinskeuken, ondanks de beperkte ruimte...
  Ik wens je nog een heel fijne middag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een huis naar mijn HART-Ik hou van een huis vol met spullen met verhalen. Dat geeft het huis een ziel. In de keuken zou ik me helemaal thuis voelen. Ik hou juist van die planken. Mooie avond nog-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gezellige keuken hoor.
  Mijn jongste komt ook altijd bij me op het aanrecht zitten (heb ook geen bovenkastjes) gezellig kletsen en koken.
  Gelukkig gaat hij voorlopig de deur nog niet uit dus ik kan er voorlopig nog van genieten.

  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gezellige fleurige keuken,Trudy.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heerlijk al die kleur. Beetje gezellige kleurtjes is gewoon een must toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Nou jij hebt het reuze gezellig zeg! heerlijk omringd door al je spulletjes waarbij jij je goed voelt, en dat is het aller belangrijkste. Your home is your castle!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. In één woord: gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Toevallig kwam ik op je mooie blog! Leuk, al je mooie spulletjes bij elkaar!

  Ik ga je graag volgen! Groeten Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oh...dit was vorige week, je hebt dezelfde link als vorige week geplaatst ;)

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps... ja ik zie het! Ik ga nu een linkje plaatsen van mijn logje deze week, kun jij deze dan voor mij verwijderen?

   Verwijderen
 26. Wat fleurig en gezellig, helemaal leuk met al je spulletjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...