dinsdag 3 april 2012

Bedrog...

'k Heb er een hekel aan, mensen die liegen. Vooral als dat midden in het gezicht van hun naaste familie gebeurt. Ik heb me wel eens afgevraagd wat ik zou doen als ik erachter kwam dat Jan me bedroog. En wel eens uitgesproken dat er een nieuw slot op de deur (we hebben er maar één..) ging en hij er gewoon niet meer in kwam.

We maakten het van heel dichtbij mee. Bij de buren. Nou moet ik zeggen, het zijn niet onze beste vrienden. Maar toch is het wel het laatste wat je je buurvrouw gunt. Een jaar lang papte ie aan met de beste vriendin van haar en pas toen schoonzus dreigde uit de school te klappen biechtte hij het op. De vlam zat behoorlijk in de pan.

In het begin dan hè. Er ging nog half jaar voorbij of hij woonde alweer bij haar in. Tja, er zijn kinderen in het spel, en wat doe je dan... Ik weet het nog niet zo net. Maar feit is dat ze inmiddels weer uit elkaar zijn. Is toch niet zo heel goed voor je relatie, blijkbaar..

Ik kan er ook een beetje slecht tegen als je kinderen een leugentje vertellen. Nu heb ik er eentje, die dat soms dreigt te doen. Ja, dreigt, want zijn gezicht spreekt op dat moment boekdelen. Lange tijd heeft ie erin geloofd dat ik ogen in mijn rug had. Hij kan zó voorspelbaar zijn...


plaatje van www.


Momenteel hoef ik het alleen maar nog een keer te vragen of het wel waar is wat ie me op m'n mouw probeert te spelden en dan verteld hij me alles héél eerlijk.. Doe dat nou maar niet meer, is dan mijn advies, en dan zegt ie beschaamd: "okee..."

Proberen alles zo bespreekbaar mogelijk te houden en natuurlijk mee te voelen, daar bereik je volgens mij veel mee. Echt puberen, dat gebeurt hier niet. Maar afzetten tegen ons hoeven ze eigenlijk nauwelijks, ik ben altijd wel op zoek naar de gulden middenweg. En als er iets écht niet door de beugel kan leg ik uitgebreid uit waarom.

Beetje verplaatsen in de ander, ik denk dat je daar een hoop mee kan bereiken. Als onze meiden ergens een hekel aan hebben is het wel het vooroordeel dat de meeste mensen over pubers hebben. En gelijk hebben ze! Want weet je... 't zijn gewoon maar mensen!!

10 opmerkingen:

 1. Grappig. We hebben vandaag hetzelfde plaatje. Ik heb ook een vreselijke hekel aan liegen en bedrog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk stukje heb je geschreven! hou ook niet van liegen. Maaaar.... een leugentje om bestwil moet wel eens kunnen denk ik. Of gewoon iets niet vertellen. Je moet niet altijd alles uitspreken, moet afwegen of het de moeite loont, want mensen zijn zo snel gekwetst. en ik kwets niet graag mensen... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook een hekel aan liegen. Ik heb nummermelder bij mijn telefoon en als en een bedrijf terug bel dat ik niks van ze heb gehoord, dan is het van: ''o maar we hebben u een paar keer geprobeerd te bereiken, maar u was niet thuis.'' Ooit deed een vriendin van mij dat ook tegen mij en toen ik zei dat ik nummermelder had, was het angstig stil aan de andere kant van de lijn. Hahahaha.En die vooroordelen over pubers... ik heb er ook een hekel aan, al ben ik zelf geen puber meer. Ook zoiets: als je achttien bent en je zegt dat je moe bent, dan is het van: '' Oh maar jij hebt toch jonge benen.'' Wat een onzin! Als of je als achttien jarige niet moe kan zijn! Trouwens Trudy: ik heb vannacht over je gedroomd. Hahaha. Was best gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Over het liegen en bedriegen: ben ik helemaal totaal met je eens.
  Over het puberen: tja elk kind is anders, dat is wat ik ervaar. Er kunnen periodes zijn waarin het echt niet makkelijk is en wij zijn geen ouders die hun kinderen geen ruimte geven. Ook probeer ik altijd te luisteren en open te staan voor gesprek. Zij mogen zijn die ze zijn. Maar duidelijkheid en grenzen hebben ze wel nodig, en wat ben je dan blij als na een wat moeilijkere periode je toch weer beter met elkaar kunt praten en dichter bij elkaar komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ja dat nummermelder gedoe; ik heb je een paar keer proberen te bellen maar je bent er nooit. Erg is dat.
  En vreemd gaan.....pfffff.
  Bij komt een vrouw bij de dokter gaat haar man Stijn ook vreemd terwijl zij zo ziek is.
  En toch begreep ik t wel. Het was vluchten uit de realiteit. Een plekje zoeken waar t even veilig is.
  Ik gilde vroeger ook dat vreemdgangers schoften waren maar ik zie het nu niet meer zo zwart/wit.
  Ja moet er niet aan denken dat t mij overkomt hoor.
  Grappig dat Ram hetzelfde plaatje heeft maar een andere titel en ander verhaal. liefs en fijne dag. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Naar mijn kinderen toe, en binnen het gezin heb ik eerlijkheid hoog in het vaandel. Je moet elkaar kunnen vertrouwen. Niet dat ik de rest van de wereld belieg en bedrieg trouwens :) !

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjonge.. ik zou ook niet zo weten wat ik zou doen, maar dreigen dat er een nieuw slot op de deur zit, klinkt me wel bekend in de oren ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hmm jah ik vind dat stiekumme van vreemd gaan ook werkelijk onuitstaanbaar, t is zo beschadigend ....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als ik ergens een hekel aan heb dan is het aan liegen.
  Maar wat bedriegen in een relatie betreft; dat nieuwe slot klinkt ook mij bekend in de oren. Toch weet je nooit hoe je in een dergelijke situatie gaat reageren. Ik weet het dus niet ... ;-) Voor mij geldt hetzelfde als voor Helene van Pourquoi pas??? Zelfs ik had begrip voor Stijn in "Er komt een vrouw bij de dokter". Een mens oordeelt vaak te snel en te hard. Laten we maar hopen dat het ons niet overkomt.
  Fijne avond !!! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pubers, ik heb ze thuis en ik heb ze in de klas. Je kunt ze soms achter het behang plakken maar meestal zijn ze zo lief, geweldig, interessant, ruimdenkend, verhelderend, vernieuwend, spontaan, enthousiast.... en ik kan nog wel even doorgaan. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik vandaag een klas had van waw, wat geweldig en daarna een klas van.....hmmmmmm, kan dat niet anders. Maar ook dat hoort erbij!
  Groetjes, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...