zondag 29 april 2012

Even knutselen.

Dat knutselen hè, dat heeft voor iedereen toch een andere betekenis. Was ik van de week met Mirte bij de tandarts, waar ze helaas wat moest laten doen, zij noemde dát weer knutselen. Nu geloof ik best dat zo iemand ook vaak heel creatief moet zijn hoor, maar ik houd het liever bij sieraden maken...

Dus pakte ik gisterenmiddag, nadat het huis schoon gepoetst  was en de was op de lijn hing er een oude ketting bij. Die had ik van de week gekocht bij een tweedehands winkeltje hier in het dorp. De kleurtjes spraken me erg aan. Ze passen precies bij de kleurtjes die ik zelf veel draag, vandaar.

Eenmaal ermee thuis bekeken Mirte en ik 'm eens goed. En kwamen tot de conclusie dat er leuk materiaal aan zat om oorbelletjes van te maken. Ik prutste de ketting uit elkaar en sorteerde de kraaltjes in zakjes:
En daarna ging ik aan de knutsel. Dit kwam eruit:
Drie niet al te grote hangertjes, die voor mij ook nog heel draagbaar zijn. Eventjes nog per stuk:


gekettelde oorbelletjes, zelfs de kettinkjes waaraan de kraaltjes vast zitten komen van de ketting.

beetje parelachtig, maar dan in roze, helemaal mijn ding...

en nog een hangertje, heel subtiel vind ik zelf...

Fleur was er vanochtend ook al vroeg uit en zij stond nog even model voor de laatste, zo zie je hoe ze aan het oor staan:


leuk toch?

Ik ben blij toch weer eens even deze hobby te hebben opgepakt. Ik moet zeggen, het smaakt echt naar meer. Maar er zitten ook nog grote kralen in de zakjes en een armband daarvan lijkt me ook niet gek. Dus ik denk wel dat dit berichtje een vervolg gaat hebben... Fijne zondag verder!!!

9 opmerkingen:

 1. Die zijn echt mooi hoor,zelf kan ik dat niet dragen.Ben allergisch voor zo'n soort dingen maar...lijkt me wel een leuke hobby!

  Geniet van je zondag!

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn erg leuk geworden.
  Als het bevalt kan je er nog wel geld mee verdienen ook!
  O jee daar heb je die geld wolf in mij weer....
  Annyway geniet van je leuke hobby!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er leuk uit! Een goed idee.

  Fijne dag. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze heel leuk en weet je wat ik zo leuk vind, het hergebruik. Sieraden maken lijkt mij ook zo leuk maar als ik dan zie hoeveel alles kost, woeps dan laat maar.
  Maar op hoeveel plekken worden er geen tweedehands sieraden aangeboden voor weinig, en als ik zie wat jij er mee kan voila..ik zie een leuke workshop : maak van uw oude kettingen een nieuwe...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke oorbelletjes! Dat heb ik nou nog nooit gedaan, sieradenn maken.. wordt toch eens tijd..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk joh. Is het niet wat om met deze hobby wat bij te verdienen? Straks een klein webshopje?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk gedaan zeg! Zo eenvoudig kan iets leuks zijn hè? Ik heb ook nog voor een klein kapitaal aan kralen liggen. Momenteel doe ik er weinig mee. De inspiratie en tijd zal vast ooit weer komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohh wat zijn ze leuk!! Ik kan jammer genoeg geen lange oorbellen dragen ,met bril staat dat me gewoon niet.Ik heb veel spullen om kettingen e d te kunnen maken en een stelletje kettingen om te ''slopen'' ,nu moet ik nog het geduld krijgen om er aan te beginnen .
  Groetjesss

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg mooi gedaan.
  Een heel geduldige hobby,lijkt me zo.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...