zaterdag 28 april 2012

Poezelstruiken.

Ooit hoorde ik deze benaming voor buxussen in de lente. Hier zie je waarom:
Met dat verse groen zien ze er zó poezelig uit, vandaar... 'k moet zeggen dat ik graag de boel goed in vorm houd, maar dit vind ik nog zonde om te knippen, alles op z'n tijd zullen we maar zeggen...

't is trouwens toch echt genieten met al dat lichtgroen in de tuin, loop maar even mee:
In onze voortuin staat deze weckketel met Hosta. Eigenlijk is ie nu op z'n mooist. Zo fris groen en ook niet overdreven groot, dat zie ik graag. We hebben de Hosta's in onze tuin allemaal in ketels en teilen staan, i.v.m. de slakken bevalt dat prima:
Hoogstens een hagelbui kan de pret nog drukken, maar laten we hopen dat dat ons een beetje bespaard blijft dit jaar...

Ook de appelboom doet het weer goed:Misschien iets minder bloesem dan vorig jaar, maar ach... 't was toch bijna niet op te krijgen, de hoeveelheid appels van toen. Er staat nog steeds een behoorlijke voorraad moes, jam en chutney in de kelder.

En dan nog even een plaatje van de boerenbloemen en zomerbloemen die ik zaaide een paar weekjes geleden. Valhalla gaf de tip op haar blog. De blikjes met zaadjes waren voor 2.50 stuk bij de Aldi te koop. Ik zaaide ze in het gat waar vroeger de trampoline ingegraven zat.

Jan is momenteel meer in de auto's, dus tijd voor bestraten was er even niet. Wie weet komt er volgens jaar daar een terras, voorlopig maakte ik van de nood een deugd. En kijk hoe het zaaigoed al opkomt!
Goed hè? Ook komen de seringen al uit hun stulp gekropen. In de voortuin de witte:
En in de achtertuin de paarse...
Het duurt niet zo lang meer, dan kan daar een bosje afgeknipt worden. Mooi op de vaas in de kamer, lekker genieten van de heerlijke geur van deze bloemen... Nu nog een zonnetje, dan kunnen we vanaf onze tuinstoelen helemaal genieten van alle frisse lentegroen. Fijn weekend!

14 opmerkingen:

 1. Heerlijk hè, al dat frisse groen in deze tijd van het jaar.
  Jij ook fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poezelstruiken... dat klinkt veeeeeel leuker dan buxussen. Het ziet er allemaal mooi uit hoor in de tuin. En wat een lap is de tuin zeg, echt enorm. Mijn balkonnetje steekt daar maar schril bij af.;-) Geniet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi al dat fris groen ! Als de regen hier wat mindert,ga ik dit weekend ook eens een rondje doen in de tuin maar nu even gezellig binnen genieten. Ben brood aan het bakken en wat aan het opruimen,ideaal bij deze druilerige dag !

  Liefs,

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's. Hier loopt ook van alles uit. Zalig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto's. Heel leuk om zo even in je tuin te kijken. Wij hebben lage buxushaagjes - ook zo mooi groen en poezelig

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke tuin heb je.Ik vind de Buxus altijd zo ''aaibaar'' als ze zo fris groen is.Mooi je Hosta's dat zijn echt mijn favoriete planten en hier zijn ze ook al aardig groen .Helaas zijn er erg veel slakken hier.Fijn weekend
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niets frisser, groener en hoopvoller dan de lente! Het ziet er heel gezellig uit bij je! Ik kan de Seringen al ruiken.
  Geniet van een lekker lang weekend.... en morgen gaat de zon ook nog schijnen.
  groetjes van Romy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. prachtige, romantische tuin! hosta's vind ik zooo mooi, nog nooit in potten zien staan. en die heerlijk groene buxus, ik zie die ze graag gesnoeid in bolvorm; ook onze appelboom staat nu in volle bloesem, zullen weer veel appeltjes hebben dit jaar; geniet van je tuin, prettig weekend! groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi, al dat groen. En wat een leuke naam: poezel struik!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie tuin hebben jullie, ziet er super uit! heerlijk nu alles zo fijn groen is he? geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Trudy,
  Zo zeg, jou tuin gaat al hard zeg. Hier leek het eerst ook heel hard te gaan, maar nu lijkt het wel of alles even stilstaat. Alles wacht zeker op meer zon. Ik ook hoor...!
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een schitterende tuin heb je.
  En ja,dat frisse groen vind ik ook altijd zo mooi.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige tuin zeg....En ik weet gelijk wat ik in mijn zinken teilen ga doen...Hosta!!
  Ik zo het fijn vinden als de slakken eraf blijven.
  En ja,zonde he om die poezelige sstruiken te knippen,hier
  laat ik ze ook nog even met rust.

  Fijn weekend!
  Groetjes Petra,

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...