vrijdag 20 april 2012

Universiteit doorlopen...

Vandaag mochten we een middagje komen kijken op de Universiteit. Ik vertelde het al wel eens, Fleur doet de ALPO in Nijmegen. Dit is een combinatieopleiding van PABO en Pedagogische wetenschappen. In de wandelgangen ook wel Academische Pabo genoemd.

De studievereniging organiseerde deze ouderdag. En toen Fleur erover vertelde leek het ons dé kans eens een kijkje te nemen in haar dagelijks leven van dit moment. Dus toog ik vanmiddag met de trein richting Nijmegen.

Jan, die een paar uurtjes vrij had genomen ( hij werkt in Nijmegen en had vroege dienst vandaag) kwam samen met Fleur mij ophalen van het station in mijn groene autootje.

Ja, mijn, maar binnenkort kopen we alvast de opvolger. Gezien ik dit autootje al 7 jaar heb en hij al 18 jaar oud is en Jan momenteel autoloos is (Black Moose ligt in stukken...) hebben we het plan opgevat vast een "nieuwe" Polo te kopen en zo worden we dan voor eventjes een Polo gezin. Beetje proppen met al die lange benen, maar ja... Als Black Moose weer klaar is kunnen de benen weer gestrekt en wordt mijn groene autootje te koop gezet.

Maar ik dwaal weer af... Samen reden we richting Spinoza gebouw en nadat we ons tegoed deden aan warme chocomel en cappuccino doken we de collegezaal in. Daar kregen we een welkomstpraatje en toen óp naar de Refter waar we de lunch voorgeschoteld kregen.

Daarna de collegezaal weer in. Eerst kregen we twee colleges. Eén over positieve psychologie en één over rekenontwikkeling. Per stuk duurden ze een half uur. Vooral de eerste was op mijn lijf geschreven! Heerlijk om een half uurtje je zo te kunnen verdiepen in iets waar je helemaal achter staat...


Even een snelle foto in de zaal, mijn mobiel maakt nogal herrie met afdrukken, zie de reactie van meneer voor ons : S

Na de colleges was er nog een korte rondleiding. We kriskrasten het hele complex door en zo kreeg je een beetje een beeld van de omgeving waar Fleur zich in beweegt door de week.

Snel was alles weer voorbij. Fleur belde Mirte even op, die reisde vanuit Nijmegen ook weer mee terug, nadat ze meegelopen was vandaag met een vriendin van Fleur op de Uni.  Toen we richting haar reden zei Jan heel gevat: "Zo, nu heb ik de Universiteit toch maar mooi doorlopen vandaag"...

8 opmerkingen:

 1. wat ontzettend leuk zeg, ik vind het nog altijd jammer dat mijn dochter er niet naar toe is gegaan. Was haar ook op het lijf geschreven!
  Succes met de auto"s en fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Heerlijk om eens lekker rond te kunnen kijken in het studieleven van je dochter. En ja, jullie hebben lekker in één dag de uni doorlopen. Wat een prestatie... haha...
  Ik wens jullie een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kennis is macht-dus een promo voor de uni. Mooi weekend toegewenst met hart&ziel door Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk,zo'n dagje universiteit in Nijmegen.
  Mijn man Fernand heeft er ook gestudeerd en ja,
  helemaal afgemaakt...is al weer een hele tijd geleden,hoor.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn oudste èn jongste staan ingeschreven voor een studie in Nijmegen ... nu maar hopen dat ze worden ingeloot.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk Trudy, om dat samen te doen zo! Die Jan van jou is wel gevat, leuke opmerking!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi zeg, zo zitten in de collegezaal. Nu weet je tenminste hoe het er aan toe gaat, soms. Leuk om te zien waar Fleur dagelijks zit.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...