woensdag 11 april 2012

Kleur en Fleur in de tuin.

Nou ja, kleur en fleur... dat is misschien over een tijdje zo, maar nu is het allemaal nog héél subtiel. Zo ziet de tuin er op het eerste oog uit:
Gisterenavond heb ik de plaatjes geschoten en toen was het weer nog ronduit druilerig. Maar als je van dichterbij foto's maakt is er meer kleur te ontdekken dan dat je in de eerste instantie zou denken. Geniet maar even mee:
Zelf ook voor een beetje kleur gezorgd, ik vond de combi van de oude houten bak (ooit oude tegeltjes in gezeten) met ranonkeltjes zó leuk, die houd ik erin! Eventjes nog een ranonkeltje van dichtbij:
Toch wel mooi, die regen.. Maar natuurlijk zorgt de tuin zelf ook al voor de nodige beloftes:
Een blauwe sering. Je haalt er de bloem al helemaal uit. En voor staat een witte sering:
Ook al volop in de knop. Dat worden bossen op de vaas, het huis ruikt er dan helemaal naar, niet erg ; )

Ook de appelboom begint z'n bloesem voorzichtig te laten zien:
In de tuin zie je nog meer vruchten aankomen. Hier een bes, vraag me even niet of het de rode of de witte is, of de kruisbes... ze staan allemaal dicht bij elkaar : S
Gaat goed hè dat tuinieren, 'k weet niet half wat er in de tuin staat... Zoals deze struik, vraag me niet hoe die heet, hij krijgt roze bloemetjes en later gele sierappeltjes en hij prikt:
Maar van sommigen weet ik ook wel hoe ze heten hoor. Zoals hier de hortensia:
Deze is wit. Weet iemand van jullie of dat misschien met de grond waar ie in staat te maken heeft? En dan ook nog deze, de rododendron, ooit eens bij de Aldi gekocht. Jarenlang deed ie niets en zie nu:
En dit is niet de enige bloem die erin zit. Hij zit behoorlijk vol. Mooie kleur hè? Maar natuurlijk vind ik de groene planten en struiken ook heel mooi momenteel. Dat frisse voorjaarsgroen, voor mij mogen ze zo blijven:


Maar natuurlijk horen er in een tuin als deze ook "gewoon" viooltjes. Dat geeft nu nog een beetje meer kleur, kijk maar hoe mooi:


Ik bedenk me net dat ik ook pioenrozen in de tuin heb. Heel veel roze. Ooit van een buurvrouw gekregen toen ze betonia's in haar tuin ging leggen, ze kon het allemaal niet meer zo goed dat tuinieren, vandaar. Maar helaas, de rozen zijn nog niet zover. Ach, heb ik straks nog weer eens wat om over te bloggen. En als je nu nog meer mooie kleurtjes wil zien moet je even hier op klikken. Weet zeker dat je daar geen spijt van krijgt!!

14 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige tuin zeg! Ik vind de regen op dit moment zoveel moois brengen, alles begint zich nu te ontpoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben eigenlijk gek op regen-dat maakt het mooi in de tuin. Alles is klaar om te ontpoppen-om te knallen. Ik denk dat bij een beetje zon het magisch gaat worden. het schijnt te werken als je wat stuivers bij de hortensia legt-dan verkleuren de bloemen. En uit de rondodenderon-moet je de knopen halen na de bloei-dan komt ie volgend jaar nog voller. Dat zijn weetjes van mijn opa-ik verzorg het met hart&ziel. Mooie dag-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de tips Sil! Ik ga ze zeker opvolgen!!

   Verwijderen
 3. Prachtig gelukt, ondanks de regen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk he om de tuin zo tot leven te zien komen, iedere dag zie je wel weer iets nieuws!!

  fijne dag!
  lieve groet van Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi Trudy maar als het mooi weer is hebben jullie vast wel een Fleur in de tuin! (je dochter woordgrapje)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. woooowww moooii !
  geweldige tuin heb je !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er prachtig uit. Alle blauwe hortensia's die ik heb gekocht zijn door de jaren heen roze gaan bloeien. Bij ons in de buurt zie je alleen maar roze/paarse dus het zal aan de grond liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi hoor, alles is al veel verder dan bij ons.
  Geniet ervan, ranonkels vind ik ook lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De tuin is met die regen ontzettend opgefleurd.
  Bij ons ook.
  En wat leuk,hoe je dan ziet,hoe alles weer uit komt.
  Je hebt een leuk rondje in je tuin gemaakt,Trudy.
  Trouwens,wat een schitterende tuin.

  Ik heb ook weer meegedaan,met Fleur en kleur,maar deze keer met een heel ander onderwerp.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje, wat heb jij al een hoop kleur in de tuin! Mooi zeg!
  Enne... nog even over je vorige post...suffie...had 'em nou gekocht! Je bent toch nog geen 80! Ik ben ook al 45 (ahum), maar deze kleurtjes komen echt m'n kast wel in hoor! Voor het gemak met een paar ballerina's en voor net met een pump. En toch juist een compliment als je dochter 'em wil lenen! Luister volgende keer maar naar je mannetje hoor!
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Groen is ook een kleur hoor !!! Wat een prachtige tuin hebben jullie zeg.
  Fijne dag nog,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige tuinfoto`s,maar wit is toch wit,ik weet alleen dat blauwe roze worden als ze niet in zure grond staan en als je dan blauw wilt houden,je er kali aluin bij moet gooien,is het ene boompje een malis,of zijn het meer besjes om te zien,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...