donderdag 19 april 2012

Vandaag en morgen...

Bijna tien voor negen is het inmiddels, en er zit voor mij alweer een dag op, zo lijkt het. Jan's wekker ging vanochtend om kwart over vijf en Mirte en Junior stonden om half zeven op. Nu zijn ze allemaal alweer lang de deur uit.

Jan heeft vroege dienst. Junior werd om kwart over zeven opgehaald met de bus en Mirte ging richting station. Zij gaat vanuit school vanmiddag rechtstreeks door naar zus in Nijmegen. Daar gaan ze vanmiddag even shoppen en gezellig eten met ook nog een vriendin van Fleur en daarna blijft Mirte bij Fleur slapen.

Om dan morgenochtend mee te lopen met de vriendin van Fleur. Zij doet geneeskunde in Nijmegen en heeft sommige vakken hetzelfde als bij biomedische wetenschappen. En dit is nu net een studie die bij Mirte nog in het lijstje staat van studies die nog kans hebben. 's Middags loopt Mirte dan weer met een ander meisje mee die ook biomedische wetenschappen studeert.


plaatje van www.


Morgenmiddag hebben wij een meeloop-ouderdag bij Fleur's studie. Jan moet morgen vroege dienst draaien en neemt dan iets eerder vrij. Ik ga met de trein richting Nijmegen, gezien mijn autootje dan ook door Jan in gebruik is genomen.

Eerst hebben we dan een lunch, dan een paar meekijkcollege's en daarna nog een rondleiding op de Campus. Lijkt me heel leuk, gezien je toch niet zo snel een kans hebt om in het leven van een 19jarige dochter mee te kijken... En na afloop proppen we ons samen in het groene autootje en rijden we vrolijk weer terug...

Maar vandaag... vandaag heb ik rust. Gisteren de boodschappen binnengehaald, vanwege de ik-had-toen-nog-een-autootje reden en ik moet vandaag alleen nog even wat poetsen in huis en maar voor drie ("Wen er maar vast aan mam" zei Mirte) mensen eten koken. Ik ga maar eens snel aan de slag. Zou maar zo kunnen dat ik dan vanmiddag nog eens eventjes tijd heb om mijn hobbyspulletjes weer eens uit de kast te halen.

Wens ik jullie nog een hele fijne dag toe en tot schrijfs!!

15 opmerkingen:

 1. Leuk om morgen bij Fleur mee te mogen kijken. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt het maar druk met je gezin zeg. Ik hoop dat je vandaag lekker de tijd voor jezelf neemt en gaat hobby'n. Veel plezier en fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat eengeregel hé-hoe ervaar je een man in ploegendienst? Mijn man heeft er "last" van. Zijn ritme is echt in de war na de nachtdienst en wordt er eigenlijk ziek van-zo zwaar is het soms. Hij functioneert soms als zombie. In het najaar mag hij een belangrijke bijscholing doen om zo misschien los te komen van de ploegen. En wat een "knappe" studie gaat je dochter doen-daar mag je trots op zijn. Vorig jaar waren we getuige van een afstuderend arts en dat was heel bijzonder. Veel plezier bij het "kijkje" In het leven van je dochter. xxx Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan zit al 25 jaar in de ploegen. Momenteel is dat 2 vroeg, 2 laat en 2 nacht en daarna 4 dagen vrij, waarvan ie de eerste slaapt tot een uur of drie ´s middags. Wij zouden niet anders willen, hoor. Het heeft voor ons een hoop voordelen. Jan had ooit de mogelijkheid tot verder studeren maar zag daar vanaf. De kinderen waren toen nog heel klein en als hij die studie had afgerond zou hij in de dagdienst komen. Goed, je verdient meer als je een hogere opleiding hebt, maar dat werd teniet gedaan door het feit dat de ploegentoeslag er dan vanaf zou gaan... Jammer genoeg gaat de fabriek waar ie werkt sluiten eind 2013, dus er moet dan gezocht worden naar ander werk. Nu nog niet, hij heeft straks recht op een goed regeling, en als ie eerder gaat vervalt dat. Maar orriënteren mag natuurlijk al wel. Spannend hoor!

   Verwijderen
 4. Heel veel plezier morgen met de meeloop-ouderdag.
  Zo'n mogelijkheid moet je met twee handen grijpen ;-)
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk,de meeloopdag voor ouders.
  En ja,zo vliegen de kids de deur uit,geleidelijk.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellig om bij je dochter te kijken. En veel plezier met je rustige dag. Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Trudy,
  Lijkt me heel bijzonder om zo een keertje mee te lopen en te zien wat je dochter zoal doet op colleges en zo...
  Heb je inmiddels een fijne vrije dag gehad?
  Dan wens ik je ook alvast een heel fijn weekend en genieten hoor, morgen...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent volgens mij echt een goeie moeder. Ik hoop dat je er van geniet en er een leuk blogje over schrijft. Ja, apart hè ... zulke grote kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Trduy,

  Ben je er nog aan toegekomen om met je hobby bezig te gaan?
  In ieder geval heel veel plezier vanmiddag en alvaste een fijn weekend!

  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee eigenlijk niet : ( Er was nog was op te hangen en op te ruimen en het schoonmaken duurde ook net iets langer dan gepland en toen kwamen de Jannen alweer thuis en : (

   Verwijderen
  2. Ha, zo gaat dat bij mij dus ook altijd :-)

   Groetjes,
   Thara

   Verwijderen
 10. Leuk zo'n meeloop-ouder dag, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Pfff pittig allemaal. En heb je nou bij studies dus ook al dat je als ouders steeds moet komen kijken?!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, niets moet... maar die kans liet ik niet lopen!!

   Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...