maandag 16 april 2012

Koffie?

Hee, leuk dat je even bij me langs komt! 't Is nét koffietijd, wil je ook een bakkie? Nee, ik heb er eigenlijk niets bij. Ben aan de lijn, vandaar. En het heeft voor mij alleen al effect als ik de zoetigheid laat staan. Scheelt me in een week of 3 al zo een kilo of 4, dus da's de moeite waard tóch?

Ik had net het eten voor vanavond al voorbereid. Keek even in de vriezer en kwam deze steaks tegen:
Haalde ik vorige week bij de Aldi en die zijn zó lekker! Eventjes een minuut of 6 bakken en klaar! Vanochtend schilde ik er nicolaatjes bij. En die kookte ik even voor:
Omdat ik ze al in partjes had gesneden hoefde dat maar een minuutje of 5. Daarna deed ik er toen ze nog uit stonden te stomen aardappelkruiden bij:
en vanavond hoef ik ze alleen maar even een goudbruin kleurtje te geven in de pan.

Erbij eten we witlof. Salade dan hè. Ik vind het altijd makkelijk om de vulling van te voren klaar te maken. Dit is het geworden:
Vanavond nog even in reepjes gesneden witlof erdoor en klaar! Junior lust dit helaas niet dus voor hem heb ik een schaaltje apart:
Heerlijk dat ik hier al zover mee klaar ben. Ik ben overigens dol op koken hoor, maar onder tijdsdruk maak ik er weinig van. Vandaar dat ik het zó oplos. Oh, had ik je trouwens de kookstandaart al laten zien die ik zaterdag bij Ria kocht? Nee? Nou kijk:
Mooi hè? En dan mijn favoriete kookboek van Jamie erop, de kookrevolutie, en het plaatje is compleet! Maar genoeg over koken...

Ik heb vandaag lekker even de tijd om wat aan mijn haakwerk te doen. Ik heb een paar oude kussens op mijn banken liggen en die kunnen wel een pimpbeurtje gebruiken dacht ik zo. Dus maakte ik een megagranny voor ééntje:
Ik heb 'm even naast een "gewone" gelegd, kan je de maat ongeveer zien. Tsja, gewone tussen aanhalingstekens, want ik moest weer even uit de ban springen, al is het dan maar tijdens het haken:
Ik liet de kleurtjes niet gelijk lopen met het patroon... Maar ik gebruik 'm wel gewoon hoor, voor een kussen. Al is het maar om recht te doen aan mijn lijfspreuk: "'t Is niet perfect, maar ik ben er heel gelukkig mee!!" Want ik ben echt van mening dat als wat meer mensen er zo over zouden denken, het leven een stuk simpeler zou zijn!

Oeps... is het zó alweer 11 uur... Leuk dat bloggen hoor, maar eigenlijk moet ik nodig aan de poets en aan de was. Drink je koffie nog maar even rustig op hoor, heb ik nog eventjes een reden om nog lekker te zitten ; )

20 opmerkingen:

 1. nou,niet alleen de koffie...;-)
  wat ziet dàt er lekker uit zeg dat eten van jou!
  eet smakelijk alvast!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het water loopt me in de mond bij het zien van jouw saladevulling. Mmmm. Bedankt voor de koffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik was al aan het koffiedrinken bij mijn vriendin hier in het dorp! Maar ik kom morgenochtend even bij je een bakkie doen hahha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er lekker uit, en een goed idee om ook es te doen. Bedankt voor de tip dus!
  Fijne dag! Groetjes, Maaike (frisse rommel)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. MMh-heb net manlief je steaks laten zien-hij haalt de boodschappen bij de A-dank voor de tip. Dat wordt een lekker maaltje vanavond-en die spreuk van jou-daar ga ik nog iets mee doen-helemaal goed-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik doe ook een beetje aan 'de lijn' voor het ogenblik. weet je, zo veel paaseitjes verorberd de laatste dagen (de Paasklokken waren gul geweest dit jaar!)! veel hoeft er eigenlijk niet af hoor, 1 of 2 kilootjes maximaal, dus dat valt nog mee. maar een bakje koffie laat ik niet hoor, daar verdik je toch niet van? .... tenzij je enkel koffie kan drinken vergezeld van een stukje zoetigheid natuurlijk! ;-))) het witloofslaatje ziet er heerlijk uit! smakelijk!!!;-))))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. :-) t is al vij half vier, maar t ziet er evengoed heerlijk uit die steaks...k zal ze eens halen voor het vleesch-etende volk hier in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik krijg gelijk honger ;-) gauw aan de kook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Meid...wat eet je lekker vandaag!!
  Ik weet soms gewoon niet meer wat ik moet verzinnen.
  Dus...als ik bij de Aldi kom,het ziet er heerlijk uit!!
  Je haakwerk word helemaal leuk,word lekker vrolijk op je bank straks met de nieuwe kussentjes!!
  Nou,eet ze voor straks!!

  Groetjes Petra,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is geen koffie tijd meer ,maar uhhh kan ik dan wel mee eten? mmmm wat ziet dat er heerlijk uit
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet dat er even lekker uit.
  En je haakwerk is ook prachtig.
  Het is lang geleden,dat ik iets gehaakt heb.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er lekker uit, hopelijk was het dat ook!
  Mooi haakwerkje!

  Groeten Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Huh??? Een kilo of vier??? Hoe doe je dat. Als ik zolang de zoetigheid laat staan, mag ik blij zijn als er een kilo af is. Toegegeven dat ik me een enkele keer tegoed doe aan een beetje ships ... dat zal vast het probleem wel zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien at ik net wat meer zoetigheid dan jij... en nee, chips eet ik ook niet momenteel, hoogstens een paar nootjes voor de gezonde vetten...

   Verwijderen
 14. Ah, wat een mooie lijfspreuk. Dat zou ik ook eens wat vaker moeten denken. Bij mij moet alles altijd perfect (sterrenbeeld Maagd, dan krijg je dat). Ik word er zelf wel eens moe van. Maar je eten ziet er heerlijk uit!
  Groetjes, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het ziet er heerlijk uit. Heeft het gesmaakt? Voor koffie kun je mij wakker maken, dus graag....

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 16. MMM. Dat is lekker. Daar kom ik gezellig voor aanschuiven. Alleen........... ik lust geen koffie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh geeft niet hoor Monique... Hier thuis ben ik de enige die dat drinkt, dus er is ook altijd thee!!

   Verwijderen
 17. Koffie drinken doen we hier de hele dag. Schuif ik gezellig een keer aan. Groeten!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...