zondag 22 april 2012

Aan de knutsel...

Poeh poeh, hoe moet ik beginnen vandaag... geen idee. Nou ja, dan laat ik de toetsen het werk maar doen...

Schreef ik van de week op mijn andere blog dat ik nu wel zo´n beetje klaar ben met opruimen en tuin en dat ik dus tijd voor leuke dingen had, die dag kwam het er niet van.

Tsja, was, koken, schoonmaken, en natuurlijk nog het dagelijkse opruimen hielden me lekker bezig die dag. En als je daar dan mee klaar bent en alvast de thee op gezet hebt, want de Jannen kwamen thuis, en je dan op de bank geparkeerd hebt met je laptop (jaaa, ik kan jullie natuurlijk ook niet verwaarlozen...) lijkt het nét of je er de hele dag al zit als de mannen thuis komen. Ze moesten eens weten...

Maar van hobby´s, daar kwam niets van. Want oh ja, de wasmachine zat ook nog vol. En ach, ´t is maar beter om dat  meteen maar even in de kast te leggen, dat opgevouwen goed. Als ik het in de mand laat liggen moet er nét weer iemand dat onderste shirtje hebben, zal je altijd zien. En daar wordt de stapel niet beter van...

Maar goed, inmiddels was het zondag en vanochtend schoot ik maarzo flink op met de werkjes van vandaag. Honden uitlaten, afwasmachine leeg, wassen (ja, gaat altijd door helaas) eten voorbereiden en stofzuigen. En oh ja, tussendoor kwam Jan uit bed, even koffie mee gedronken, maar die moest iets eerder weg naar z´n werk, om onderweg nog even een mogelijke opvolger voor mijn groene autootje te bekijken ( werd ´m niet trouwens). De kinderen waren even weg op geheime missie (andere oma leest nu ook mee dus we houden het even nog geheim).

En zo kwam het dat ik vanmiddag een paar uurtjes over had. En ook nog een aanhanger vol met takken van de leilindes:
En tsja, daar moet je toch wat mee ; ) Dus zette ik een stoel in een zonnig hoekje in de tuin en ging ik aan de slag. Beetje bemoeilijkt door de honden, die probeerden de takken elke keer weg te pikken, maar ach, dat mocht mijn pret niet drukken...

Na een half uurtje had ik dit resultaat:


'k Heb 'm bewust een beetje rommelig gedraaid, vond ik weer eens wat anders...

En toen ging het regenen. Dus ik verplaatste mijn werkveld naar boven en in mijn hobbyhoek knipte ik een aantal takken in stukjes. Ik had met de kerst in de kringloop een hele grote strokrans gekocht en die plakte ik vol met stokjes:


Zoals je ziet heb ik ze meteen maar een mooi plekje gegeven buiten. Mijn middag is vind ik goed besteed. En jij, kwam je ook toe aan leuke dingen vandaag??

13 opmerkingen:

 1. Jouw middag was zeker goed besteed, wat een mooie kransen, lekker naturel daar hou ik van! Het was ook echt knutselweer he? Fijne avond nog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kransen gemaakt-met name het rommelige effect van de 1e vind ik nou net goed. Prachtig aan het luik-bij zo'n oud huis heeft het toch een extra effect-xxx-Sil PS.Ik ga nog even aan de schilder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Creatief hoor. Ik ben alleen met letters bezig geweest. Boek, blog en crypto.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh.... Trudy, wat maak je mooie kransen. De eerste vind ik erg mooi. Juist het 'rommelige' spreekt mij erg aan.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind ze heel erg leuk!!!Ik heb een boek uitgelezen, en ik heb een sjaal afgebreid ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is wel een heel creatieve middag geweest.
  Ik vind ze allebei erg mooi Trudy :-)
  Op het moment kom ik nergens aan toe maar dat komt wel weer.
  Fijne avond !!! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn ze prachtig geworden!!
  De takken van onze leilindes zijn allemaal al afgevoerd maar volgend jaar weet ik nu wat ik er mee ga doen!
  Vandaag waren we op verjaardagsvisite bij mijn moeder en daar ben ik gisteren voor aan de knutsel geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou... eh... nee niets hobby-achtigs... maar eigenlijk is mijn werk ook mijn hobby, dus op zich ben ik vaak creatief bezig.

  Ik vind je kransen prachtig geworden en mooi bij die luiken!! Leuk dat lieve hangertje in de stokjeskrans!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt heel mooi geworden,je kransen.

  Ik ben bij onze zoon geweest.
  Was erg gezellig,bij zijn kattenfamilie.
  De drie kittens spelen dat het een lieve lust is.
  En hun moeder doet af en toe mee.
  Zo leuk om naar te kijken.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Grappig, ik heb zaterdag ook een krans in elkaar gedraaid, van de takken van de clematis. Daar wil ik nog iets in hangen. Misschien zie je 'm dan nog voorbijkomen op mijn blog.
  Die stokjes zijn ook leuk, ik heb ook nog 'n strokrans liggen, goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het stukje na die tweede alinea zo leuk! Echt humor. je zit natuurlijk ook de hele dag op de bank met je laptop ... En je verwaarloost ons niet hoor :-)

  Mooie kranzen! Knap werk en heel apart. Gisteren was een heerlijk rustig dagje. Jeugzondag, dat betekent dat de kinderen met de jongeren van de kerk aten, en praatten ... Niet thuis waren 's-avonds. Wij waren heerlijk saampjes. Dat is ook wel eens goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weet je Ladybird ik word al jaloers op je als ik alleen maar een foto van je ramen zie. Ik wil ook zo een huis met luiken.
  Wat leuk om materialen uit je tuin of omgeving te gebruiken he? en zo bezig te zijn met je woning nog gezelliger te maken. Wij zaten gisteren in de tuin, brrrr, best koud maar wel zonnetje, en dan maken we planeetjes over planten die we nog willen kopen. ik MOET lavendel in de tuin en die we hadden is niet goed de winter doorgekomen, oh en geraniums. Allemaal planten die mij aan mijn zuid-Frankrijk doen denken.
  Ik snap echt niet dat er mensen zijn die maar constant op pad zijn van hot naar her en nooit eens met hun huis bezig zijn. Het is juist zo leuk. dikke knuffel van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En zo blijf je bezig. Ik was op zondag uit, uit principe. En geloof me, het is heerlijk rustig! Toch even geen 'moeten'!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...