vrijdag 13 april 2012

Wat eten we vandaag??

Geen idee nog. Dat hangt hier thuis vaak van verschillende dingen af. Moet Jan werken of eet ie thuis, hij zit in de ploegen en er zijn dagen dat ik dan met 2 kinderen aan tafel zit, waarvan er één, Junior een hele moeilijke eter is. Dus voor hem kook ik een beetje naar z'n mond. Ik ben altijd van het feit uitgegaan dat eten voor kinderen leuk moet zijn. Je eet maar wat je lekker vind, als je er maar niet over zeurt.

Bij de meisjes leidde dat eerst tot wat voorzichtig zijn, maar hoe ouder ze werden, hoe meer ze probeerden. Nu eten ze bijna alles. Dus ik dacht maar zo dat dat bij Junior ook zo zou gaan. Nee dus. Oké, sinds het medicijngebruik en kookles op school gaat het wel ietsje beter, maar nog niet om over naar huis te schrijven. Ik zit met het idee in mijn hoofd om 'm thuis ook meer te betrekken bij het koken, misschien helpt dat.

Maar ik dwaal weer eens af. Ook hangt de keuze van het menu af van of Mirte moet werken. En hoe laat. En of Fleur die dag thuis komt. En hoe laat. Als dat allemaal niet zo goed op elkaar kan worden afgestemd, en we dus in drie etappes eten is het handig om een pan eten te maken dat kan worden opgewarmd. Macaroni, spaghetti, bami of soep met b.v. een hartige taart.

Heb ik wél geluk en zitten we met z'n vijven aan tafel dan kan ik gaan voor salade, een gebakken aardappeltje erbij en vis of een stukje vlees. Gezellig vind ik dat. Of Lekker brood bakken bij de soep, soms gevuld of in de vorm van een pizza, ook niet gek.

Ik doe 1 keer in de week de boodschappen. En je kan je voorstellen, met zo'n impulsieve menukeuze, dat ik dan gevarieerd insla. Zoals met de groente b.v. spitskool, broccoli, witlof, courgette, prei en  worteltjes, zowel rauw als geroerbakt te gebruiken. Nee, gekookte groenten eten we hier zelden. En elke week gaan er hier wel een stuk of wat komkommers, tomaatjes, bosuitjes e.d. doorheen. Mirte neemt graag wat rauw mee naar school en de rest verdwijnt in salades.


plaatje van www

Ook fruit is hier favoriet. Een appeltje in de salade is lekker, maar er gaan momenteel ook zo een stuk of 15 sinaasappels door ( Ik ben aan de lijn, maar fruit eet ik wel!). En ook kaas of kipreepjes verdwijnen in salades.

Als vlees gaan hier kipfilet of gehakt heel goed. Soms een gebraden steak of vis, gebakken of in de oven in bladerdeeg, altijd handig in huis te hebben.

En nu me toch maar eens verdiepen wat vandaag op tafel te zetten. 'k Ben even vergeten of Fleur nu voor of na het eten thuis kwam, nou ja, anders houd ik daar gewoon maar rekening mee. Jan eet wel thuis en Mirte moet om half zes eten. Dat wordt dus om kwart voor vijf aan tafel met z'n allen. Zijn we wel gewend, lekker vroeg. Niets mis mee.

Wat zal ik doen? Ga ik voor een geroerbakt wereldgerecht of toch voor soep? Ik denk toch het eerste maar... En jullie: succes vandaag weer met de menukeuze en voor vanavond: Eet smakelijk!!!

12 opmerkingen:

 1. Ik hou ook van vroeg eten, is de avond lekker lang en de kleine meid nog fit genoeg om gezellig mee te doen aan tafel. Gisteren lag ze bijna met haar hoofd in haar bord te slapen, zzzzzz. Voor ons vanavond soep van restjes. Zaterdag is boodschappendag dus op vrijdag gooien wij alle restjes in een pan water; jummie!!! Eet smakelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij eten op vrijdag standaard hamburgers, die ik maak van rundergehakt en gril in de oven.

  Op woensdag kook ik altijd iets wat gemakkelijk kan worden opgewarmd, want dan eten we al tussen de middag warm, en de oudere kinderen 's avonds.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gaan vanavond voor vis, frietjes en worteltjes. Eet smakelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch benieuwd wat het wordt vanavond...
  Bij ons zijn ze best kieskeurig, maar idd als ze ouder worden gaan ze meer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Elke dag weer een moeilijke vraag: wat eten we vandaag? Boodschappen doen vind ik niet erg, maar een lijstje maken en een hele week vooruit denken... pff.... Nou ja, ben benieuwd wat het wordt bij jullie, wij eten frietjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Frietjes eten wij op zaterdag, vaste prik!

   Verwijderen
 6. Zelfgemaakte pizza! eet smakelijk en wij eten ook vroeg nu het kleine vriendje smiddags niet meer slaapt.
  kwart over vijf half zes. Dat betekent in de praktijk dat ik na de koffie het eten ga doen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga vandaag ook maar lekker inslaan. Vooral fruit. Groenten eet ik veel maar fruit niet. Als je dan op de markt ben op bij een turkse groentenboer krijg ik altijd wel ideeen. Ziet er zo lekker uit. Liefs en fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. tiens, zou ik eigenlijk wat vaker moeten doen: de groenten niet koken, dus in een slaatje verwerken, lekker rauw!
  en hier wordt ook vaak in 'shiften' gegeten, niet altijd eenvoudig, daarom zijn éénpansgerechten wel handig. en we eten ook heel veel soep en erg veel fruit, ook wel gezond dus! smakelijk eten! groetjes, Hilde ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mmmmm ik ben een soepliefhebber, daar kun je zoveel mee doen!
  Eet smakelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Rauwe groente vind ik ook het lekkerst.
  Maar roerbak groente ook.
  Roerbakgroente,met stukjes gehakt en daarbij couscous,is ook heel lekker samen...probeer het maar eens,Trudy.
  En dat is heel snel klaar.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tjeetje eerlijk gezegd,ben ik blij dat ik dat niet hebt haha,gewoon simpel met zijn 2en,ik wens je een fijn weekend,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...