woensdag 23 mei 2012

Dit kleurt mijn dag!

Wat mijn dag kleurt vandaag? Nou, boodschappen doen. Ik ging vandaag even een dorpje verderop. Dat hád zo z'n redenen. In dat dorp zit de Appie en ik ben altijd dol op de Allerhande. Leuk blad volop inspiratie vind ik dat. En als ik er dan heen ga neem ik er niet eentje mee, nee, een hele stapel! Eén voor buuf, één voor zus, één voor nichtje, één voor schoonmoeder, één voor vriendin, één voor kennis en oh ja, ook nog ééntje voor mezelf!

Die van buuf zit al in de bus, de rest ligt nog in mijn groene autootje te wachten tot ik ze wegbreng. Maar nu even niet... Want eerst ga ik even verder met vertellen wat ik nog meer uitspookte vanochtend. Ik reed het dorp in en ik kwam langs de kringloop. Oei! Zo lang vermeden maar nu mocht het wel weer een keertje vond ik... Nou, ´k heb er geen spijt van! Kijk eventjes mee:






Hier ga ik lekker mee aan de knutsel. De bloem van schelpen vond ik zo leuk, alleen het leertje wat minder. Ik ga er denk ik een fijne ketting van pastelkleurige kraaltjes aan maken. En de houten kettingen pruts ik uit elkaar. Mooi materiaal voor een leuke sleutelhanger, of boekenlegger of zoiets. Die inspiratie komt vanzelf...




Hoe vind je m'n keteltje? Nou, ik ben er helemaal blij mee. Vind je het niet top hoe ie kleurt bij mijn pannetje? Die ik trouwens heel vaak gebruik. Ik kocht 'm destijds voor de sier, maar er zijn al heel wat soepen en stamppotten in gekookt!

Maar dit vind ik wel de klapper van de dag:


Vanaf dit plekje zit ik nu te schrijven. Kán slechter, tóch?

(Kijk eventjes helemaal rechts op de foto...) Ik kom de kringloop binnen en daar staan een stuk of wat ventilatoren te blazen in de winkel. En ik dacht : "Hee! Da's nu typisch iets voor ons. Het is mometeel best heet in de slaapkamers. Er is maar één ventilator in huis, die Jr. ingepikt heeft...". Dus kocht ik er twee en daar was ik 16 euries voor kwijt. Gelukkig had ik nog een bon van een tientje, dus voor 6 euro slapen wij weer lekker vannacht! En Mirte kan wat koeler aan de studie voor de laatste loodjes.

Vandaag gaat Mirte voor Duits en biologie. Morgen nog Engels en dan volgende week dinsdag als afsluiter scheikunde. En dan... dan heeft ze vakantie! Zij niet alleen, ook Jr. is nog een weekje tussendoor vrij volgende week. Wat een heerlijk vooruitzicht... het kleurt mijn dag. Voor nog meer gezellige kleurtjes kan je trouwens eventjes hier klikken. Bij Veronique is het altijd heel gezellig.

Fijne dag allemaal, en houd je hoofd koel!!



12 opmerkingen:

  1. Dol op jouw keteltje en succes voor Mirte!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik duim voor alle examenkandidaten, dus ook voor Mirte.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie vondsten; je ketel vind ik prachtig!

    Groeten en wens Mirte succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier is jongste vandaag ook bezig met biologie.
    Mooie aankopen, vooral die ketel in voetbalkleuren :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke kringloopvondsten, het keteltje is inderdaad helemaal geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mijn vriendin zou jaloers zijn op jouw ketel!
    Je bent prima geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je hebt goed je slag geslagen,zeg.
    Dat keteltje vind ik zo leuk.
    Past helemaal bij het voetbalgebeuren
    dat er aan zit te komen.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Veel succes voor Mirte, en wat een toffe keukenspulletjes heb je. Geweldig al die oude dingen, dat verveelt nooit he!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Trudy,
    Een heel geslaagd tripje dus. Mooie kettingen, fantastisch keteltje en twee heerlijke ventilatoren...
    Voor Mirte heel erg veel succes gewenst met de examens. De laatste loodjes hè...?
    En voor die twee een heel fijne vakantie gewenst, jij zult er ook van genieten Trudy, dat weet ik zeker.
    Ik wens je een heel fijne avond,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk uitje vandaag...en dan met het warme weer. Het emaille keteltje is erg leuk!! Spannende tijd dus voor Mirte, wens haar maar veel succes! Lieve groet Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh die pan en ketel zijn echt fantastisch!!!!! Succes Mirte met de laatste examens!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. haha, leuke spulletjes heb je op de kop getikt zeg. binnenkort hebben we hier ook ventilators nodig denk ik, het begint al aardig op te warmen de laatste dagen, heerlijk hé!
    goede examens voor de studenten! groetjes, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...