zondag 9 september 2012

De Siepelrit.

Siepels zijn uien, dat weet ik wel. Maar waarom de tocht van gisteren zo heette, geen idee. (Oogsttijd misschien??). Ik ben op het moment nog redelijk blond (het kleurtje staat al klaar in de kelder, nu nog wat minder zonnig weer...) dus misschien is dat wel de oorzaak...

Maar goed, de Siepelrit dus. Jan zit bijna dagelijks op het forum van de mensen met ook een Volkswagen camper. Een type T3. Hij heeft het daar erg naar z'n zin. Er wordt natuurlijk ook veel slap ge-ouwe..... , dat wél, daar zijn mannen ook heel goed in kan ik je vertellen.

Maar op z'n tijd geven de leden elkaar adviezen over de meest uitlopende onderwerpen. Met één onderwerp centraal. De T3. Of het nu gaat over technische mankementen, plaatsen waar je mooi kan staan met je trots, of vakantieverhalen, het maakt niet uit. Zelfs voor vervoer van spullen kan het forum uitkomst bieden. Dat ondervonden wij afgelopen week nog...

Er kwam een vraag op het forum, wie er misschien een zijkant van een luifel mee kon nemen naar de Siepelrit. Vanuit Arnhem. Nu ligt Arnhem op de route van en naar Jan's werk dus dat liet ie zich geen twee keer zeggen. Op een middag was ie later thuis dan anders. Hij was even langs geweest en tsja, als je dan zo'n gemeenschappelijke interesse hebt als de mooie bolide's, wordt het snel wat later...

Dan kwam de vraag of er iemand misschien 2 stoelen mee kon nemen vanuit Maasbrecht. Of ach, eigenlijk kon het ook vanuit Nijmegen. Nou, Jan werkt in Nijmegen, dus dat was ook geen punt! Hihi, hij kan zó een koeriersdienst beginnen!!

Gisteren om 11 uur 's ochtends werden we in Assen verwacht. Op de parkeerplaats van de grote M. Leuk, als je daar zo aan komt rijden en er staan al een paar van die prachtige exemplaren:


Wat ís het toch mooi op de weg hè, met al die Volkswagens...

We stapten uit en we stelden onszelf voor. Het voelde al snel goed. Gezellig allemaal. Er kwamen later nog meer mooie bussen aangereden, en daar zaten ook de mensen bij waarvoor Jan de "handel" bij zich had. Meteen maar eventjes overladen:


Douwe's zoon hielp Jan goed mee met het sjouwen van die zware stoelen!

Nog een poosje gewacht op de laatkomer, Paul, die moest ook helemaal uit Amsterdam komen ; ) en dan kon de rit beginnen:


Beetje stofhappen onderweg, maar ach, dat kon de pret niet drukken..

Al snel was het tijd voor de eerste stop. De locatie was op een parkeerplaats bij een horecagelegenheid:

Erg gezellig. Wij hadden op de heenweg nog een krentenbrood bij bakker Bril in Voorst gescoort, die ging er gelukkig goed in bij de meeste medereizigers. De medereizigers die ook soms genoeg zelfspot hadden, getuige deze sticker:


De tekst eronder: "als ik Mercedes wil rijden, bel ik wel een taxi...

Toen we al eventjes op de parkeerplaats stonden kwam de eigenaar van het restaurant even polshoogte nemen. Hij was getipt en moest hier het zijne van weten. Zelf was ie ook zeer geïnteresseerd in Volkswagenbusjes, sterker nog, hij heeft zelf ook een prachtig exemplaar:


Een T2, de voorganger van onze campers, ook niet te versmaden, tóch? 

Het brood was op, de koffie ook en de honden waren uitgelaten. We vervolgden onze route weer. Ik heb genoten! Wat ís het leuk, zo in een lange rij van 16 busjes door het mooie Drentse en Groningse landschap te rijden. Ook waren de gezichten van de mensen die we tegenkwamen de moeite waard. Eerst verscheen er een beetje verbaasde blik op, vervolgens kwam er een brede grijns tevoorschijn. Soms zwaaiden we even gezellig, je voelt je nét de koningin ; ))

De tweede stop kwam in beeld. Mooi, zo langs het water. De plaatsen waren leuk, écht niet te filmen! Of tóch wel, Menno...


Onze cameraman hád er wat voor over hoor...

Maar je kan je er ook iets bij voorstellen, als er zulke prachtexemplaren mee rijden:
Jammer genoeg eindigde hier de rit voor ons. Het was half 4 en wij moesten nog 2 uur rijden terug naar huis. Daarna ging Jan slapen, er volgde nog een nachtdienst voor hem. Afscheid genomen en toen we de brug over waren vingen we nog nét een glimp op van alles wat de dag de moeite waard maakte:
Voor de mensen van het forum die dit verslag ook even mee lazen: Bedankt mensen voor deze geslaagde dag. En als er weer iets georganiseerd wordt zijn wij zéker van de partij!!

16 opmerkingen:

 1. Ik kan me goed voorstellen dat jullie enorm hebben genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg leuk verslag...dit lijkt me inderdaad een echte genietdag,ook al omdat je in een groep meerijdt,van gelijkgestemde zielen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Trudy,
  Wat moet dat geweldig geweest zijn. Heerlijke dag met een heerlijke rit met gelijkgestemden. Genieten met een heel grote G neem ik aan... Prachtig weer ook. Ik ben gek op dit soort evenementen. Een paar jaar geleden hebben wij een motortour gedaan vanuit Rilland Bad, bij de Belgische grens. Met zo´n 35 oude, klassieke en nieuwere motoren reden we daar rond. Super om aan mee te doen. Ik wel achterop hoor... haha...
  Heel leuk dat we zo even mee mochten.. Ik heb genoten.
  Ik wens je alvast een heel mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super gaaf truud-die volkwagen collecters items-echt gaaf-het lijkt me echt een wereld op zich en mooi dat ze elkaar zo matsen-fijn dat jullie hebben genoten. Een mooie week gewenst met hart&ziel door Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat moet een leuke dag geweest zijn!
  Het ziet er tenminste heel gezellig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy en uiteraard ook Jan, het was leuk kennis te maken met jullie en de bus. Hopelijk volgende keer ook een overnachting met de bus?

  Groeten, André

  PS. nog bedankt voor het meenemen van de luifelzijwand, hij paste trouwens perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Dré dat gaat goed komen, ik zag op het forum het volgende weekend alweer geplanned staan. Gr. Jan.

   Verwijderen
  2. Hé wat doe jij op mijn blog ; ))

   Verwijderen
 7. Wat een gave dag is dat geweest en wat een grappig gezicht al die busjes bij elkaar! En het weer werkte ook nog eens perfect mee. Vandaag maar lekker nagenieten van deze bijzondere dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk zal dat geweest zijn zeg! Het ziet er in ieder geval erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het blijft ook iets unieks als je een oldtimer rit tegenkomt, of een hele sliert van dezelfde auto's. Lijkt me een hele mooie rit. Groeten! Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw! Dat was een heeeerlijke dag!! Echt genieten he met al die VW-liefhebbers onder elkaar!! Zo jammer dat Budel er niet meer is.. ken je dat? Dat was altijd HET evenement waar je (waar wij!) altijd elk jaar weer naar uit keken.. maar jammer genoeg ging dat dit jaar heel onverwacht niet door en volgens wat ik begrepen heb, helemaal niet meer. :(( Maar van zulke 'klein' opgezette evenementen zijn zeker ook heel leuk!! Lieve groet, Herma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En óf wij dat kennen! Jan ging ieder jaar zo'n beetje. Maar ik ben samen met de kinderen ook een aantal keren mee geweest. We hebben in de jaren heel wat Volkswagens gehad. Van Kever, Variant tot bussen. Een T1, T3, en later ook T4. Inderdaad jammer dat het niet meer bestaat. Jan zei net dat ook V.W. Euro niet meer bestaat. Volgens hem doordat zulke evenementen te groot werden... Zou dat? Nou ja, kleinschalig is het zéker ook heel leuk!!

   Verwijderen
 11. Wát gaaf !!!! Dat is pas écht genieten :-)
  Hahah en jaah siepels (hier in het oosten) zijn inderdaad uien !!!
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha, dat is grappig! Wij reden er langs die ochtend en hebben even bewonderend naar al die gezellige busjes gekeken :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...