vrijdag 7 september 2012

Sleeplabrador.

Ja, je wist niet dat dat ras bestond hè? Nou wij hebben er zo ééntje.

Toen Tukker nog een pup was sleepte hij ons door het dorp tijdens het wandelen. Ook tijdens de puppycursus was het niet minder. Ik kan me nog herinneren dat ik me toch een spierpijn had de ochtend erna! Dat was gewoon niet leuk meer.

Van alles hebben we geprobeerd. Van halty's (een soort tuigje dat om z'n kop ging, door z'n bek heen), gewone tuigjes in verschillende maten tot zelfs een strikriem. Helemáál niet leuk, maar ja, je moest wat. Meestal als we met z'n tweetjes Tuk uitlieten wisselden we af. Je word toch een beetje geirriteerd van dat gesleep en ook dat leidde bij Tukker weer tot nog harder trekken.

Bij de cursus hadden ze een oplossing. Tekens als ie trekt de andere kant op gaan lopen. Nou, ik weet het niet hoor, maar ík heb geen tijd om over een wandelingetje van een half uurtje een uur of drie te doen...

Dus wij stopten Tukker in de auto en reden ermee naar een losloopgebied. Dat wás het! Daar kon hij ongestoord zich compleet uitleven en helemaal voldaan tuften we dan weer terug.


Heerlijk de vrijheid proeven... dat ís het!!


Zo hielden we dat tijden vol. Snel eventjes uitlaten gebeurde los op een veldje achter ons hek. Dan ruimden we de uitwerpselen gewoon eventjes op, niemand die daar last van had. En voor het échte werk roepen we "BOS" en Tuk gaat uit z'n dak! Auto in en gáán!

De laatste tijd heeft meneer last van zijn heupen. Steeds meer. Het verschil van eventjes uitlaten achter en los gaan in het bos is te groot voor hem. Dus nu loop ik weer met hem door de woonwijk heen. Gaat prima! Tukker is nu 8 en een stuk bedaarder dan voorheen. Misschien zelfs iets té...

Sleepte hij ons vroeger door de wijk, nu moeten we hem slepen. Eventjes hier snuffelen en eventjes daar... Vooral als ons huis in beeld komt wordt ie heel eigenwijs. "Kóm nou Tuk" hoor je me dan geërgerd zuchten...

Ach ja, het is ook nooit goed... Maar feit is dat Tukker er nog is en ik stapel op hem ben. Sleeplabrador of niet!!

15 opmerkingen:

 1. Tja.. eerlijk gezegd heb ik niet zo veel met honden. Sorry! Maar als je met hem naar het bos kan, is dat wel weer heerlijk . Jammer dat dat niet meer zo gaat (begrijp ik). Bij mijn ouders hebben we ook bijna altijd wel 1 of twee honden gehad hoor maar daar kunnen ze op het hele erf rondlopen want daar is zoveel ruimte. Zelf woon ik op een flatje en dan vind ik het voor de dieren zelf zo sneu.. zo weinig ruimte voor hen. Ach, ieder z'n ding, toch!? Veel plezier nog hoop ik voor je/jullie met jullie sleeplabrador. :)) Xx Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kalmpjes aan doen nu dus met Tukker,zeker dat beestje niet overbelasten (maar dat zal met zo'n sleeplabrador wel niet mogelijk zijn zeker??)

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sommige problemen worden dus gewoon door de tijd opgelost. En dan heb je weer een nieuw probleem…

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken het wel hoor, zo'n sleeplabrador. Ik heb er zelf ook zo-eentje.
  Hij is nu op z'n ouwe dag wel wat bedaarder geworden, maar nog steeds als we gaan zwemmen moet ik me schrap zetten om te voorkomen dat hij me de IJssel insleurt voordat ik zijn halsband los heb gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach gossie een sleeplabrador,ik zie trouwens veel honden trekken,maar daar zijn toch cursussen voor,nu niet meer nodig natuurlijk,wat triest dat het nu minder gaat,lekker vertroetelen op zijn ouwe dag,lieve groetjes Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nu weer spierpijn zeker? Van het slepen? Maar ach, dat zul je er wel voor over hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi... nee hoor. Dan zou ik ´m letterlijk over de stoep hebben gesleept. En zo erg is het gelukkig ook weer niet : )

   Verwijderen
 7. ja, die beestjes worden ook een dagje ouder hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had vroeger een sleepgoldenretriever...
  Dus snap helemaal wat je bedoeld....maar wat zijn ze geweldig!!!

  lioeve groetjes Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sleeplabrador...HiHiHi.
  Ik wist meteen wat je bedoelde.
  Ik heb hier gelukkig nooit mee te maken gehad,altijd kleine honden gehad,die braaf meeliepen/lopen.
  Molly onze mops is helemaal een makkie.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. lol sleeplabrador ...
  spijtig dat het door een kwaal is dat ie nu minder sleurt maar 't maakt het uitlaten wel makkelijker voor jullie hé :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een grappig woord dat Sleeplabrador.Maar je moet dus erg veel tijd nemen voor Tukker .Soms even diep ademhalen en zoals je zelf al zegt ,blij zijn dat hij er nog is
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Guusje moet nu overal aan snuffelen en duurt ook 5 keer zo lang over een wandeling. Ik heb haar altijd los gehad maar omdat ze nu doof is en niet zo goed meer ziet raakt ze mij iedere keer kwijt en dan is ze in paniek. Aan de andere kant ontreord het mij ook hoor zo een oud bessie die t zo naar dr zin heb.
  Vroeger keek ik graag naar avro's service salon of de 5 uur show vond ik zo gezellig. Nu kijk ik nooit tv overdags maar ik kan me voorstellen dat t wel heel knus is zo een programma. fijn weekend en liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Trudy,
  Toch wel lekker dat je arm niet meer uit de kom getrokken wordt nu... haha... Wel weer heel vervelend voor Tukker dat hij zo´n last heeft van zijn heupen. Als het maar niet té pijnlijk gaat worden voor hem...
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het zijn ook heerlijke honden! En het ras is mij niet geheel onbekend hoor... wij werden vroeger met onze labrador zelfs van de cursus gegooid. Ze had daar de bijnaam Jojo en leidde alle andere honden af van het wél gehoorzaam volgen :-) Zo'n exemplaar als in Marley & me, maar dan een vrouwtje. Iets minder sterk, maar net zo eigenwijs! Heb jij die film gezien? Echt een must voor iedere labradoreigenaar.
  Die heupen zijn hun zwakke punt hè. Hopelijk kan Tukker nog lang blijven genieten van zijn loopje, ook al is het een korter en rustiger loopje!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...