zaterdag 1 september 2012

Huiswerk.

Met dat het nieuwe schooljaar voor Junior is begonnen komt ook het fenomeen huiswerk weer om de hoek kijken. Gingen we laatst al een boek scoren bij de bieb, er moet weer een boekverslag op tafel komen, dit keer zijn eerste toetsen alweer in aantocht.

Nee, een agenda heeft  Jan nog niet. Er is er eentje besteld van z´n favoriete tijdschrift, maar helaas heeft het één en ander wat vertraging opgelopen. Net als Jan zelf, als ie niet uitkijkt.


exemplaar van vorig jaar.


Dat de toetsen eraan kwamen, vertelde hij mij woensdag al. Dus mijn rug rechtte en ik zei een beetje fanatiek ( het is tenslotte examenjaar en een goed begin is... inderdaad...) dat ie het huiswerk wél even moest noteren en z'n boeken mee moest nemen.

Op school is een kluisje en de lerares heeft graag dat de jongens de boeken zoveel mogelijk op school laten. Kan zij tenminste les geven. Goed plan zou je denken. Maar...

Vrijdag tufte ik weer naar het station en Jan stapte in. "Alles goed gegaan?" was mijn vraag. "Ja hoor" antwoordde ie vrolijk . "Alleen... ik vergat mijn Engelse en Nederlandse boek.""Maar ach, dat Engels vraag ik wel ff aan een vriend (waar de computer al niet goed voor is...) en Nederlands... ik lees het toch maar alleen door, dus komt wel goed."

Tsja... het blijft Jan. Ik moet er toch weer aan wennen dat dit zijn manier van werken is. Gelukkig weet ie wél wat de rest van de week op het programma staat en hij gaat daar met oudste zus even een werkschema voor maken. Komt goed. Denk ik...

6 opmerkingen:

 1. Wat lekker herkenbaar dit.
  En vaak komt het ook weer goed.
  Succes dit komende schooljaar, niet alleen voor Jan...zeker ook voor jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Brrr ben ik vlij dat ik gen huiswerk meer hoef te doen. Al euh.... nou heel veel jaren niet meer. ;-) Hopelijk gaat het Jan jr. allemaal weer lukken dit schooljaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tuurlijk gaat dit helemaal lukken.
  Maar het is alleen weer even wennen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, dat komt me bekend voor. Ik stond er altijd op dat mijn jongste haar boeken wel mee naar huis nam en hield dan in de gaten dat ze niet vergat ze weer mee naar school te nemen. Dat ging wel eens mis. Het zou handig zijn als ze twee sets boeken hadden, maar ja, de kosten...
  Ze beweerde trouwens meestal dat ze geen huiswerk had en ze is geslaagd met behoorlijk goede cijfers. Dat gesjouw met boeken was dus eigenlijk gewoon overbodig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar! Succes dit jaar voor jullie allemaal!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...