vrijdag 21 september 2012

Gezinsuitbreiding...

Soms komen dingen totaal onverwacht. Vooral hier thuis gebeurt nog wel eens wat.

Gisterenavond zaten Jan en ondergetekende lekker te hangen op de bank. Half 12 was het inmiddels. Nu niet meer zo'n tijdstip dat je nog dingen verwacht. Niets was minder waar.

Klop klop op het raam. Onze deur zit helemaal achteraan het huis, dus de meeste mensen maken hier eerst via het raam duidelijk dat ze er zijn. Er stond een zoon van bekenden op de stoep. Jan liep naar buiten.

Bleek ie bijna een konijntje aangereden te hebben. Ging rakelings goed. Of dat beestje misschien van ons was. Nou nee, onze konijntjes zaten heel rustig in hun verblijven. Dus gingen de heren aan het vangen.

Het was een hachelijk avontuur. Bleek nog niet zo makkelijk te zijn, dat beestje te vangen. En nog gevaarlijk ook, 't is nogal een drukke weg, zo voorlangs ons huis. Maar na enige lichaamsbeweging lukte het dan toch!

Jan kwam voor het raam staan met het bolletje in z'n hand. Het konijntje is zo te zien nog heel jong. Hier zie je 'm, maar dan in mijn handen, en die zijn niet zo groot, kun je nagaan:


Beetje vermoeiend dat rennen op de late avond...

't Is een hangoorkonijntje. Zijn oren staan nog een beetje rechtop, maar dat komt doordat ie nog heel klein  is.

Gelukkig hadden we nog een binnenhok. Speciaal voor als we weer een klein konijntje hadden, in het begin gaan die dan altijd eerst een poosje naar binnen. Vooral in het najaar. Een drinkflesje was ook snel gevonden, die ligt er als reserve, vandaar. Een bakje voer erbij en Zwerver (zo heeft Jan 'm even gedoopt...) zit er warmpjes bij.

Jan maakte gisterenavond nog een aanplakbiljet. Die hing ie op in zijn auto. Er komen altijd veel mensen met kinderen langs ons huis 's ochtends, de school zit hier om de hoek. Hopelijk is er 1 kindje bij die dolgelukkig is als ie ziet dat zijn lievelingetje terecht is. Ook gaan we nog even via andere wegen kijken of iemand Zwerver kwijt is. En anders?

Tsja, waar 2 konijntjes kunnen eten kan dat ook bij 3 ; ))

14 opmerkingen:

 1. Wat een schatje. Wat fijn dat hij bij jullie in goede handen is!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Wat een snoepje. Leuke naam ook, Zwerver. Als hij bij jullie blijft raakt hij die naam nooit meer kwijt.
  Ik hoop voor diegene die zijn konijntje kwijt dat hij of zij het biljet zal zien. Maar intussen zit-ie heel goed bij jullie...
  Ik wens jullie een heel mooie dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo kwam ik vaak aan mijn katten, ze verschenen opeens in mijn leven. De band met die Swiebertjes was en is altijd heel sterk. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk is er niet een heel verdrietig kindje geweest vannacht. Wat zal hij/zij dan blij zijn dat jullie zo goed voor eht beestej zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schatje.... en wat een goede actie van jullie op het late uur. Gelukkig niks gebeurt... ik ben benieuwd naar het vervolg. Zwerver deel 2. fijn weekend. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ha ha Trudy dat is inderdaad een heel bekend spreekwoord; waar 2 konijntjes kunnen eten kunnen er ook 3.
  Het probleem is bij konijntjes dat ze het niet altijd goed met elkaar kunnen vinden. Bij cavia's gaat dat wel altijd goed. Wel een schatje die Zwerver ben benieuwd of jullie het baasje vinden of dat ie misschien gedumpt is. fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh zo een schatje,hier zou hij ook direct een goede thuis krijgen hoor! Veel succes ermee...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Da's inderdaad een onverwachte wending van de middag! Hopelijk kunnen jullie z'n baasje vinden en anders weet ik zeker dat konijntje het ook heel goed gaat krijgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een lieffie........hier zou ook gelijk geroepen worden "ik wil um" :-)) natuurlijk hoop je dat de rechtmatige eigenaar het beestje weer blijd op komt halen maar anders heeft hij/zij bij jullie in ieder geval een warm nestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah, wat een snoes!! Wat zal die geschrokken zijn of eigenlijk allebei die zoon van een bekende en Zwerver :)

  Of z'n baasje nu gevonden wordt of niet, hij (of is het een zij?) heeft het goed bij jullie... Wel fijn dat je een extra kooi, drinkflesje e.d. bij de hand hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een lief pluizebolletje! Hopelijk kun je een verdrietig baasje weer blij maken en anders maak je in ieder geval het konijntje zelf blij met een plekje in jullie warme nest!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Och arm, ik hoop dat het verdwaalde zieltje niet is gedumpt. Maar dat hij node wordt gemist in een gezin of zo. Hij ziet er schattig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach... wat lief. Als z'n of haar baasje niet komt, is hij bij jullie in hele goede handen.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Och,wat een schatje.
  En wat boft Zwervertje,dat het zo goed is afgelopen.
  Ik ben benieuwd of de eigenaar zich komt melden.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...