vrijdag 14 september 2012

Idee!!

Een blok in mijn maag. Zo voelt het. En elke dag denk ik er wel aan wat ik er toch aan kan doen, ik heb ook zeker wel ideetjes, maar verder komt het niet.

Geld. Of tenminste, het gebrek eraan. Nee, wij zijn helemaal geen gezin die het slecht heeft, integendeel. Jan verdient goed, en ik denk soms ook wel dat ik me zou moeten schamen als ik zie hoe slecht we soms rond kunnen komen.

2 Meiden die momenteel studeren. Een zoon die op de middelbare school zit. Een leuke camper, maar zoals je me natuurlijk van tevoren op een briefje had kunnen geven, het kost geld. Net zoals de vorige oldtimer projecten van Jan. Tel daar de enorme hoeveelheden voedsel en energie bij op die we maandelijks gebruiken en dan snap je misschien hoe het komt dat er aan het eind van het geld een stuk maand dreigt over  te blijven.


Jammer genoeg staat zo'n boompje niet in onze tuin...


Altijd weer spannend om in te loggen bij de bank. Zou het meevallen dit keer of loopt het weer een beetje uit de hand? Nee, schulden hebben we niet. Ik ben daar zó bang voor dat dat niet zo snel zou gebeuren. Maar dat je nu zegt dat ik een gezellige relatie met mijn geldzaken heb, nee.

Daar wil ik vanaf. Ik ben het zát om het gevoel te hebben dat het geld een loopje met me neemt. Oftewel, ik ga het in eigen hand nemen! Het plan?

Let op: Ik heb, zoals je weet een tweede blog. Het opruimblog. De kasten zijn inmiddels netjes hier in huis, nu is het tijd voor ruimte in de financiën. Dus geef ik een nieuwe draai aan het geheel. Ik ga vanaf vandaag elke dag een blogje schrijven met als doel besparing. 

Maandag schreef ik het stukje over de Hortensiakrans. Ik vond het zó leuk hoeveel reacties ik hierop kreeg! Van mensen die het idee meteen overnamen. Dat inspireerde mij zeker ook tot dit besluit. De blogjes gaan over verschillende onderwerpen, kernidee is dat het geld op levert, of in ieder geval hoe je met weinig het ook leuk kunt hebben... 

Dus geen zwaar of saai blog over geldzaken. Dat is helemaal niet mijn ding. Ik wil het graag allemaal een positieve draai geven. Lezen jullie mee??

32 opmerkingen:

 1. Het leven is al duur en zeker met studerende kinderen. En met een man met een oldtimer, vertel mij wat! Ben benieuwd naar je nieuwe schrijfsels!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toeval of niet...ik heb dus onze financiële administratie gedaan en ik had ook een blok in mijn maag, twee studerende kinderen, een opgroeiende zoon.
  Stijgende kosten, ik ben een stuk gezakt in mijn inkomen...soms kan ik er wakker van liggen, en ik weet niet hoe ik het aan moet pakken...En wij hebben het ook niet slecht hoor, totaal niet...maar toch...dus ik lees heel graag met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees graag mee. Geldbesparende tips zijn altijd welkom. Mijn oudste dochter gaat volgend jaar studeren, en dan gaan bij ons de kosten ook stijgen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja we lezen mee, leuk! Ben benieuwd naar je tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Natuurlijk lezen we mee,ik ben benieuwd...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tuurlijk lees ik mee! Drie studerende kinderen waarvan een in een ver buitenland .....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Morgen word manlief 65 en we weten schandalig genoeg nog steeds niet wat ons inkomen precies word .Bellen en boos worden helpt niet .Maar we gaan er weer op achteruit dat is zeker.Ik weet wel dat we het niet slecht zullen krijgen ,maar toch!!. Leuke tips zijn altijd welkom .
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk idee, ik heb ook een bus ;-) dus lees graag met je mee en zal eens kijken hoever ik er in mee kan gaan.

  Gr. André

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Absoluut!
  Ik merk het bij ons ook hoor: de kinderen worden echt duurder nu ze groter worden. Ze eten meer, hebben hobby's, douchen langer. En waar ik vroeger nog heel veel kleding voor ze kreeg en ze dus heel goedkoop waren, hoef ik daar nu niet meer mee aan te komen. Dus ik ben benieuwd naar je tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik bewonder je eerlijkheid en openheid over jullie financiële toestand. En ik ga zeker weten met veel interesse je tweede blog volgen. Net zoals ik deze ook blijf volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed ik wacht met spanning je volgende blog af! Leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Altijd leuk! Wij zullen binnenkort de riem ook weer flink aan moeten halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Herkenbaar hoor en er zijn tig blogjes over (be)sparen die juist allesbehalve saai zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, ik wil absoluut de indruk niet wekken dat ik de andere bloggen saai vind hoor!!

   Verwijderen
 14. Ja en vooral in deze moeilijke tijden is het opletten geblazen.
  Ik heb al verschillende blogs over bezuinigen langs zien komen hoor en saai zijn ze allerminst.
  Iedereen let immers in deze moelijke tijd op de centjes,ik ook.
  Je denkt wel tien keer na,eer je iets koopt.
  Soms verwen ik me weleens,hoor.
  Dat moet kunnen,vind ik.
  Maar ruig doen,nee...dat zit niet in me.
  Succes met je bezuinigingsplan en met je andere blog.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Whoehaaaaa wij leven elke maand op het randje haha,omdat ik teveel brocante zie,maar nu gaan wij echt sparen want er moeten een paar projecten af,succes met je plannen,fijn weekend,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Altijd te porren voor een goeie bespaartip hoor Trudy... Dus ja, ik ga meelezen hoor...
  Ik wens je een heel mooi weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk, wie weet kun je heel wat bespaartips aan ons kwijt waar wij weer iets aan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ja hoor ook daa lezen we weer graag mee

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooi! Ik kijk nu al uit naar wat je verders gaat schrijven.
  Fijn weekend alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ben benieuwd, mag ik je een tip geven? Als je wat wilt bijverdienen kun je misschien gaan knippen in de garage. Een vrouw hier in de buurt doet dat. Allemaal niet luxe maar de kapsels zijn tenminste te betalen! Succes en we lezen mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik lees je blog al graag, dus dat blijf ik doen. Een leuk idee! Vanaf januari gaan wij een stuk naar beneden wat betreft inkomen. Niet dat wij het slecht hebben, maar wij moeten wel opletten. Verplicht consuminderen, zeg maar. Ik kan wel een paar goede tips gebruiken.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuk, ik lees mee, wie weet leer ik ook nog wat.

  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik lees heel graag mee-Truud. Het was een shit maand-zakelijk gezien. Onkosten aan huis en een fikse boete voor manlief-€ 220-voor door per ongeluk door rood rijden. Da's toch NIET normaal. Ik-wij moeten ook echt op de kleintjes gaan letten-dus YES ik lees mee. Mooie nazomer-weekend toegewenst met hart&ziel door Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Nog een tipje, las het net op de facebookpagian van Flow, misschien heb je er iets aan?
  http://www.buynothingnew.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 25. 'k Ben heel benieuwd, snel lezen wat je hebt uitgebroed :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...