dinsdag 25 september 2012

Ziek, zwak en creatief...

't Is hier in huis een heel klein beetje ziekenboeg. Jongste vertelde me vanochtend, toen ie, na het "nodige" geren en gevlieg ('t is elke keer weer een kunst om iedereen op tijd de deur uit te hebben) dat ie eigenlijk helemaal niet lekker is.

Fleur gaf toevallig gisteren ook al aan dat 2 van haar vriendinnen buikgriep hebben, en als zoonlief dan ook klaagt over zijn buik en hoofdpijn geloof ik 'm wel. Hij is z'n bed weer in gekropen en slaapt nu nog steeds als een roosje.

Ook ikzelf ben niet fit. Een verkoudheid zit me dwars. Letterlijk. Ik liet vanochtend de hond uit en ging daarna even naar de markt in het dorp. Ik bestel daar altijd mijn brood en dan moet het natuurlijk wél opgehaald worden. Gelukkig had bakker een snijmachine (!). Helemaal nieuw en nu hoefde ik de broden niet met de hand te snijden... Ja ja we gaan vooruit hier!

Maar na een aantal boodschapjes liep ik naar m'n groene tuf (moest nog balen plastic wegbrengen vandaar keuze om met het autootje te gaan) en het zweet brak me uit. Neee dit keer geen opvlieger, het was duidelijk slapjes zijn...

Dus ik pruttel een beetje door in huis. Schilde net de aardappels voor de hutspot vanavond en de hachee staat gaar te stomen in de hooikist. Heeft zo nog mooi de hele dag, dan zal het toch lukken het gaar te krijgen : o  Alles maar een beetje op halve sterkte, best een beetje frustrerend. Ik moet me er nog bij neer gaan leggen, 'k doe m'n best...

Wat ik jullie nog wel eventjes wil laten zien is dit:
Ik kreeg de opdracht om met een bosje gedroogde roosjes een krans te maken. De roosjes waren speciaal voor de opdrachtgeefster, een keer gekregen als dank, vandaar.
Met wat extra decoratiemateriaal en een beetje passen en meten is dit eruit gekomen. Ze was er gelukkig erg blij mee.

Ook was Fleur zondag gezellig aan de knutsel. Een beetje schilderen en dan je creativiteit toepassen en dan kwam er dit uit:
Ze is gék op die quotes. Ik moet zeggen dat ik het schilderijtje ook erg mooi gelukt vind. Ik hoop eigenlijk stiekem dat ze het niet erg vindt dat ik 'm hier laat zien. Ik had het niet van tevoren gevraagd, en da's eigenlijk niet mijn manier. Maar ik kon het gewoon niet laten... Fijne dag! Ook voor jou Fleur!!

17 opmerkingen:

 1. Haha, dankjewel mam! Die krans is heel leuk geworden, denk dat ze er wel blij mee is :) Doe je t een beetje rustig aan? Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap! Hier ook gekuch en gesnotter om me heen. Even afkloppen dat het mij niet treft, want als moeder kun je eigenlijk nooit ziek zijn hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. beterschap en ik hoop dat je nog wel van je heerlijke eten genieten kunt vanavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook ziekjes,bah,de krans en het werkje van je dochter vind ik heel leuk,fijne week en beterschap,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja,het schijnt te heersen,de buikgriep.
  Ik zou maar op tijd naar bedje gaan,hoor.

  En je krans is schitterend,zo ook het
  kunstwerkje van Fleur.

  Beterschap.
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beterschap voor de gehele ziekenboeg! Liefs, Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoop dat jullie weer snel opknappen. En gaat Fleur haar moeder achterna ? ( met de creativiteit) X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop dat er nog wel van het eten gesmuld is en dat iedereen inmiddels weer een beetje op de been is. Je hebt nog niets van je creativiteit verloren zo te zien. En ik ben er nog steeds een beetje jaloers op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beterschap, hopelijk doet niet iedereen mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Veel beterschap! Je krans is prachtig geworden!
  Groetjes van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Er heerst blijkbaar een virus.
  Ik hoor het hier ook links en rechts (afkloppen)
  Wat mooi is je krans evenals de creatie van Fleur.
  Beterschap !!! even een stapje terug ;-)
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 12. beterschap!!
  Rustig aan door knutselen want dat gaat goed zie ik. Mooi hoor
  Leuk zo'n krans aan de deur. Ik moet die van mij ook eens opknappen. (is blijven hangen na de kerst en het lint is geheel verschoten.
  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Niet beroerd genoeg om echt plat te gaan is niet fijn. Dan kwakkel je maar voort. Je had het over een invulling in je leven-wat dacht je van iets te doen met die kransen. Een ding echt alleen helemaal voor en door jou! Je hebt dat echt in je vingers. Ik hoop dat je snel weer helemaal fit op dreef bent. (op het KDV heerst buikloop met hoge koorts) Mooi weekend Truud-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...