zaterdag 8 december 2012

Blij besparen.

Het besparen gaat hier gestaag door. We zeiden een tijdje geleden de abbonnementen van een 3 tal tijdschriften op, en verdiepten ons deze week eens in het hondenvoer. Tukker krijgt voer met extra glucosamine erin. Prima voor z´n gewrichten, dat wel, maar een beetje minder voor onze bankrekening.

60 euro per zak betalen we, er zit 12 kilo in. Eén zo´n zak is in 1 maand leeg. Tel daar de kosten van de ziektekostenverzekering van Tuk bij op, en we zijn per maand al bijna 100 euro voor de hond kwijt!

Natuurlijk kunnen we onze hond niet zomaar regulier voer gaan geven. Dan loopt hij straks niet meer. Dus hebben we gezocht naar een alternatief. Ons georiënteerd bij de dierenspeciaalzaak en zo werden we al een stukje wijzer. Er bestaan, zo blijkt ook goedkopere alternatieven die toch zó een tientje per zak (dus per maand) minder kosten.

We kochten eerst maar eens een kleinverpakking hiervan, en als Tukker het er goed op doet, gaan we via het www kijken waar we het voordeligst aan dit voer kunnen komen.  Ik hoop dat het lukt, alle kleine beetjes helpen!

Ook verkochten we vandaag de Golf. Só, daar zijn we ook weer vanaf. Eerst kijken we naar een vervanger, en daarna verkopen we ook mijn groene autootje. 3 Auto's voor het huis is toch wel een beetje errug decadent... ook al zijn het oude. Weer een paar tientjes per maand over. Poeh, we gaan nog eens écht erop vooruit!

Aan het besparen van energie raak ik steeds meer gewend. Het is hier een beetje donkerder en iets kouder in huis. Ik merk dat ik er zelf al helemaal aan gewend raak, poncho overdag aan en dan gaat het best. Alleen de meisjes zijn nog niet zo gewend... vandaag schoof Fleur doodleuk de tafel waar ze aan zat te studeren richting verwarming. Zo kan het ook!

Hihi, ook een idee...


Toch leuk te zien hoe je met een beetje moeite iets kan bereiken. En het één en ander maakt het leven er niet minder leuk op hoor... daar zorgt ook mijn 29 dagen project wel voor! Ik heb daardoor meer energie en blijere mensen om me heen, dus wat wil ik nog meer??

11 opmerkingen:

 1. Je bent hartstikke goed bezig, lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je hebt er duidelijk zin in met dat besparen! 'alle beetjes helpen' zeg maar...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig hoor, Ik zeg ook geen nee tegen besparen, maar ik heb een hekel aan kou! Verder let ik op. Ben lid van 1 blad, er brand geen overbodige verlichting en gebruik de stof van kleding opnieuw en heb je mijn gevouwen kerstboompje gezien. gewoon van een tijdschrift, zo leuk aan cadeautjes of een paar in een zakje als je op visite gaat! fijne avond . groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker joh, alles helpt! Weet niet of ze Tukkers merk er hebben, maar ik koop geregeld kattenvoer goedkoop & zonder verzendkosten bij huisdierplein.nl.

  Glucosamine, dat gebruik je toch bij stijve gewrichten e.d.? Ter ondersteuning kan je Tukker misschien bouillon geven gemaakt van botten van ''bewegende delen'' zoals knieen van de koe? Schijnt goed te zijn, iig bij mensen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Petje af hoor.
  En ook ik bezuinig b.v. behoorlijk op de energie.
  Ik heb overdag de verwarming rustig op 16 graden staan,want je bent dan druk aan het huishouderen en dan krijg je het vanzelf warm.

  Nog een fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed van je! Onze oude hond heeft ook speciaal voer, en ook zo duur. Belde de dierenarts assistente deze week op, ze had een zak staan die bijna tegen de datum aan liep. Of wij die voor de helft van het geld wilde hebben....dat scheelde !!
  Wij hebben al gezegd , meer van dit soort acties!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij namen het voer ook eerst van de dierenarts af, maar dan was het 70 euro per zak. Dus keken we op internet en daar was het voor 60. Nu nog even doorzoeken naar iets wat nog goedkoper is...

   Verwijderen
 7. Pedigree Souplesse helpt ook erg goed tegen stijve botjes, is alleen ook erg prijzig. Ruim 5 Euro per week.... Bij de Action hebben ze ze ook een tijd gehad, voor veel minder. Maar ja, dat is altijd maar tijdelijk. Helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het zo goed gaat! Alle kleine beetjes helpen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Besparen blijft een terugkerend iets. Bij wie niet. Ook hier een abonnement opgezegd. Hoe meer tijdschriften ik heb, hoe minder ik er in lees, lijkt wel. Dan wordt het dus overdaad. Ik koop nu geen losse bladen meer en hou nog maar 1 abonnement over.. zo moet het maar.
  En we hebben anderhalf jaar geleden al twee auto's ingeruild voor 1 nieuwer model, scheelt in ieder geval in wegenbelasting en verzekering.
  Ik hoop dat Tukker het goed gaat doen op die nieuwe brokken. Alle beetjes helpen natuurlijk...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 29 dagen. Ooit startte ik met hetzelfde project. Helaas kreeg in dezelfde week mijn schoonmoeder een hersenbloeding en stierf mijn vader. Alle regel-dingen ( en zelfs een kleine verbouwing) had ik bij de 29 dingen kunnen rekenen.Ik geloof zelfs dat ik dat een paar dagen gedaan heb. Maar er komt dan zoveel op je af dat ik gestopt ben en het boek weggegeven heb( via het blog).
  Jou actie heeft me weer aan het denken gezet. Wie weet een mooie start voor 2013! groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...