maandag 3 december 2012

Effies bijkomen en -kletsen...

Poeh zeg, dat was een enerverend weekendje. Het begon vrijdag al...

Jan en ik waren net weer thuis na even de stad in te zijn geweest, ziet ie dat er een what's appje op z'n telefoon binnen was gekomen. Mirte. Ze was de avond ervoor haar telefoon en pinpas verloren op de terugweg van een feestje.

Oei. Het simkaartje van haar telefoon meteen geblokkeerd. Want ze had al ontdekt dat er met de telefoon geprobeert was te smssen. Nu haar pinpas nog.

Nu doet het feit zich voor dat onze passen een tijdje geleden verandert zijn. En dan krijg je je nieuwe pas thuisgestuurd. Op het moment dat je deze voor het eerst gebruikt, blokkeert de oude vanzelf. Mirte vergat dat steeds te doen.

Wat een geluk achteraf! Nu konden wij even pinnen met de nieuwe en zo blokkeerde de oude pas vanzelf! (Gelukkig was er nog niets afgeschreven van haar rekening...)Top toch? Gezien Mirte zaterdag op zichzelf ging wonen was dat wel erg fijn. Het idee om zo'n meisje zonder pas naar de grote stad te sturen... nee.

Het probleem telefoon was ook snel opgelost. Fleur had nog een simkaartje van een klein abbonnement die ze toch niet veel gebruikt en er was snel een tweedehands toestel geregeld via M.P. Ook krijgt Mirte binnenkort weer een kaartje van haar eigen abonnement. Dan is het leed weer aardig geleden. Het bedrag dat ze betaalde voor de "nieuwe" telefoon zal nog even plagen, maar ja. Shit happens...

Mirte werd dus zaterdag weggebracht en Fleur zette ik zonet op de trein richting Nijmegen. Jan heeft vandaag vroege dienst en Jr. was ook al om half acht de deur uit. Tuk ligt bij te komen van een flinke wandeling gisteren, waarbij hij zijn poot bezeerde, met een poging een konijn te vangen in het bos :O Gelukkig reageert ie goed op de pijnstilling, hij loopt alleen weer eens mank.

So... Kop koffie en even rammelen op de laptop. Dat helpt mij weer even de beide benen op de grond te krijgen.

Zo dadelijk ga ik nog even naar de bieb. Ik ben momenteel nog in dit boek aan het lezen:
Een mooi boek. Ik las al meer van deze schrijfster en elke keer boeit het me weer. Een aanrader dus.

Inmiddels heb ik het boek "29 geschenken" van Cami Walker ook uit. Ik wil een lezerslijst maken en degene die het gelezen heeft vragen het door te sturen naar de volgende. Ook begon ik vandaag weer overnieuw met m'n 29 dagen. Ik ga hierover verslag doen op mijn andere blog.

Dus vind je het leuk om het boek te lezen? Dan kan je dit alsnog aangeven in een reactie. En ben je benieuwd naar mijn geef-ervaringen? Kijk dan even hier. Vanaf morgen schrijf ik dagelijks een verslag.

Voor vandaag nog: een fijne dag toegewenst met misschien wel een wandeling in de sneeuw!!

9 opmerkingen:

 1. Ja ik Wil. Heel graag zelfs Ben ook zo beneiuwd naar jouw ervaringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Oh je hebt het boek uit, dan zal ik je straks even mijn adres toesturen. Ik kijk er echt naar uit!
  Het is toch wat he, als je je telefoon en ook nog je pinpas kwijt bent. Wat zal ze geschrokken zijn. Maar gelukkig was er nog niets van haar rekening afgeschreven...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week en ik ga gauw naar je andere blog kijken...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed zo! Jij was de eerste, dus naar jou komt het boek toe. Ik wacht het af!

   Verwijderen
 3. Hier ook zo'n (snipper)dagje home-alone samen met Guus; echt even nodig en we werden zelfs verrast door de sneeuw waardoor voor Guus het feestje voor vandaag echt compleet was.

  In mijn boekenkast is zelfs een boekenvak helemaal gevuld met boeken van Santa Montefiore. Ben nu bezig in de Appelboomgaard, ook zo'n aanrader. Bij de boek staan met de feestdagen in het vooruitzicht weer 8 boeken 'in bestelling', alleen dat al is zo'n daar-word-ik-blij-van momentje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb net 'Onder de oububoom 'uit van Montefiore. Was mijn eerste boek van deze schrijfster, erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig zijn de problemen redelijk goed opgelost met pinpas en telefoon, echt balen.
  Ik heb ook al een aantal boeken gelezen van deze schrijfster, erg mooi. En had je al begrepen dat ik het andere boek graag wilde lenen ? X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Enerverend inderdaad. Fijn dat de rust nu is teruggekeerd.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...