zondag 9 december 2012

Leuke kijktip!

Met dat er nu 2 dochters niet meer thuis wonen wordt mijn vrijheid groter. Oef, wat klinkt dit fout naar hen toe zeg! Maar je moet er wel even bij weten dat ik daar eigenlijk zelf de schuldige van ben. Ik ben nu eenmaal zo´n moeder die graag een beetje rekening met ze houd. En dat ik dan eigenlijk een ander programma wil kijken dan zij... ach...

Nu heb ik dus vaker de t.v. aan staan op de zender die ikzelf leuk vind. Vooral als ik helemaal alleen ervoor zit is dat natuurlijk logisch. En dan kom je weer hele leuke dingen tegen! Zoals "Het perfecte huis" gepresenteerd door Kirsty:


 


Elke dag op SBS6 om 16.30 's middags. De volgende dag wordt deze uitzending nog eens herhaald om 6.45 in de morgen, voor de vroege vogels. Het is zó leuk!

Deze dame gaat samen met een stel huiseigenaren op zoek naar de perfecte inrichting. En dan niet in de woonboulevard, nee, meer op de rommelmarkt of bij die ene zaak met oude bouwmaterialen. Ook zet ze de mensen aan tot het maken van spulletjes. Zo mozaïeken ze, smeden ze, maar ook haken en het maken van gordijnen komen aan de orde. Leuk!

't Is echt zo ons ding. Wij zijn ook niet van de nieuwe spullen, nee. Meer hebben we met wat oude spullen die zo hun eigen verhaal hebben.

Ik kan me herinneren dat er vorig jaar een serie kerstuitzendingen waren. Ik heb net het internet erop nagezocht, maar ik kan nog niet ontdekken of deze afleveringen ook nog weer langskomen als kerst dichterbij komt. Ik hoop het wel. Want niets is zo inspirerend als te zien hoe Kirsty, die zelf ook lang niet altijd de handigste is, zich dapper door de workshops en dan trots haar prachtige creaties toont.

Kerstuitzendingen of niet, ik ga in ieder geval weer kijken. Kijk je mee??

18 opmerkingen:

 1. Ik kijk heel weinig tv, eigenlijk alleen maar naar 'Man bijt hond' en 'DWDD'. En tegenwoordig naar 'Lieve Liza', omdat onze middelste daar zijn stage heeft gelopen. Vanavond kijken dus: Nederland 3, 21.25u, doe ik ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier wordt vanavond de finale van so you think you can dance gekeken. Fleur volgt dit, en zij is vanavond nog thuis ;) Maar ik kijk zéker even op "uitzending gemist". Even nieuwgierig vraagje: Wat deed jou zoon voor opleiding?

   Verwijderen
  2. Audiovisuele vormgeving, hij wil nu naar de filmacademie

   Verwijderen
 2. Ik vind Kirsty zo lekker conservatief. Het is een leuk programma. Wist je dat wassen voor Mirthe ook geven is? Althans ik zie dat wel zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ook het opgeven van het kijken naar je favoriete programma omdat je kind, dat nu net thuis is, graag iets anders wil zien.

   Verwijderen
 3. Ik ken het helemaal niet, maar ik zit nog gebonden aan te kinderprogramma's ... hahahaha! Dan maar om 6.45 uur?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk he de tv voor jezelf, komt hier ook zelden voor! Klinkt leuk dat programma! Misschien over 10 jaar :-)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of misschien in een verloren uurtje op "uitzending gemist"...

   Verwijderen
 5. Om eerlijk te zijn,ik ken het programma niet,maar als ik je zo lees,lijkt het me wel heel leuk.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy, dat is ook leuk. Ik heb er nog niet een van gemist, en als ik moet werken dan neem ik het op! Ik vind het ook zo geweldig hoe ze iets uit een container vist om er dan weer een helemaal mooi meubelstuk van te maken. Dit is TV waar ik blij van word... Vanmiddag zit ik om half vijf weer klaar hoor...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heb ze allemaal gezien, je steekt er leuke dingen van op , en dan nog de tijd er voor vrij maken, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het een leuk programma. Kijk het idd in de ochtend, bij koffie en een broodje. Ik houd van dit soort programma's, geeft me altijd weer nieuwe ideeën. Al doe ik er eigenlijk heel weinig mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ken het programma niet, als ik er om half 5 aan denk ga ik kijken!
  Ben benieuwd
  Liefs Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik was juist op zoek of er dit jaar weer zo'n leuk programma met Kirsty zou komen.
  Vorig jaar keek ik steeds naar: gezellig thuis met de feestdagen.
  Om half vijf ga ik eens even kijken....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb vanmiddag, dankzij jouw tip, gekeken en wat een heerlijk en vooral inspirerend programma.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben echt een fan van Kirsty. Vorig jaar had ze toch ook dit programma ? Ga zeker eens kijken deze week...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk he. Ik schreef er vorig jaar al over. Hoe fijn dat nu beide series even voor kerst opnieuw uitgezonden worden. En ik kijk ze allemaal opnieuw! Desnoods vanaf de dvd speler.
  Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...