maandag 10 december 2012

Waarschuwing... schokkend voor poetsdames!

Jan ging vandaag nogmaals tot een bezuinigingsaktie over. Dit keer plakte hij radiatorfolie achter de radiatoren. Dit was het gevolg van het lezen van een blog van een medebewoonster hier in Blogland. Wat een idee... dat we daar zelf nog niet op waren gekomen!

Wij wonen in een huis uit 1914. En de muren in de woonkamers (en suite) zijn nog niet van isolatie voorzien. Dat staat nog wel op ons verlanglijstje hoor, maar ja. Er kan maar één ding tegelijk en er zijn nogal wat dingen...

Dus radiatorfolie. Even meten en óp naar de bouwmarkt. En toen kwam het... banken aan de kant en plakken maar. Nadat de ruimtes achter de radiatoren vrij waren gemaakt. "Vrij gemaakt?" hoor ik je denken. Ja helaas, hier wel.

Ik ben erg van een opgeruimd huis. Helemaal sinds de kastjes werden uitgemest een jaartje geleden probeer ik alles ruim te houden. En dat lukt aardig, mag ik vol trots zeggen. Maar ik ben ook ergens niet van... Grote schoonmaakbeurten.


Ik hoop toch niet dat deze dames nu op me afgestuurd worden...

Elke week wordt alles netjes afgenomen met een vochtige doek. De wc's worden gepoetst en natuurlijk krijgen de badkamer en de keuken ook een poetsbeurt. Dat wel. Maar wanneer ik de ramen gedaan heb, dat weet ik eigenlijk niet meer. En ook de banken kwamen al een tijdje niet meer van hun plek. Ja, ik stofzuig er wel onderdoor, maar van de kant af... nee.

Dus je kan je zo voorstellen dat ik al helemaal niet zo ben van het achter de radiator poetsen. Ik heb ook niet zo'n borstel, maar sinds vandaag realiseer ik me dat dat toch best een handig ding kan zijn. Want er kwam wat achter vandaan...

Junior was als kind nogal van de gemakkelijke. En dat is te zien op de plek waar hij altijd zat. Precies daar, maar dan áchter de bank, of liever gezegd achter de radiator, lagen ze... heel veel snoeppapiertjes... en een plastic wikkel van een Donald Duck. Uit 2008... oei...

Er was er ééntje heel erg blij hier in huis. En dat was Tukker. Want hij was al een poos een speeltje kwijt en laat die nou ook achter de radiator zitten. Hij is als een kind zo blij met z'n "nieuwe" speeltje. Want zo lijkt het voor hem als je een half jaar zoiets niet meer in beeld had!

Weet je wat ik me nu eigenlijk afvraag? Of het nu wel zo zou schelen, die folie. Als je ziet wat er achter de verwarming vandaan kwam vraag ik me af of dat ook al niet voldoende isoleerde :O

23 opmerkingen:

 1. hahaha, je zult het gaan merken. Straks zit je er warmpjes bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, geweldig. Je wilt niet weten wat hier allemaal achter de radiatoren woont.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even over Tukker en zn pijnlijke gewrichten, geven jullie hem ook medicijnen? Wij hebben een golden van 6 jaar met artrose, sinds een half jaar krijgt ze 1x per mnd. medicijen en elke dag een poeder over het voer, en ze is ontzettend opgeknapt.Misschien heb je er iets aan, als je er meer over wil weten hoor ik het wel.groeten,Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tukker heeft een tijd poeder in het voer gehad, maar dat was op een gegeven moment niet meer voldoende. Toen zijn we overgegaan op Hills voer (met glucosamine), maar dat is zo duur. Vandaar onze zoekaktie nu. Ook geven we Tukker trouwens Carpodyl, een pijnstiller/ontstekingsremmer. Maar die krijgt ie alleen als hij last heeft, en dat is gelukkig lang niet altijd. Alleen als hij een keer zich te druk heeft gemaakt tijdens een wandeling en dan stram is.
   Al met al gaat het best redelijk met hem, gezien hij al 5 jaar geleden de diagnose H.D. kreeg, we moeten hem alleen wat voorzichtiger behandelen. Meer rust tussen de wandelingen door.

   Verwijderen
 4. Hahaha! Ik ben ook niet zo'n poetser, maar ik hou het een beetje bij via de schema's van Flylady. Nu komt er maandelijks een taakje voorbij dat je alles wat onder de bank verdwijnt er onderuit moet vissen. Dan vraag ik me altijd af wat mensen toch allemaal onder de bank proppen. Nu snap ik het ;-)
  Het enige wat er hier achter (of liever onder) de radiator verdwijnt is wel eens een blokje lego. Die dan vervolgens per ongeluk mijn stofzuiger inschiet natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha heerlijk! ik ben dus niet de enige...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heerlijk opgeruimd huis dus voor de kerst!
  Heerlijk toch?
  Herkenbaar hoor :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei, ik ben bang dat het achter mijn radiatoren geen haar beter is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Och, of het nu werkt of niet, het is weer lekker schoon achter de radiator. Ben je er weer voor een jaartje of 5 vanaf!! Wij hebben een radiatorombouw, die heb ik laatst eens opnieuw geschilderd, ook heel erg verrassend als je die naar voren haalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat heb ik met de koelkast en de wasmachine. Die laatste moest tijdens de verbouwing van zijn plek. Je wilt niet weten hoe het daar achter uitzag! Die verplaats je ook niet elk jaar.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. HiHiHi.
  Ja,misschien isoleerde al het stof en rommeltjes
  achter de radiator ook wel.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Trudy,
  Achter de verwarming, jeetje daar kom ik ook nooit. Je kunt er ook zo slecht bij. Er zitten hier nogal brede vensterbanken boven en maar weinig ruimte om dan wat te doen. En zeker nu er voor het voorraam een klassieke motorfiets van Ben staat... Ik moet echt met hem plannen om die zo heel af en toe weg te halen zodat ik de ramen kan doen...zeker een half jaar geleden voor het laatst...de voorramen dan... Pppfftt en als ik dan aan die radiator denk.... O jee!
  Maar goed, bij jou is het weer gedaan, en nu met die folie zal het ook nog eens warmer gaan worden denk ik... Mooie actie!
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou, radiatoren zijn bij mij ook niet favoriet, maar ik neem ze wel regelmatig mee in de poetsbeurt. Hoewel niet wekelijks, dat is weer té.
  Maar ik heb weer andere hoekjes.... je zou eens een kijkje moeten durven nemen bovenop mijn kasten.
  Die folie.. goed idee, maar zou het vocht daarachter dan niet erger worden bij mij, vraag ik me af. Het is al zo vochtig hier, het behang vertoont er weerplekken van :(

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ahum..achter de verwarmingen kom ik ook niet, ik denk dat de folie hier ook goed op zijn plaats zou zijn in dit koude huis uit 1929.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo kwam ik er laatst achter dat ik de kap van de radiator er af kon halen om hem goed schoon te maken. We wonen er al 6 jaar en een gore troep dat er uit kwam!! Pfff schoonmaken, ik heb wel wat beters te doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hahaha! De snoeppapiertjes herken ik van onze jongste. Verstopt ze zelfs in een kussen sloop. Zit hij op de bank, ritst hij 1 van mijn kussens open, papiertje of knikker erin en rits weer dicht. En mijn radiatoren hebben een deksel. Dus kan ik ze niet eens schoonstoffen. Scheelt weer. Benieuwd of je folie gaat werken.
  Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lol! Er lag inderdaad behoorlijk wat 'isolatiemateriaal'! Nu durf ik niet meer achter onze verwarming te kijken…

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 17. haha Leuk. Nee ik moet eerlijk zeggen dat elk jaar wel de radiatoren gepoetst worden en als er iets achter gestopt zou zijn valt het gewoon op de grond en zie je het liggen.
  Heb je het in elk geval schoon. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Vooral die laatste zin, daar heb ik smakelijk om gelachen. Gelukkig eindigen onze radiatoren zo'n 15 cm boven de vloer... want daar ben ik ook voor het laatst achter geweest toen we gingen behangen een paar jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha, geweldig :-)
  Hier hebben we laatst een gemummificeerde muis uit een radiator geplukt ... niet verder vertellen hè ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hahaha, dat bedacht ik me ook tijdens het lezen... want er komt veel "wollig" spul achter de radiator vandaan (weet ik uit ervaring als ik eens (ooit) achter de radiatoren kom)...

  Ik herken je verhaal helemaal... wel glad (enigszins), maar poetsen oei!!! Ik roep geregeld dat ik andere talenten heb, maar als tegenhanger ik hou wel van een schoon net huis... Het zal mijn tegenstrijdige karakter wel zijn :)

  Groetjes Puck

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ha-Truud-je hebt humor-geweldig. Ik weet zeker dat het gaat schelen-die folie. Wij hebben ooit bezoek gehad van een Nuon-expert. Zij raade het zeker aan. Maar ik ben meer van het oog wil ook wat en bij ons zie het zo goed zitten-ik vind het niet mooi staan. Dus ik ga voor alsnog voor het oog-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...