dinsdag 18 december 2012

Kerstdiner.

Ik vertelde het jullie al eerder. Met de kerst moet Jan werken. Oké, het is ook gedeeltelijk eigen keus, maar gedeeltelijk ook niet. Het levert ook extra geld op, en dat is iets wat we momenteel heel goed kunnen gebruiken. Kinderen met studiekosten en ook het vooruitzicht op ontslag eind volgend jaar, vandaar.

Nu is het zo dat Jan met de kerst 2 late diensten heeft. Dus hij eet niet thuis die dagen. ´k Heb al een beetje uitgevogeld hoe ik het met de kinderen ga doen. De eerste kerstdag is Fleur ook thuis, dus dan zetten we de grillplaat op tafel. De tweede dag zijn we met z´n drietjes, en wie zegt dat pannenkoeken verboden zijn met kerst :))

Bedacht ik me vanochtend tijdens de wandeling met Tukker dat Jan dus zijn kerstdiner moet missen. En dat ik nog varkenshaas en stoofpeertjes in huis heb. En bladerdeeg. Ik kocht er een champignonsausje bij net met boodschappen doen en zo kwam ik erop uit dat ik voor vanavond het diner ga maken, waarom niet??

Varkenshaas in bladerdeeg met sausje, gebakken krieltjes, witlofsalade en stoofpeertjes. Helemaal goed toch?


Zoiets dacht ik...


Ik zit nu op de bank en de stoofpeertjes staan naast mij, klaar om geschild te worden. Kopje koffie erbij en koffietijd eventjes aan en deze dame vermaakt zich wel. Het leven is zoals het is, maar wie zegt mij dat ik daarbij de (kerst) slingers niet kan ophangen...


16 opmerkingen:

 1. Dat ziet er goed uit! En inderdaad: het is maar net wat je er zelf van maakt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal gelijk! Dat wordt smullen vanavond!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super , Je hebt helemaal gelijk en ziet er goed uit !

  Groetjes Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik watertand er helemaal van.Lijkt me heerlijk.mooi positief berichtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet leuk om alleen te eten maar zo maak je er toch iets leuks van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig niet helemaal alleen hoor, eerste kerstdag zijn we met 4 en tweede met 3, duzz

   Verwijderen
 6. jij bent uit het goede hout gesneden Trudy. Mijn wederhelft heeft ook jaren gewerkt op kerstdag. wij vierden dan simpelweg het kerstfeest een weekje vroeger.
  Ziet er een heerlijk kerstdiner uit!
  groetjes, Hilde
  http://doorhetoogvan.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, wat leuk! En, was t lekker? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er heerlijk uit, ik ben hier thuis helaas de enige die stoofpeertjes echt lust en voor alleen mezelf maak ik ze nooit, maar die geur....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben zo´n beetje de hele dag op het petroleumstelletje gestaan. Dan ruikt je huis inderdaad heerlijk! Maarreh, die peertjes kun je ook in héle kleine porties invriezen of in potjes doen hoor! Kilootje klaarmaken en jij kunt voorlopig vooruit :))

   Verwijderen
 9. Ik wens jullie een smakelijke maaltijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik lees het weer te laat. Wat een geweldig lief idee. Ik hoop ( en denk) dat het een heerlijk kerstmaaltje geworden is.Beide mensen die het goede zo voor hebben. Petje af ook voor je man die vrijwillig deze werkdagen op zich neemt!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...