woensdag 19 december 2012

Wonen in een bezemkast.

Mirte woont al een tijdje in de kamer van een vriendin van Fleur. Vriendin is op stage in Zuid-Afrika en Mirte kon zo voor 2 maandjes haar kamer gebruiken. Tot eind januari.

Het bevalt super! Mirte is een meisje die zich heel goed redt en ook met alleen zijn heeft ze totaal geen moeite. Lijkt een beetje op mij wat dat betreft. Sterker nog, ik heb het zelfs nodig, tijd met mezelf alleen.

Wat ben ik blij dat Mirte op kamers woont! Voorheen was het toch altijd een beetje stress. Om een uurtje of 12 's nachts kwam ze vaak thuis, na een lange dag college en daarna nog eens trainen bij de roeivereniging. Of een feestje. Of hospiteren, name it.

En dan heb je vaak 's ochtends even een probleempje, als je Mirte heet. Je bed uitkomen is dan best lastig. Op het laatste moment beneden komen en dan hap-snap weg. De thee kon steevast weer door de gootsteen heen. "Nee, ik drink wel water in de trein". Brrr... Ik zal dit wel nooit zo snappen, komt misschien doordat dát weer meer een trek van haar pappa is. Mirte is een prachtige mengelmoes...

Maar ik werd er ook wel eens écht tureluurs van. Ik bracht haar vaak 's ochtends naar het station in m'n groene autootje. Dan bleef ze vanwege een feestje slapen in Utrecht en de fiets 's nachts op het station laten staan, dat kan hier zelfs in ons brave dorpje niet.

Op een ochtend, toen we 3 minuten voor vertrek van de trein op weg waren naar het station kwam Mirte er op het allerlaatste moment achter dat ze haar fietssleutel nog thuis had liggen. Nu maakt ze heel wat meters in de stad op haar tweewieler, dus ze kan écht niet zonder.

En ik... zei de gek, ging als een dolleman die sleutel nog zien te halen. Racen door het dorp, écht ik leek wel James Bond! Net op tijd kwam ik dan weer aan bij het perron en de trein stond al voor ons neus toen ik Mirte de sleutels aanbood. Ja, ik noem mezelf gek, ik realiseer me best dat ik het zelf doe. Maar ja, zo'n kind moet op tijd de trein halen om weer op tijd op college te zijn en...

Ik riep die ochtend, toen ik weer thuis was tegen Jan: "De eerste de beste bezemkast die vrij komt in Utrecht, die is voor Mirte!" En ik meende het op dat moment oprecht!!


Zoiets, stelde ik me erbij voor :))


Laat het nu gebeurt zijn! Gisteren moest Mirte hospiteren en ze heeft een kamer! Voor vast! Van 7 vierkante metertjes, dus.... Een échte bezemkast!! (Gelukkig zijn er doorschuifmogelijkheden in het studentenhuis, dus het zal niet járen duren...).

16 opmerkingen:

 1. Ach gossie, arme Mirte in een bezemkast. Nou, toch maar proficiat dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is erg heel erg blijk mee hoor... dankjewel namens haar!!

   Verwijderen
 2. Dat lijkt Harry Potter wel hihi ;-)
  Oei een bezemkast is inderdaad niet groot maar oke met kans op "doorgroei" is het te overbruggen. Gefeliciteerd Mirte !!!
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's echt formaat hokje maar als zij blij is, jullie vast ook toch?! Zeker na al die moeite om een kamer te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn voor haar én voor jou! Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie je al door het dorp scheuren met de sleutels. Och ja, we zijn moeders en dat doen we dan hè. Maar fijn voor haar dat ze een kamer gevonden heeft. Nu lekker in gaan richten. Groet, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach mijn dochter begon ook met een "bezemkast" maar had al vrij snel idd door het doorschuiven een behoorlijke kamer. Zal best goed komen met haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met de kamer. Nu komt ze (voorlopig) echt niet meer thuis.
  Leuke dingen heb je weer gemaakt in de week dat ik er niet was, en ook heel erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve trudy,
  Heb je boek ontvangen, popel om erin te beginnen, leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 7m2... inderdaad een bezemkast, maar ik denk dat ze er hoe dan ook heel blij mee is. Ja, moeders doen dat hè... heen en weer rennen en racen om iets voor elkaar te boksen voor de kids...

  Fijne avond, groetjes Puck

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toen ik in Ierland woonde voor mijn stage, kende ik een jongen die in een kast woonde. Hij moest een ladder op, kastje met 2 deurtjes openmaken en dan kon hij slapen. De rest van de tijd zat hij bij de anderen of in de gemeenschappelijke keuken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oef, da's klein .... maar ze is er dus blij mee, en dat is het belangrijkste! Proficiat dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Helemaal blij voor Mirte en voor jullie!! Gefeliciteerd.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn voor jullie allemaal!
  Ik begon ook in een bezemkast, gelukkig met hoogslaper (heeft Mirte dat ook daar?), en eindige na een paar keer doorverhuizen als beheerder in de grootste kamer van 35m2!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...