dinsdag 21 mei 2013

Buurman en buurman.

Vandaag was het hier in huis een productief dagje. We hebben met z'n tweetjes eens even de administratie onder handen genomen. En dat was ook hoog nodig! Maar goed, alles wat weg kon is weg, en de rest zit keurig opgeruimd in de mappen. En vanaf nu houden we het wekelijks bij.  Hoop ik...

Al opruimend overlegden we het een en ander. Ook hadden we het over onze plannen straks naar Engeland te gaan met Pino. (Onze Volkswagen T3 camper) . Junior gaat dan ook nog mee. En voor hem ook een tent. Nu hadden we vorig jaar zo'n tentje met van die buigbare stokken. Best simpel op te zetten hoor, zo'n kwartiertje deed Junior er over. Maar als je dat bijna dagelijks moet doen... En het is ook nog zo'n tent die nauwelijks droogt na een flinke bui...

Dus hadden we bedacht dat het handig zou zijn zo'n pop-up tentje te kopen. Zo'n ding waarbij je alleen de rits van de tas waar ie in zit open hoeft te doen en dan klapt de boel vanzelf open. Haringen erin en klaar! Junior kan de was doen!

We keken eens op het grote www of we misschien voor een zacht prijsje zoiets zouden kunnen vinden. Maar nee... helaas. Jan dacht nog dat ie er eentje bij de A.ldi in het krantje had zien staan, maar ook die was niet op te sporen op het net. Wel vonden we een filmpje van het opzetten en weer opruimen van zo'n tent. We bekeken het filmpje eens goed. Vooral het opruimen had zo zijn handigheidjes. Ik zei nog tegen Jan dat het misschien wel nodig zou zijn, zo'n filmpje erbij te gebruiken. Maar daar kreeg ik niet erg veel reactie op.

Maar goed. Nog geen tent in beeld dus. Komt nog wel, is hier dan vaak de conclusie. Tenslotte duurt het nog eventjes voor we weg gaan... Jan moest na het opruimen van de papieren nog even naar de winkel voor een flinke zak potgrond. Er waren nog wat bakken te vullen en het handigst zijn toch die grote zakken aarde. Ook het goedkoopst. Maar voor mij niet draagbaar. Dus Jan ging.

Om een half uurtje later terug te komen met aarde en... een pop-up tentje! Yes! Bleken die dingen vorige week bij de A.ldi in de aanbieding te zijn geweest. Voor zo'n zacht prijsje dat ie niet hoefde te twijfelen...

Junior werd van boven geroepen en ook hij was verrast. Nogal lui uitgevallen is ie wel (geeft ie zelf ruiterlijk toe hoor :o) en nu hoefde ie dat oude tentje niet meer op te zetten! Zo ziet onze nieuwe aanwinst eruit:
Rits van de tas los, en dan "springt" het ding er vanzelf uit! Handig joh! Maar dan....

Dan moet het ding er weer in. Nou kun je denken "Dat doe je gewoon ff..." niet dus! Zie hier de foto's:


Eerst samen...

Junio doet een poging...

En nog eentje...

"Kom maar hier", zegt z'n vader

Niet laten zien die grijns Junior... is effies niet leuk ;)

En dan... dan komt het tablet in beeld:
Het filmpje wordt nog eens met alle aandacht bekeken en dan nog een keertje. Tukker kijkt medelevend toe:
Maar uiteindelijk lukt het "de buurmannen" toch! De tent zit weer netjes in de tas, en het filmpje is gedownload. Best handig, voor als we op vakantie zijn, toch? Tukker?17 opmerkingen:

 1. hahahahahaha leuheuk :-) je hebt soortgelijke tentjes ook voor babytjes (deryan slaapdinges) ipv de uitklapbare campingbedjes die je vroeger had, wij hebben ook even gedubt hoe ie weer terug de tas in kon komen :-) en die zijn nog een stukkie kleiner en handzamer dus iets gemakkelijker :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi, kijk dat lukt mij nou nooit, die simpele dingen weer opruimen...dank voor oplossing(filmpje downloaden)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi verhaal ik vind het ook het ergste werk om die tenten weer in de zak te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel een goed idee om het thuis dus even te proberen voor je daar staat, in de rimboe, zonder tablet en geen idee hoe je hem weer in elkaar krijgt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk voor Junior, die tent. Zat er geen gebruiksaanwijzing bij? Meestal wordt die trouwens toch niet gelezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dat is wel erg herkenbaar: eerst stoer uitgooien en vervolgens héél lang proberen het stomme ding weer in te pakken :-) Mooi beeldverhaal Trudy :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hihihi, geestig blogje:)

  Komt vast goed met jullie op vakantie:) De voorpret is al bezig:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hadden er een bij de karwei met kortingstickers voor dochterlief gekocht.
  Gewoon voor in de tuin, hij heeft al 2 weken buiten gestaan in de meivakantie en al veel lol van gehad.
  Vooral ook van het opruimen, hier hetzelfde probleem, maar youtube bracht uitkomst.
  En wat was het makkelijk haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog een paar keer goed oefenen ?
  HiHiHi.
  Maar...dat gaat helemaal goed komen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha! Typisch voor die twee :P Maar, tis gelukt! Gaat goedkomen van 't zomer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hahaha! Wat een verhaal !
  Maar echt ze zijn zo handig die pop-up tentjes.....
  Hier heeft middelste nog al vaak weekendjes weg van zijn sportclub of school en dus wordt hij veel gebruikt!
  Afgelopen weekend nog naar België voor een tournooi
  Had hem eigenlijk nog nooit over het opvouwen van de tent gehoord maar na jou verhaal gelezen te hebben vroeg ik dat toch maar eens......
  En haha ja de eerste keer was een ramp geweest maar daarna ging het prima!
  Dus gewoon thuis nog even oefenen en dan gaat het in Engeland helemaal goed komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel herkenbaar. Hier hadden de kids vroeger zo'n ballenbak. Op een gegeven moment wist ik wel hoe je moest draaien om het opgevouwen te krijgen, maar in het begin? pfff..... een ellende.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hHAHA ik zag de tent en dacht oh nee he, wij hebben er ook zo'n eentje en het is altijd worstelen om hem weer terug in vorm te krijgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Trudy,
  Geweldig dat Jan nog zo'n tentje heeft gevonden zeg. Het opzetten zal inderdaad heel makkelijk zijn, hoef je bijna niets aan te doen. Maar het in elkaar doen ervan moet heel lastig zijn, heb ik altijd begrepen. Valt altijd nogal tegen, maar dankzij dit super handige filmpje hebben jullie de slag nu wel te pakken. Dat gaat heerlijk camperen worden voor Jan jr. straks in Engeland...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kostelijk! En wat ziet het er op de verpakking supermakkelijk uit zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...